Луѓе кои што се сериозни за својата колекција на музика (аудиофили) Hi-FI зависници на форумов

• Креатор на темата Креатор на темата Psyside
  • Време на започнување Време на започнување
Можи некој да ми препорача слушалки големи за над уво до кај 2000 ден. Ама некои шо можам од мк да ги купам пошто со шипинг скапо ми иди...

Да си прашам постари :D

Планирам да си креирам колекција (да симнам се тоа што ми фали и да ставам се на едно место). Кој е најдобриот начин на чување надвор од компјутер и имање бекап на целата колекција? Екстерен хард плус цедиња? Би снимал ЦД-Р или друг формат?

Не можам да се декларирам како аудиофил ( пошто немам опрема таква ) ама имам опасни колекции на различни типови на музика. За пуштање на некој посериозен настан користам flac и минимум 320ки, понекогаш и wav, во случај да ја немам траката у друг формат + немам ни толку простор за да складирам се што ми се допаѓа. Кешот си го прави своето. Во иднина планирам да си средам и опрема со која што звукот би се олицетворил како што доликува. Здравје....[DOUBLEPOST=1530693067][/DOUBLEPOST]

Планирам да си креирам колекција (да симнам се тоа што ми фали и да ставам се на едно место). Кој е најдобриот начин на чување надвор од компјутер и имање бекап на целата колекција? Екстерен хард плус цедиња? Би снимал ЦД-Р или друг формат?

Тоа ти е добра опција. Екстерен хард плус и усб би рекол дека е супер ситуација.

Не сум аудиофил ама си сакам музика и мислам дека Цд е лоша работа ради што брзо се гребе со секојдневно вадење од опаковка и ставање во плеерот. Многупати ова ми се случувало колку и да си внимателен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom