Premier League - Season 2016/2017

Кој ќе биде шампион во оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    218
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Изглеа треба да потрошиш 400 милиони у едно лето за да можеш да играш малце поофанзивно, каква срамота од Мурињо, тотално тоне дечково после дебаклот у Челзи.

Се виде Ибра колку беше ифрустриран, праеше само фаули, топка му бегаше од нозе ради ваквата глупа тактика, ќе прими топка и буквално е сам со цел Ливерпул на нивна половина и за 2 минути ќе утрча Рашфорд а за 5 минути Јанг.

Мурињо у реду е, ти успеа дефанзивата со Интер тоа сите го знаеме ама не мора секаде да го форсираш тоа, поготово не во тимови кои имаат супер офанзивци.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Жално е кога ќе прочитам како некој вика дека Мурињо дојде по бод и си замина со бод, тактички сме ги победиле. Мислете си дека ги заебавме, овој бод нив им одговара, а нас не. Ние заостануваме со бодови, а не они. Ние треба да бараме бодови, а не они. Нас ни следи тежок распоред, а не на нив. До декември имаме натпревари со Челзи, Арсенал, Тотенхем, Евертон, Вест Хем и нашиот најзаебан противник Свонси, згора на се во купот играме со Сити. Ако планира со сите овие да иде на бод тогаш тури и пепел на екипата, ќе се бориме со ВБА и Вотфорд за 10 место.

Па уште кога прочитав дека го споредуваа овој пристап со пристапот на САФ умреа некои човечки клетки во мене. САФ ретко кога идеше на нерешено на дерби. Идел ама кога бил прв со голема бодовна разлика, а имбецилов иде на секое дерби така. И кога се бранел не идел со 9 души во одбрана, туку борба на средина, а вчера само првите 20мин видовме таква борба. Еј вчера се симнавме на екипа на рангот на Барнли оти они се бранеа така со нив и имаа 30% посет на топка со одвај 150 паса.

Sent from mTalk

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Интересна е забелешката дека првите 20-30 минути Ливерпил биле изгубени. Тоа е пред се поради фактот дека се очекуваше Ливерпул безглаво да напдане (она што се деси пред 2 години вс челзи) и сеа ко тоа е нешто што морало да се деси, мурињо тоа го знаел, ама он поставил против игра за да го спречи тоа. Но, што ако планот на Клоп бил да се биде смирен прво полувреме, да не подлегнуваат под притиоск дека мора нешто да се напраи. Што ако Клоп дозволил таква игра? Од каде тој лесен заклучок дека тука битката ја добил Мурињо? Само он ли е способен да воведе тактика? Сите други тренери се без мозок..?! Што ако тоа му било дозволено, т.е. конторлирано од Клоп?
Многу е лесно да се вадат заклучоци кога тактиката како својство би се препуштила ексклузивно на Мурињо. Но кога ќе сватиш дека `право на тактика` и другиот тренер тогаш сваќаш дека постои и друга димензија на настаните.

Супер, мене ме радува фактот што дојде ера на прескап Манчестер со специјалниот за тренер, и очигледното задоволство од нулата, особено од планот да се убие играта на Ливерпул. Кому му е галје ние што сме играле и која е нашата игра - убија нивната. Ме радува тој факт.
Резултат ко резултат. И со 0-2 денес животот ќе продолжеше, и со 1-0 исто. Но фактот дека глори ман јунајтед не гледа од доле, не во бодовна смисла, пред се во фудбалска, е нешто што ептен ме радува. А тоа е нескрен факт, меѓудругото доловена преку изјавата на Мурињо дека лани овде ние сме имале 13 шута, а сега сме имале 3(2). Тоа е доказ дека ни се доближуваат.

Инаку на страна се, греота е вакво дерби кое толку го чекаш, да се сведе на ова ниво. Искрено, повеќе посакував да изгубевме 3-4 на пример, ама да беше меч за кој што ќе се збореше до крај на сезона, одошто она што се случи вчера. На сред фудбал ми идеше да сменам да гледам село гори баба се чешла.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.809
Поени од реакции
44.126
Мене ме интересира како ќе се постави против Челзи во Недела. Дали стварно Мурињо толку го преценил и се уплашил од овој Ливерпул, дали од страв од Клоп, бидејќи потсети некој што му се деси 2012 мислам во 1/2 финалето од ЛШ, или сакал некому нешто да докажува не знам. Ама се надевам дека ваква игра ќе гледам само во нокаут фаза во некое Европско натпреварување, кога Јунајтед го добил првиот меч и му одговара скроз да го убие фудбалот.

J

joe.b

Гостин
Играш пола сезона куртонски, ти го раскинуваат договорот вреден петшеесе милиони евра. Ти исплаќаат све у рок од два дена, и ај здраво.
Не е за џабе "The Special One"

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
До декември имаме натпревари со Челзи, Арсенал, Тотенхем, Евертон, Вест Хем
Ако ги добиете, ќе читате муабети како кога сака, Мурџо може да игра а ако изиграте нерешено ќе биде дека дошол по бод и ете, си отишол со бод. Ако изгубите, клетвки од Нино Манчестер и статистики од Видук каде на терен сте биле добри :D

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ќе видите право дерби наскоро кога ќе играат Арсенал и Тотенхем, под четири гола нема да биде таа утакмица.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Сеуште неможам да ги разберам фрустрацииве на пулциве.
Исфрустрирани сте зошто не нè победивте, зошто ние не ве победивме (нели имаме прескап тим) или зади тоа што сме "задоволни" со бодов?

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.863
Поени од реакции
10.231
Jose Mourinho: 'Liverpool had two shots - they were cautious, not us'

“I’ve just been told it was not 35 per cent. It was 42 per cent. That is from our guy,” he insisted.

У реду е, 40-60 беше и Ливерпул играа бункер

Член од
14 април 2012
Мислења
33.014
Поени од реакции
67.916
Уште не можат да се смират. :pos:

Ке му пренесам на Мурињо наредната да ви искочи без DM, па можда ке креирате некоја шанса за гол, да не мора да се мачи кутињо од 50 метри.

Член од
10 мај 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
1.990
Сеуште неможам да ги разберам фрустрацииве на пулциве.
Исфрустрирани сте зошто не нè победивте, зошто ние не ве победивме (нели имаме прескап тим) или зади тоа што сме "задоволни" со бодов?

Какво глупо прашање. Се разбира дека ради тоа што не ве победивме. Барем јас лично. Ме заболе мене за вашиот прескап тим и тоа вие со што се задоволни.

Се океј, ама кој е овој толку јак Ливерпул па да му се плашиме? Ако се плашиме од Кутињо, Фирмино и Мане, што бива кога догодина ќе треба да играме со Реал, Барса, Баерн, Атлетико, Јувентус..?? Што бива кога ќе гостуваме на Сити, Челзи и Арсенал кои имаат класа офанзивни играчи за разлика од петлињава што играат во Ливерпул?
Овој па види го. До вчера се правеше муабет за нападот на Ливерпул. Слики се ставаа дека засега сме најдобар офанзивен тим одкако е дојден Клоп. Да зборуваш за криминалната одбрана што ја имаме, со смешни голмани е сосема океј. Но за нападот на Ливерпул? Навистина? Тие класи што играат незнам на кој мислиш, изгубија од нас на домашен терен и двата тима.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Уште не можат да се смират. :pos:

Ке му пренесам на Мурињо наредната да ви искочи без DM, па можда ке креирате некоја шанса за гол, да не мора да се мачи кутињо од 50 метри.
Џан?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Какво глупо прашање. Се разбира дека ради тоа што не ве победивме. Барем јас лично. Ме заболе мене за вашиот прескап тим и тоа вие со што се задоволни.

Овој па види го. До вчера се правеше муабет за нападот на Ливерпул. Слики се ставаа дека засега сме најдобар офанзивен тим одкако е дојден Клоп. Да зборуваш за криминалната одбрана што ја имаме, со смешни голмани е сосема океј. Но за нападот на Ливерпул? Навистина? Тие класи што играат незнам на кој мислиш, изгубија од нас на домашен терен и двата тима.
Епа поради ова ни ние не разбираме како пола фан клуб од кај вас се чуди што дошол по бод Мурињо :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom