Заслужена победа на Рома. Добар фудбал, многу шанси и на двете страни и класика Интер ништо не користи и прима глуп гол. Повторно лошо отварање и примање рано гол... Утакмицата со Емполи е единствената сезонава на која Интер нема прв примено гол. Не знам само што мислеше Де Бур со Сантон на Салах, мајке ми. Уште кога искочија составите му реков на
@NomoregameS дека мозок ќе му испие Салах на сидашот.
Јоветиќ прави дегенски фаул у опасна зона, не смееше да си дозволи такво нешто, нарочито што Бруно Перес идеше на лева нога која не му е воопшто опасна. Кандрева мајмун изиграва при волеи, акробации прави.
Нема што, системот на Де Бур е таков што бара многу трчање и покривање на теренот, а што би рекол Џони бековите се можеби и најбитни во таа поставеност, а кога за бекови ги имаш Сантон сидашот и ДаНброзио што да се каже повеќе. Во секоја можна ситуација Сантон испаѓа од формација, па крвта да му ја ебам дај бе нека го повреди некој, све да ви ебам па на вас противничките клубови што не го повредувате. Премногу е рано за да го адаптира овој систем на Серија А, пред се мислам на тоа дека нема адекватни играчи за истиот, и мислам дека треба малце да олабави, бар до зимоска. Сфаќам јас и филозофии и се, али Италија е ова, мораш и на одбраната да обратиш пажња, не е само пресинг играј и викај ура. Рома денес беше добро притисната, имаа доста проблеми при изнесување на топката, ама кога ќе пројдеа веднаш Рома создаваше добри шанси. Тоа е уствари главниот проблем на Интер.
Криво ми е што по интернетов се пцуе Де Бур, управа и што ти ја знам, а човекот беше донесен непосредно пред почетокот на сезоната, со 0 свои трансфери, со 0 удел во подготовките на екипата.