- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 40.844
- Поени од реакции
- 120.808
Тие 14 се стигаат до Ролан Гарос наредна година, прашање е тие моментални 14 може ли да отидат некој број погоре.
Инаку сосема заслужена победа на Стен, остајте повреди и други глупости. Одличен тенис прикажа швајцарецот.
Честитки до фановите на Федерер, сепак тие треба да се посреќни отколку овие на Надал![]()

Разбирам што не заебавате нас фановите за Надал, мада не видов некој да се надева на друг Слем освен на РГ, али мене многу повеќе ми е жал за вас фановите на Новак што мислите дека ќе освојува по 3 Слема годишно до 35 години. Тажно е баш, а еве ќе видите у иднина за што зборам.
), инаку за споредбата Ноле-Надал, луѓе, во сите можни релевантни категории е веќе пред Рафа, а со оглед на тоа што се 1 година разлика, практично е поминат и во слемови како една преостаната релевантна категорија. Џабе се хејта, сега пензија да замини веќе е топ 3 all time и му ја затна муцката на многу хејтери низ годините (вклучувајќи ме и мене). Подобар h2h практично СО СИТЕ битни фаци во тенисот (во најдобрата ера во историјата), најмногу мастерси (никад нема да го помини Рафа), најмногу prize money (никад нема да го помини Рафа), 4 слема со ред (...), топ 5 е во недели поминати на број 1 (...). Во вкупен број на титули Рафа е 3 пред Ноле ама знаеме сите дека е само прашање на време. Ништо чудно и до крај на година да го кидни и во тоа. Пред фактите, како беше... Нејсе, мило ми е да има разновидност во освојувачите (никој да не стигни до 17 де
) ама факт е и во такви околности кога има каша-попара, секогаш успева да е на сите турнири полуфинале, финале... Па според мене тенисот во историјата не видел поконстантен играч, кое и мерило да го земеме. Ич не е за срамота поразов, апсолутно надигран од Стан фино лепо кој му спуштам капа како се левелира во сама завршница.