US Open 2016 (29.08 - 11.09.2016)

• Креатор на темата Креатор на темата Feisty
  • Време на започнување Време на започнување

Кoј ќе oсвoи?

• Вкупно гласачи
    41
  • Гласањето е завршено на .
:pos:
Тие 14 се стигаат до Ролан Гарос наредна година, прашање е тие моментални 14 може ли да отидат некој број погоре.

Инаку сосема заслужена победа на Стен, остајте повреди и други глупости. Одличен тенис прикажа швајцарецот.

Честитки до фановите на Федерер, сепак тие треба да се посреќни отколку овие на Надал (y)
:pos::pos::pos:
Разбирам што не заебавате нас фановите за Надал, мада не видов некој да се надева на друг Слем освен на РГ, али мене многу повеќе ми е жал за вас фановите на Новак што мислите дека ќе освојува по 3 Слема годишно до 35 години. Тажно е баш, а еве ќе видите у иднина за што зборам.

Супер тенис беше за неутралните (особено Федерер фанс :D), инаку за споредбата Ноле-Надал, луѓе, во сите можни релевантни категории е веќе пред Рафа, а со оглед на тоа што се 1 година разлика, практично е поминат и во слемови како една преостаната релевантна категорија. Џабе се хејта, сега пензија да замини веќе е топ 3 all time и му ја затна муцката на многу хејтери низ годините (вклучувајќи ме и мене). Подобар h2h практично СО СИТЕ битни фаци во тенисот (во најдобрата ера во историјата), најмногу мастерси (никад нема да го помини Рафа), најмногу prize money (никад нема да го помини Рафа), 4 слема со ред (...), топ 5 е во недели поминати на број 1 (...). Во вкупен број на титули Рафа е 3 пред Ноле ама знаеме сите дека е само прашање на време. Ништо чудно и до крај на година да го кидни и во тоа. Пред фактите, како беше... Нејсе, мило ми е да има разновидност во освојувачите (никој да не стигни до 17 де :)) ама факт е и во такви околности кога има каша-попара, секогаш успева да е на сите турнири полуфинале, финале... Па според мене тенисот во историјата не видел поконстантен играч, кое и мерило да го земеме. Ич не е за срамота поразов, апсолутно надигран од Стан фино лепо кој му спуштам капа како се левелира во сама завршница. :cuc:

Рафа: upload_2016-9-12_16-22-5.png

Ноле: upload_2016-9-12_16-22-18.png

Чиј тајмлајн е поконстантен и поразновиден, пресудете сами.

Последно уредено:
Ајде сега во предвид земи ги и повредите на Надал и дојди да правиме муабет. Исто пресметај на колку Слемови Надал нема настапено поради повреда, а колку Новак има пропуштено, па пресметај колку титули има Рафа и колку Новак. 14-6 у финалињата Рафа, 12-9 Новак, не бе нема разлика ич. :)

Ајде сега во предвид земи ги и повредите на Надал и дојди да правиме муабет. Исто пресметај на колку Слемови Надал нема настапено поради повреда, а колку Новак има пропуштено, па пресметај колку титули има Рафа и колку Новак. 14-6 у финалињата Рафа, 12-9 Новак, не бе нема разлика ич. :)
Па тоа само ми кажува дека Ноле има 21 финале вкупно, Рафа 20. Поконстантен. Пола од тие 20 финалиња на Рафа се на еден слем. Ноле - АО 6, РГ 4, Вимблдон 4, УС 7. Поразновидно - амин. :) Е сеа реализација на тие финалиња послабо, али куче е бе, не се предава.

Пресметки за повреди и слично (иако си во право) за жал историјата не памти, прекомплицирано е тоа за неа, затоа Реал Мадрид е Реал Мадрид иако бог знае како ги освоил првите 5 титули во ЛШ и остали „неферски“ примери низ историјата.

Па тоа само ми кажува дека Ноле има 21 финале вкупно, Рафа 20. Поконстантен. Пола од тие 20 финалиња на Рафа се на еден слем. Ноле - АО 6, РГ 4, Вимблдон 4, УС 7. Поразновидно - амин. :) Е сеа реализација на тие финалиња послабо, али куче е бе, не се предава.

Пресметки за повреди и слично (иако си во право) за жал историјата не памти, прекомплицирано е тоа за неа, затоа Реал Мадрид е Реал Мадрид иако бог знае како ги освоил првите 5 титули во ЛШ и остали „неферски“ примери низ историјата.
Па се потенцира константноста, а повредите играле голем удел кај Надал, а тоа се занемарува и тоа ме нервира, а се потенцира дека Надал не е константен што не е точно. Не знам што ќе беше да не беа повредите, али ете, сепак тие се фактор кој оневозможил доста настапи на Слемови и Мастерси кај Рафа. Секако, не е Новак крив за тоа и никој не му го префрла тоа. За константен, нема муабет тука, само не го заборавај и Федерер, ликот не за џабе беше 300 и кусур недели прв и е апсолутен рекордер по тој параметар. За кој е поголем играч рано е да се зборува, сега за сега се Фед-Рафа-Сампрас-Ноле, па сите останати, а како ќе биде кога тројцава ќе закачат рекет на клин ќе видиме.

Иначе Надал 3 на УСО, 9 РГ, 5 Вимблдон, 3 АО, не гледам јас овде едноличност или неразновидност. Секако се издвојува РГ, али не заостануваат и другите Слемови. :)

Па тоа само ми кажува дека Ноле има 21 финале вкупно, Рафа 20. Поконстантен.

Горе зборуваш дека ти е битна константност, после ми го кажуваш Реал со бројот на титули? Одлучи се сега шо ти е побитно првото или второто?
99% тениски или било какви спортски аналитичари ќе ти кажат дека се бројат титулите, ама ти ко стручен фино лепо ќе им објасниш дека Ноле имал повеќе финалиња...Браво, битна работа многу.
Збориш за разноликост? Надал е ЕДИНСТВЕН, со најмалку 2 слема на сите подлоги...Која разноликост е поголема од оваа?

Горе зборуваш дека ти е битна константност, после ми го кажуваш Реал со бројот на титули? Одлучи се сега шо ти е побитно првото или второто?
99% тениски или било какви спортски аналитичари ќе ти кажат дека се бројат титулите, ама ти ко стручен фино лепо ќе им објасниш дека Ноле имал повеќе финалиња...Браво, битна работа многу.
Збориш за разноликост? Надал е ЕДИНСТВЕН, со најмалку 2 слема на сите подлоги...Која разноликост е поголема од оваа?
На АО има една титула. :)

:pos:
Тие 14 се стигаат до Ролан Гарос наредна година, прашање е тие моментални 14 може ли да отидат некој број погоре.

Инаку сосема заслужена победа на Стен, остајте повреди и други глупости. Одличен тенис прикажа швајцарецот.

Честитки до фановите на Федерер, сепак тие треба да се посреќни отколку овие на Надал (y)

Зошто честитки за фановите на Федерер. за фановите на Надал? Добро бе, нормални сте вие, фановите на Ѓоковиќ? Ширите теза дека ние умираме од желба да изгуби Ѓоковиќ, а само што ќе киксне Рафа доаѓате тука и искажувате задоволство од највисок степен. Будала работа, да се чудиш обобообо...
Ова се честитки за Вавринка, човекот триумфира и како што кажав, може да се рече дискутабилно исто како и пред 2 години во Мелбурн, меѓутоа титулите се пишат и покасно се бројат, тоа е тоа...

На АО има една титула. :)
Точно, и тоа уште пред 7 години, а потоа имаше и 2 финалиња. Едното го загуби за една трошка во 2012 против Новак, а другото во 2014 го загуби поради повреда од Вавринка (стекната во текот на мечот, а претходно Вавринка во меѓусебните дуели немаше освоено НИ сет против Надал).
А на US Open има 2 титули, заедно со оние 2 на Вимблдон и дури 9 на Ролан Гарос што го исполнува стандардот за барем 2 титули на сите различни подлоги. Од друга страна Рафа има освоено грен слем на сите 3 различни подлоги во една сезона (2010), ова нешто го нема направено никој друг.

More like честитки на фановите на агресивен и напаѓачки тенис.

За кој е поголем играч рано е да се зборува, сега за сега се Фед-Рафа-Сампрас-Ноле, па сите останати, а како ќе биде кога тројцава ќе закачат рекет на клин ќе видиме.
Како не бе.

Зошто честитки за фановите на Федерер. за фановите на Надал? Добро бе, нормални сте вие, фановите на Ѓоковиќ? Ширите теза дека ние умираме од желба да изгуби Ѓоковиќ, а само што ќе киксне Рафа доаѓате тука и искажувате задоволство од највисок степен. Будала работа, да се чудиш обобообо...
Ова се честитки за Вавринка, човекот триумфира и како што кажав, може да се рече дискутабилно исто како и пред 2 години во Мелбурн, меѓутоа титулите се пишат и покасно се бројат, тоа е тоа...
У реду е, да освоеше Новак ќе пишеше ова е најслабо издание на УСО пошто освоил со 3 предадени плус Рафа се повреди и Ферџо не играше.
Ок.

Сaмo шo не пишувaте декa неверoјaтнo чудo ќе биде aкo мрднaт тие брoјки кaј Нaдaл (немa пoминaтo третo кoлo у пoследните 5 слемa, a кaј Нoле...

У недели нa брoј 1 е пoдoбaр дa не речaм уште мaлку двoјнo, у мaстерси, у меѓусебни, у зaвршни мaстерси.
И сo 13 ГС дa зaврши кaриерa у се oстaнaтo е убедливo пoдoбaр.

Али мислaм декa Сaмпрaс и Нaдaл ќе ги нaдмине секaкo, зa Федерер претешкo...сo приoритети кo Oлимпијaдa....
Целa гoдинa труби зa oвa и Вимблдoн и УС трпеa, нaстрaнa пoвредaвa

Како не бе.

У реду е, да освоеше Новак ќе пишеше ова е најслабо издание на УСО пошто освоил со 3 предадени плус Рафа се повреди и Ферџо не играше.
Ок.
Марио, кога не знаеш каква величина бил/е Сампрас, те молам не паламуди. Пистол Пит е еден од најголемите шампиони кој заиграл тенис.

Марио, кога не знаеш каква величина бил/е Сампрас, те молам не паламуди. Пистол Пит е еден од најголемите шампиони кој заиграл тенис.
Со 3/4 Слема ;);););););););););););););););)

Ок ти пред 20 години коа си имал 4 си го глеал Пит Сампрас па знаеш каква величина бил/е. ;););););););););)

Како не бе.

Ок.

Јас се' уште тврдам дека ова е едно доста слабо издание на US Open. Земи го фактот уште непочнат турнирот, Федерер не игра (тоа како појава значи многу, а не камо ли да игра врвен тенис). Надал и Мареј играа до некаде солидно, Рафа сосема неочекувано подари меч на Пуи, не реков дека не заслужи Французинот, ама Рафа веќе имаше победено во мечот. Е јебига, полуфинале Гаел Монфис, шо грен слем е то бе?
Што се однесува до имињата, едино US Open 2014 беше така побезвезен, чисто ради финалето иако во полуфиналето беа и Федерер и Ѓоковиќ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom