Кошарка Рио 2016 - машки турнир

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои златото?

• САД

Гласови: 46 55,4%
  • Шпанија

Гласови: 1 1,2%
  • Франција

Гласови: 3 3,6%
  • Литванија

Гласови: 3 3,6%
  • Австралија

Гласови: 4 4,8%
  • Србија

Гласови: 24 28,9%
  • Аргентина

Гласови: 2 2,4%

• Вкупно гласачи
    83
332e395d4094e9fbb1cc4d083c6e1cfa.jpg

Што шљапа овој бе? Вујачиќ бил уште јак играч, Никси сакале Брон да го доведат :D

Пер Горан Милковски е тоа, не знае што е чекори што е дупла. :D

Да ти ебам руките Карамело..... со тројки ги тепаа ништо друго никаква игра....
Затоа и ги хејтам, не знаат да играат колективна кошарка само индивидуално :|

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

леле свака част за кенгури да не беа тие шутеви на Кармело и Ирвинг како ќе го јадеа ау штета ама покажаа дека не се непоедливи, отсега натаму навивам за Австралија да дојде у финале!

Солидна утакмица, конечно селекција која им парираше на Америве, обично уште во прва четвртина решаваат...

И Ибака не игра мислам? Штета што не е ова Шпанија од пред 4 год. Имаше да го сркнат америте

Во тим смееш да имаш само еден натурализиран играч, па така мораше да бираат меѓу Ибака и Миротич, па го одбраа вториов.

Браво Австралија!!! Страшен отпор. Богут која одбрана им ја изигра, најјака ми беше блокадата над ДеРоузан, овој мислеше на втор обрач ќе му се спровне :D Што му е на Казнс со фаулите навистина, секоја утакмица истото го прави цццц. Дурант страшно лоша утакмица(n)

Гони го него, Марк Гасол очајно им фали. Ја сум 100% убеден дека со него во екипа ги добиваа САД. Иначе да, Ибака не игра.

Прв пат ги гледам Австралија на турниров, одлична игра имаат, течна, со концепција, без дивеење. Тенки се на позиција 3, Инглс е курац од играч.

Лелелелеелелелелеле ДАЈ МУ ТЕХНИЧКА БЕ ШПОН ЕДЕН, види во фаца му аплаудираше цела минута и ништо... ПУ све ти ебам судиско.
Абе ќе се најдеше и тој. А за Марк се слагам штета што не игра ќе беше поинтересно.[DOUBLEPOST=1470873823][/DOUBLEPOST]
Во тим смееш да имаш само еден натурализиран играч, па така мораше да бираат меѓу Ибака и Миротич, па го одбраа вториов.

Браво Австралија!!! Страшен отпор. Богут која одбрана им ја изигра, најјака ми беше блокадата над ДеРоузан, овој мислеше на втор обрач ќе му се спровне :D Што му е на Казнс со фаулите навистина, секоја утакмица истото го прави цццц. Дурант страшно лоша утакмица(n)
Туку да бе натурализиран е Ибака. Не ми текна дека не е роден во Шпанија :facepalm:

Казнс е ретко глуп играч и нормално кога ќе налета на поинтелигентни од него увек го јаде. Во одбрана е ДНО, ништо не разбира од кошарка, само на сила иде. Според ФИБА правилата нема дефанзивни три секунди и затоа му е тешко да игра. Истото важи и за Џордан, црева ми се превртуваат додека го гледам, ВРСКА нема од животот.

Иначе на крај имаше намерен фаул на Мело над Брохоф, кога го потегли за шорцот во борба за топката...

Покажаа кенгурите дека може да се игра со „дрим тимот“. Нека завршува групната фаза па да гледаме ваква фајтерска кошарка на секој меч од 1/4 финале :)

Па далеку е овај тим на САД од 'дрим тим'

Леброн, Кари, Пол, Блејк, Дејвис, Каваи, Харден, Вестбрук, Лилард, Олдриџ.. друга приказна би било

Пола од овие се земени без врска.. Реално Грин и Казнс се чорба фиба играчи и сигурен сум дека тоа Крижевски го знае ама ајде подобро нив отколку еден Пламли

Грин е одличен играч, подобар и покорисен од Дерозан, Казнс, Џордан едно 10000 пати.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom