Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

razbirashh

No puedo,tengo nobio.
Член од
11 мај 2014
Мислења
983
Поени од реакции
2.202
Ќе те е#е сега Вујо,немаш κај да му бегаш,нема ρфм да одлучува за судии и делегати,а и мислам деκа неможеш да му ја κупиш пола ρепρезентација да игρа за тебе...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Само што Словенија под Вујо не штима баш некако најдобро. Ако имаме некаква шанса за тоа 4то место ќе ја бараме против нив и евентуално Тунис. Ма да ако одиме со шкљ состав и Ангола е прашање...

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.387
Поени од реакции
5.503
Од прв и втор шешир сите се поквалитетни од нас...
Јас би рекол од прв, добро е шо е Шпанија, а не Франција, Германија и Катар.
За од втор, исто така најпривлечни ни се Словенија, ги избегнуваме Хрватска, Данска и Полска, иако Словенија како шо кажавте е во зенитот, сега под водство на Вујо, со еден збор ГАЗАТ, опасно ги среди Вујо...
Е сега од четврт и петти шешир, тие две репрезентации кои требаше да ги избегнеме, а ние налетавме на нив се Исланд од четвртиот и Тунис од петтиот, сигурно најНепосакувани му беа на нашите, сега по повлекувањето на Жути, уште поголеми фаворити се Исланд и Тунис, а од последниот шешир кој е да паднеше ќе го тепавме, освен не дај боже да налетавме на Норвешка :D Па да не испратеја дома со сите порази во група :D Ќе биди забавно....

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Не ги преценувајте толку Словенија, божем Франција се.
Секад сме играле тесно со нив.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.863
Поени од реакции
5.737
Само што Словенија под Вујо не штима баш некако најдобро. Ако имаме некаква шанса за тоа 4то место ќе ја бараме против нив и евентуално Тунис. Ма да ако одиме со шкљ состав и Ангола е прашање...
можда ќе ме праите ненормален ама според мене Словенија е главен кандидат за прво место во групава, дури и пред Шпанија (многу прецената екипа ми се циганиве, цело време се шлепаат на одбрани од голманите ) ги плеснаа шпанциве и во директен дуел за Рио, на квалификацискиот турнир.. имаат ненормално широк и квалитетен ростер на млади и суперталентирани играчи (Маргуч, Габер, Мачковшек) надополнети со искуството од Скубе, Бомбач, Зорман, Кавтичник,... Горење и Цељје извадоа еден куп "деца", за разлика од нашиве екипи.. мислам дека конечно созреаа како екипа и одлично се разбираат и комуницираат со Вујо... за величината на клупа не вреди да се трошат зборови :) еден е Вујо !!

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.965
Поени од реакции
9.596
Требит малце да прекинат да се преценват нашиве Словенците од секогаш имале силен состав тоа што беа банда без команда со Вујо се смена колку само играчи вадат од целје, Горење и остали ние грешни едни те исти играат за век и векови
Групава е ок горе долу тие се Исланд ,Тунис,Ангола тука ако лапнат бодови ок ако не здравје

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Солидна групава ко за нас.

Добри мечеви се ова за да добијат искуство нашиве играчи а сепак противници што можат да се победат.

Мислам имаме шанса да бидеме трети а што да не и втори.. Исланѓаниве во слична ситуација се како нас. Тунижаниве нек си ибат матер ваљда наоштрени нашиве ќе ги тепаат. Ангола не ги знам ама па да му ебам матер ако не ги отвориме ко конзерва... Словенциве у моментов мислам се бољи од нас ама секако не би било најголемо изненадување ако ги тепаме..со Шпанците нема што да бараме со подмладен состав.

А и ептен ми се свиѓа распоредот.

Прва утакмица со Тунис да влеземе малце јако на старт.
После со Ангола дасе одмориме.
Па јако со Словенија да влеземе.
Па со Шпанците еден калкулиран пораз да запишеме пред да се решаваме со Исланд у последно коло.

Исто ми се свиѓа и другата група со која што разигруваме со оглед на тоа што ако не завршиме четврти мислам деак можеме да се носиме и со Русија и со Норвешка па и со Полска.

Да бидеме реални на ова СП целта ни е влез во 1/8 финале. Се друго е бонус причина за радување.[DOUBLEPOST=1466805737][/DOUBLEPOST]
Ќе те е#е сега Вујо,немаш κај да му бегаш,нема ρфм да одлучува за судии и делегати,а и мислам деκа неможеш да му ја κупиш пола ρепρезентација да игρа за тебе...
#Патриота :))))))))

Последно уредено:

razbirashh

No puedo,tengo nobio.
Член од
11 мај 2014
Мислења
983
Поени од реакции
2.202
^^^ I TOA ANTICHKY!!! LINO E OT BOK PRATEN DA NI GO ZAZHIVEIT RAKOMETO,NA SVECKO DA IGRAEME!!!

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
можда ќе ме праите ненормален ама според мене Словенија е главен кандидат за прво место во групава, дури и пред Шпанија (многу прецената екипа ми се циганиве, цело време се шлепаат на одбрани од голманите ) ги плеснаа шпанциве и во директен дуел за Рио, на квалификацискиот турнир.. имаат ненормално широк и квалитетен ростер на млади и суперталентирани играчи (Маргуч, Габер, Мачковшек) надополнети со искуството од Скубе, Бомбач, Зорман, Кавтичник,... Горење и Цељје извадоа еден куп "деца", за разлика од нашиве екипи.. мислам дека конечно созреаа како екипа и одлично се разбираат и комуницираат со Вујо... за величината на клупа не вреди да се трошат зборови :) еден е Вујо !!
Таман работа да ги негирам квалитетот на Вујо или квалитетот на играчкиот кадар на Словенците. Неспоредливо се подобро покриено однас. И во тренер и во играчи не шијат. :D

Ама Словенците со Вујовиќ не покажаа ништо посебно досеа, освен квалификациониот турнир кој го спомена. Кога го назначија Вујо ми изгледаше како перфектен избор со оглед на конституцијата на играчите кои ги имаат Словенците и брзиот ракомет што го играат. Ама сеа некако испаѓат дека не се баш добар фит, плус Вујо и неговите рандом небитни испади врз битни играчи.

Ќе видиме како ќе играат на ОИ, ако ги вклопи коцките ќе бидат многу опасни пошто имаат страшен состав, ама ништо чудно да им пукне тиквата и да се обрукаат ко на ЕП годинава.

Член од
5 април 2013
Мислења
3.395
Поени од реакции
7.049
Младинците почнуваат со подготовките за ЕП до 20 години. Поширок список:

Голмани:

Мартин Томовски (Металург), Никола Даниловски (Пелистер), Илија Трпевски (Вардар), Марко Кизиќ (Вардар 2)

Бекови:

Филип Талески (Металург), Филип Кузмановски (Металург), Горан Крстевски (Металург), Марио Танкоски (Металург 2), Марко Нелоски (Металург), Тоше Ончев (Вардар 2), Александар Димовски (Вардар 2), Мартин Велковски (Металург), Мартин Серафимов (Металург), Стефан Трпчевски (Вардар 2),

Крила:

Давор Палевски (Металург), Глигор Гајиќ (Работнички), Димитар Димитриоски (Металург 2), Томислав Јагуриновски (Металург), Мице Шилегов (Металург 2)

Кружни напаѓачи:

Андреј Маркудов (Пелистер), Филип Арсеновски (Металург) и Милан Лазаревски (Металург 2)
http://www.gol.mk/rakomet/mladincite-ja-startuvaat-misijata-ep-jovikj-go-objavi-shirokiot-spisok-od-22-rakometari

Член од
10 јуни 2016
Мислења
84
Поени од реакции
119
Добар ден и од мене после подолго време.Решив да баталам ракомет на месец дена али не оди хаха.Искрено групава сега ја видов што не извлекле и хаос.Али пак на крај тие се екипите како и да ги вртиме.Што и да се мудрува тоа е играчите се тие.Кај нас Германскиот селектор може да ни го праи списокот без проблем бидејки 10 години ограат истите и сите ги знаат.Али тоа е што е.Ваљда се свесни сите што не чека.Околу групата мислам дека Словенците се многу опасни на секоја позиција.Шпанците стално играат топло ладно.Тунис хммм ... Физички страшно спремни но не и тактички . За нас не знам што да се каже.Мислам дека сега сите ке ги отпишат уште пред одење а мислам дека сега ке гризат.Гарант ке се појават нови ликови со одлични минутажи.Денеска се се знае,а кога знаат се за нас тогаш сигурно и ние за нив.Имаме некој квалитет далеку од тоа дека не,но времето ке покаже.Имаат доста време за спремање па да се надеваме на добро.Но ракометот е чудна игра.Се зависи како влегуваш во утакмицата,доколку влезиме за да победиме тогаш ни на една од овие екипи нема да му е лесно со нас ни најмалце.
Поздрав .

Член од
5 април 2013
Мислења
3.395
Поени од реакции
7.049
http://www.gol.mk/rakomet/makedonskite-nadezhi-zagubija-vo-prviot-kontrolen-natprevar-so-slovenija

Младинците загубија на гостувањето во Словенија со 20:18. Пораз кој ми се чини покажува дека има талент во екипата но треба уште многу многу работа. Словенија е меѓу појаките репрезентации во светот во оваа генерација (финалисти од светското до 19 години од минатата година, предводени од Блаж Јанц), но сепак ако сакаме резултати мора и вакви екипи да се победуваат. Не смее да има изговори.

листа на стрелци:

Талески 8
Крстевски 4
Велковски 2
Јагуриновски 2
Палевски 1
Маркудов 1

П.С. Има некој информации што се случува со Кузмановски и Нелоски? Играат, во каква форма се и сл.?

Член од
19 ноември 2008
Мислења
741
Поени од реакции
286
http://www.gol.mk/rakomet/makedonskite-nadezhi-zagubija-vo-prviot-kontrolen-natprevar-so-slovenija

Младинците загубија на гостувањето во Словенија со 20:18. Пораз кој ми се чини покажува дека има талент во екипата но треба уште многу многу работа. Словенија е меѓу појаките репрезентации во светот во оваа генерација (финалисти од светското до 19 години од минатата година, предводени од Блаж Јанц), но сепак ако сакаме резултати мора и вакви екипи да се победуваат. Не смее да има изговори.

листа на стрелци:

Талески 8
Крстевски 4
Велковски 2
Јагуриновски 2
Палевски 1
Маркудов 1

П.С. Има некој информации што се случува со Кузмановски и Нелоски? Играат, во каква форма се и сл.?
И денеска имаат натпревар со Словенија, моментално е полувреме и Македонија води 10-8. Инаку Нелоски и Кузмановски имаат дадено голови денеска.

Член од
5 април 2013
Мислења
3.395
Поени од реакции
7.049
И денеска имаат натпревар со Словенија, моментално е полувреме и Македонија води 10-8. Инаку Нелоски и Кузмановски имаат дадено голови денеска.
Гледаш некаде?

Kajgana Shop

На врв Bottom