ЕП 2016 - елиминациона фаза (1/8, 1/4, 1/2 и финале)

• Креатор на темата Креатор на темата Uli Hoeneß
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е поголем експерт?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Боатенг бе :pos:

Па Фонте за овој беше Костакурта цело првенство.

Да бидејќи Погба растури, криви му беа Жињак и Жиру и посебно Сисоко.
Овие глупости ги пишуваш дека си фан на Јувентус и веројатно Погба е легенда таму па затоа те мачат емоции вака :) Целосно потфрли вчера и се изгуби, го фати паника а се очекува од него да биде лидер. Нема полошо нешто отколку во тек на игра да почне некој да се дере на соиграчи. Имаа уште 11+2 минути да изедначат.

.

Пак ќе повторам, не можеш да очекуваш играч кој игра дефанзивно у средина да биде лидер на некој тим. Погба у Франција на последниве 2-3 натпревари ја немаше таа слобода која ја има у Јувентус(Скоро Box To Box, и тоа најмногу влијаеше он да одигра онака како што одигра, или просечно на ЕП.
НИКОЈ не вика дека Погба растурил, но далеку е и од тоа да одиграл тиња. Работата е што ако Погба одиграл за оцена 5 на скала од 1-10, тука најголем дел го прават како да одиграл за -2.

Чисто за споредбра за улоги. Погба за Франција најголем дел играше како што играше Маркисио за Јувентус, повлечено у средина. Статистички можеби ништо и не направи(2 асистенци), па никој не вика дека бил тиња(добро, освен Нигерот :D), туку беше доста важен дел од тимот. Тоа се покажа и според резултатите до и по 10-то коло.

Тимов е ко коа ќе кликнеш Select Random 11 за фантази.

@Џонтра Волта Погба е 120м само затоа што на трансфер пазаров цениве се моментално кренати до небо, инаку се согласувам за секој збор што го пиша. Се ова е заради што моментално многу се вложува во фудбалот, премногу спонзори, затоа и вакви цени рипаат, затоа што фудбалов (а и општо спортот) стануваат се поголем и поголем бизнис секоја година. Eве Грациано Пеле види го каков милионски договор лапна од кинезите. Моментално и во НБА, па и во Евролига се понудуваат се поголеми суми за плати и трансфери. Сигурно пратиш колку толку НБА, еве на пример Мајк Конли заработи 150 милионски договор за 5 години.

Се е ова затоа што се поголеми милиони се вртат во спортов, инаку Погба никогаш не ќе беше 120м.

И мене стварно ме чуди за Бејл, како може Ален и Ремзи пред него во први 11. :facepalm:
Па и со моменталниве цени на трансфер пазарот какви што се исфорсирани и преувеличени пак Погба не вреди 120.
120 моментално вредат Меси и Роналдо па Бејл и Нејмар. Другите по -40 од оваа цена вредат.

Сеа ако Манчестер го купи Погба кој ќе ги слуша манчестерциве, сите у чопор да го бранат. Јувенташиве не беа такви, не се докажуваа они дали Погба е јак или слаб, чат-пат по еден двајца ќе се појават ама ништо страшно, дискусија е тоа.
Сеа овие ко ќе ти се нафрлат да те праат будала и да те убедуваат у спротивното и кога нема да го признаат и очигледното ќе биде заебано, ќе нема да можеш да се одбраниш. Тие за Швајни уште не признаваат дека е испукана пушка и флопна кај нив па не за овој 150 миљони што ќе фрлат. :icon_mrgr:

Ало не го бранете бе, и вие што сте за Манчестер и вие што сте за Јувентус и вие што дркате на него, за 120 милиони и таков хајп околу него дечкото треба да биде Пол Сколс и Зидан у едно. Убаво пиша змејот погоре, ништо не двои дечково освен тоа што е доминантен со снага, нит е нешто посебно креативен ко Пирло/Чави/Иниеста, нит па има дриблинг у место ко Зизу, нит па има некоја страшна дијагонала ко Сколс или Алонсо, нити па е нешто сјаен у одбрана ко Де Роси/Макелеле/Рој Кин.
Обична исфорсирана црнчуга, да не му беше агент Раиола копилето никој немаше да се тресе по него, пример Коке и Верати се боље играчи од Погба ама немаат јаки агенти кои се медиумски јаки и кои го држат пола свет па затоа испаѓаат у втор план.
Добар играч е и Погба, не дека го праам Фелипе Мело, има потенцијал, талент све ама моментално е светлосни години далеку од најјак играч на негова позиција и лидер на тим. Се виде тоа во Јуве сезонава без Видал и Пирло, се виде тоа и во репрезентацијата на ова ЕП.

Не го направи Филипе Мело, ама тука некаде :icon_mrgr: Ама пак никој од нас не го направи Зидан, Чави или Иниеста, ама далеку е од тоа што го кажуваш. Колку да изигра лошо ЕП јас мислам дека ќе се развива во уште подобар играч. Со добар менаџер на клупа е друг муабетот. А сигурен сум да е во спротивна насока поврзуван, (место кај нас за кај вас) немаше да пишуваш ваков пост бидејќи нема тим кој не би сакал да го има. Реални да сме сега. Сиов пост ти е под импресии од актуелново ЕП, поконкретно од финалево. А ако се оди по таа аналогија Марсијал со 45 минути на кои не покажа ништо ради слепецов Дешамп или пак Коман кој исто беше преограничен и не се на ниво на кое ја одиграа целата сезона не значи дека се на ниво Жиру на пример.

Знам кај ти лежи поентата на постот и тука се согласувам. Проблемот е цената само.120 милки се премногу, но трансфер пазарот е отиден у пм. Ние искеширавме лани над 50м плус бонуси за дечко кој сме го гледале 2 пати до тогаш и импресии баравме по јутјуб, вие за Кондогбија плативте 40ка лани (зошто бил нов Погба или Јаја Туре:icon_lol:). Нас очајно ни треба играч на таа позиција. Да се прашувам јас, искрено би барал и други опции зошто сумата е вртоглава, но носењето на Погба има и комерцијален карактер што не треба да се занемари.

Па и со моменталниве цени на трансфер пазарот какви што се исфорсирани и преувеличени пак Погба не вреди 120.
120 моментално вредат Меси и Роналдо па Бејл и Нејмар. Другите по -40 од оваа цена вредат.

Според мене Погба на ваквиов трансфер пазар вреди не повеќе од 70-80мил. Само кај него е проблем што моментално и Раиола зема голем процент, затоа и скока цената. А и во случајов кај што го бара Манчестер (кој не игра во ЛШ), затоа и можат да му ја кренат цената уште повеќе. Инаку доколку Погба би сакал да бега, сигурен сум дека Реал може да го земе поефтино, за до кај 90мил, 100 макс.

60, кај ги најде 90 :D
30 од Хрватска, 30 од Полска, а потоа и самото финале со Франција уште 30, при положба што Франција сите натпревари и беа до 90 минута. :)
Весела математика.

Не го направи Филипе Мело, ама тука некаде :icon_mrgr: Ама пак никој од нас не го направи Зидан, Чави или Иниеста, ама далеку е од тоа што го кажуваш. Колку да изигра лошо ЕП јас мислам дека ќе се развива во уште подобар играч. Со добар менаџер на клупа е друг муабетот. А сигурен сум да е во спротивна насока поврзуван, (место кај нас за кај вас) немаше да пишуваш ваков пост бидејќи нема тим кој не би сакал да го има. Реални да сме сега. Сиов пост ти е под импресии од актуелново ЕП, поконкретно од финалево. А ако се оди по таа аналогија Марсијал со 45 минути на кои не покажа ништо ради слепецов Дешамп или пак Коман кој исто беше преограничен и не се на ниво на кое ја одиграа целата сезона не значи дека се на ниво Жиру на пример.

Знам кај ти лежи поентата на постот и тука се согласувам. Проблемот е цената само.120 милки се премногу, но трансфер пазарот е отиден у пм. Ние искеширавме лани над 50м плус бонуси за дечко кој сме го гледале 2 пати до тогаш и импресии баравме по јутјуб, вие за Кондогбија плативте 40ка лани (зошто бил нов Погба или Јаја Туре:icon_lol:). Нас очајно ни треба играч на таа позиција. Да се прашувам јас, искрено би барал и други опции зошто сумата е вртоглава, но носењето на Погба има и комерцијален карактер што не треба да се занемари.
Па тука некаде, ама тука некаде и игра цела година веќе, -1 месец.
Нигде не реков дека нема да се развива во уште боље играч, секако дека ќе се развива ако си ја смири главата малце, има талент огромен, тоа не може да се негира. Еве до сега не работел со лош менаџер кој го ограничувал и слично, Конте и Алегри се супер менаџери, кај Мурињо мислам дека и нема да ја има таа слобода што ја има и што си ја дозволи кај Алегри едино ако Мурџо не се испичка и му дозволи да праи што сака.
Тоа дека нема тим кој не би го сакал си стои, никој не е будала да рече абе не ми треба Погба поготово во екипи како Манчестер и Интер моментално, кај нас сеа Швајни мртвиот да дојде ќе изгледа ко да дошол Зидан на 25 години. :icon_mrgr: Освен Реал и Баерн, на нив не им треба моментално.

Постов и муабетите што ги терам од пред некое време не ми се под импресии од ова ЕП туку од цела сезона, цела сезона го пратам и баш ме интересираше како ќе изигра кога ги нема Видал и Пирло и кога од него се очекува да го води везниот ред и цела екипа на Јуве, Маркизио на страна пошто он цела кариера бил втора виолина играч и не ескпониран. Вас тоа ви е, не гледате калчо и ќе го ѕирнете 2-3 утакмици у ЛШ и ајде уау играчина, па јувенташите сезонава немаше утакмица а да не му разебат 150 мајки за глупостите што ги праеше на терен.

Пак ќе повторам и во денешниов изместен трансфер пазар пак не вреди 120 Погба, ако така тогаш Бејл, Нејмар, КР и Меси колку би вределе 3523523235 милиони. :icon_mrgr:
Има комерцијален карактер неговото носење, да, пошто е медиумски исфорсиран до небо, Коке и Верати никад не би продале толку дресови и не би кренале толку фама ко Погба што би кренал. Е тоа ја го зборам некое време веќе, повеќе се гледа ко лик, фаца, ѕвезда отколку ко фудбалер.

нит е нешто посебно креативен ко Пирло/Чави/Иниеста, нит па има дриблинг у место ко Зизу, нит па има некоја страшна дијагонала ко Сколс или Алонсо, нити па е нешто сјаен у одбрана ко Де Роси/Макелеле/Рој Кин.
Ова Кондогбиа го опишуваш ? :D

Сеа ако Манчестер го купи Погба кој ќе ги слуша манчестерциве, сите у чопор да го бранат. Јувенташиве не беа такви, не се докажуваа они дали Погба е јак или слаб, чат-пат по еден двајца ќе се појават ама ништо страшно, дискусија е тоа.
Сеа овие ко ќе ти се нафрлат да те праат будала и да те убедуваат у спротивното и кога нема да го признаат и очигледното ќе биде заебано, ќе нема да можеш да се одбраниш. Тие за Швајни уште не признаваат дека е испукана пушка и флопна кај нив па не за овој 150 миљони што ќе фрлат. :icon_mrgr:

Ало не го бранете бе, и вие што сте за Манчестер и вие што сте за Јувентус и вие што дркате на него, за 120 милиони и таков хајп околу него дечкото треба да биде Пол Сколс и Зидан у едно. Убаво пиша змејот погоре, ништо не двои дечково освен тоа што е доминантен со снага, нит е нешто посебно креативен ко Пирло/Чави/Иниеста, нит па има дриблинг у место ко Зизу, нит па има некоја страшна дијагонала ко Сколс или Алонсо, нити па е нешто сјаен у одбрана ко Де Роси/Макелеле/Рој Кин.
Обична исфорсирана црнчуга, да не му беше агент Раиола копилето никој немаше да се тресе по него, пример Коке и Верати се боље играчи од Погба ама немаат јаки агенти кои се медиумски јаки и кои го држат пола свет па затоа испаѓаат у втор план.
Добар играч е и Погба, не дека го праам Фелипе Мело, има потенцијал, талент све ама моментално е светлосни години далеку од најјак играч на негова позиција и лидер на тим. Се виде тоа во Јуве сезонава без Видал и Пирло, се виде тоа и во репрезентацијата на ова ЕП.

Погба и Мурињо се идеална комбинација. Мурињо ќе го направи Погба најдобар играч на светот. Црнчето реално е единствениот легитимен наследник на Јаја Туре. Не знам кој фудбал го гледате вие кој го хејтате Погба, ама далеку сте од вистината. Погба е силен како животно и има долг чекор. Во одбранбените задачи во два чекори ги стига протовниците, и плус одлично игра полуконтри. Има силен шут, знае да одигра и со глава, знае да асистира. Најслаба точка моментално му се додавањата, посебно на далечина, но тоа се учи.

120 милиони се огромни пари, и навистина се премногу, но се зависи од која страна ги гледаш работите. Ако Манчестер за тие пари го добие новиот Јаја Туре, и ако Погба ги исполни очекувањата, никој нема да ги споменува парите. Како што напишав во фан клубот на Манчестер, подобро да преплатиш класа фудбалер, отколку за истите пари да донесеш три просеци, како што Манчестер прави во последно време.

А за Швајни, тој беше донесен без пари, па не може да биде флоп. Одигра неколку добри утакмици, но многу време помина повреден. Нека му помине свадбата, нека одмори, јас мислам дека може барем уште една сезона да биде многу корисен. Швајни е фудбалска институција, она што го играше на светското првенство е за аналите на фудбалот.

13654358_1108790595879536_3817269308019294718_n.jpg

тука ќе го цитирам Бекам :
,, Роналдо во својта најлоша сезона според критичарите даде 60 голови (16 ЛШ) , освои ЛШ и игра финале (пошто изјавата е од пред 3 дена) на ЕУРО. Најверојатно ќе ја освои и златната топка без конкуренција.
Не би сакал да ја видам неговата добра сезона ,,

@Џонтра Волта

Се разбираме горе-долу. Проблемот е што нас ни треба успех, имаме кеш и секој ќе не цица до максимум, па затоа и 120м и слични цифри. Пример ние за Бејл нудевме 100ка, а Реал го плати 80 и нешто. Далеку од тоа дека Погба вреди 120м, но ете како што кажав нас очајно ни треба играч на таа позиција, а како што сме комерцијализирани до максимум не е чудно што сме спремни да го носиме за таа сума.

Да тераше САФ вакви политики не верувам дека Реал и Барса ќе имаа толкава доминација изминатиов период. Кога ќе ми текне дека ради принципите на стариот не даде милион плус за Хазард, а го доведе Кагава и ред други примери.

Остајте тоа, тројца се изјаснија веќе, мене ме интересира кој е четвртиот и последен што по грешка стиснал за Португалија?

и 200м да им побараат на Јунантед ако Погба е еден од условите на мурџота за потпис со Јунајтед, а изгледа е ќе си платат, пари неброени имаат. А дека тефтериве (мнозинството) ќе си бараат оправдување ако флопне тоа одсега е јасно.

тибам тапаток тибам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom