ЕП 2016 - елиминациона фаза (1/8, 1/4, 1/2 и финале)

Кој е поголем експерт?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Добро, не ви здосади со овие глупи констатации? Цело време терате некои тези а луѓето европски прваци станаа. Факт е дека не играа некој прејак фудбал за око, дека не доминираа, ама па сеа до толку да се деградираат некако не бива. Што не кажете дека против Исланд требаше 80-1 да тепаат? Или и тогаш беа мртви? Португалија е типичен пример за тим кој што го крева нивото на игра како одминува првенството. Со Велс одлично си одиграа, тактички зрело како и цело првенство. Со Полска беше мртвила, нема тука збор, али и Франција рецимо беше екстра мртва у групната фаза. Две среќни победи против Романија и Албанија во последните мигови од средбите, пресврт против Ирска и едно ебано убедливо издание на цело првенство, против Исланд.
Факт е дека беше мртва. Во кој дел од Европското Португалија го крена нивото бре? Денеска? Против Полска, против Хрватска, во групите, кога? Едино против Велс играа како што треба. Екипа која само ЕДЕН натпревар доби во 90 минути не можи да не ја наречам мртва. Не дека и другите којзнае каков фудбал играа ама Португалија никако не заслужи да стане Европски првак. Значи правиме муабет за Европски првак и ти ми велиш дека Португалија заслужено е Европски првак.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.660
Поени од реакции
59.593
Мене баш ми е мило што почна фудбалот да победува а не парите на шеици и руски магнати. Единствена дупка што остана непополнета за да биде комплетирано задоволството е тоа што Атлетико изгуби во финалето на ЛШ. Да земаа ЛШ, дефинитивно фудбалот ќе победеше.

И бтњ, да играше Роналдо цела утакмица ќе изгубеа Португалија. :tapp: :):):)
Едер и фудбал некако не ми се поклопуваат во иста реченица :P

Шала на страна, добар си е човекот. Физички доста снажен играч, но мрзлив на терен. Доби мала шанса во Свонси, но не покажа никаква желба за докажување и добивање првотимски статус.
Нека продолжи да тресе мрежи во послаби натпреварувања. Денес му се посреќи и ако, мило ми е :)

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Тоа е таа моја погана уста гомна ми јала да бог да. Све упропастив сезонава што реков.
Признавам тука за сите бламирања, Џони крв ти ебам од сите ликови на форумов само ти најде да испаднеш у право бем ти ситно жито. :D

Французиве ич не ги сакам како нација ниту па било што поврзано со Франција, Португалија ме нервираат зошто мислам (веќе не сум ја за мислење) дека се бош репрезентација и едни од најголемите лузери, плус мртвиот настап на првенствово...
Еј, немој вака за најмоќната репрезентација во историјата на Европските првенства, оти Коби ќе те искара.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.660
Поени од реакции
59.593
Мене за чудење ми е само што Жозе Фонте требаше 150 години да начука за да заигра за Португалија и тоа пред маскотана Бруно Алвеш. Стандарден играч за Саутемптон, никогаш немал некој страшен кикс, еден од најконстантните играчи во ПЛ е а никој не го заприметува.
Многу играчи се провлечкаа на првенствово на стара слава.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.964
Поени од реакции
116.565
Факт е дека беше мртва. Во кој дел од Европското Португалија го крена нивото бре? Денеска? Против Полска, против Хрватска, во групите, кога? Едино против Велс играа како што треба. Екипа која само ЕДЕН натпревар доби во 90 минути не можи да не ја наречам мртва. Не дека и другите којзнае каков фудбал играа ама Португалија никако не заслужи да стане Европски првак. Значи правиме муабет за Европски првак и ти ми велиш дека Португалија заслужено е Европски првак.
Како бе го проценуваш тоа заслужено/незаслужено? Па не е еден меч ова, имаше 4 елиминациони мечеви за да ги избацат, плус три во групата. 7 мечеви на среќа? Ти реков против Исланд требаше 100 гола да дадат, со Унгарија знаеш и сам што се дешаваше, им потфрли одбраната на тој меч инаку си одиграа солидно, со Австрија имаа 23 удари од кои 6 во рамки и промашен пенал на Роналдо, ок со Хрватска мртва беше али Хрватска не е воопшто наивна репрезентација... Ти реков и во претходниот пост, ете и Франција беше мртва, што не умараш за нив? Добри се Португалија не јади гомна со сила, тоа што Марио експертот и некои други експерти искоментирале така не значи дека се во право.

Член од
8 ноември 2008
Мислења
542
Поени од реакции
731
Браво Дешамп, и следниот пат кога ќе ја водиш Франција чувај го Марсијал за у туршија. Го пушта Коман пред Марсијал да му игра на лева страна каде што очигледно е дека на Коман не му лежи таа страна. Ебати француската пудла. Бев за Франција финалево ради тоа што Португалија, заедно со финалево, одигра 6 нерешени, бетер од италијанци догураа до финале. Али кога го видов какви замени направи, и каква задача му даде на Погба, колку мерак ми дојде кога го примија голот. Едини кој може да даде завршен пас напред, Погба, да го играш последен играч за врска не заслужуваш да бидеш шампион...

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.942
Поени од реакции
30.930
Тоа ти се вика брат фудбал...еве според тебе кој заслужи да биде првак и зошто ?
И ГСВ имаа рекордна сезона у НБА па Кралот пак ги еб*ше.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Мене за чудење ми е само што Жозе Фонте требаше 150 години да начука за да заигра за Португалија и тоа пред маскотана Бруно Алвеш. Стандарден играч за Саутемптон, никогаш немал некој страшен кикс, еден од најконстантните играчи во ПЛ е а никој не го заприметува.
Исто и Седрик искина реално, на првата утакмица тој Виериња беше за никаде, заради него примија и гол.

И тој левиот бек Рафаел им беше добар, може Роналдо да го земе у Реал ко замена за Марсело.

И оној Жоао Марио ме изненади, за Погба е Едгар Давидс.

Овој Сантош испадна топ селектор затоа што ги увиде грешките и си ги поправи. Тоа е и ваљда едната добра страна коа имаш тим составен од „анонимуси“ па моеш да закуцаш на клупа некој по лош меч. Фактот што само Роналдо, Пепе и Патрисио беа стартери на сите текми говори многу.

Е за Карваљо се глеа дека е играч на Мендеш, врска нема овој ебате преценет, рандом црнчуга без грам памет, најслаба точка кај шампиониве можда.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Никој не го спомна Руи Патрисио. Пепе е прогласен за играч на натпреварот, ама според мене Руи требаше да ја добие наградата.
Цело првенство беше толку нестабилен, денеска наплати за тоа. Посебно одбранан на Гризман на почетокот, ја извади од нигде-никаде. Ама и тоа бекот Рафаел растури денеска, напред назад се отепа од трчање, имаше 2-3 глупи пасови ама поштено си развали цела утакмица.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
А кој заслужи да освои според тебе?..ако заслужеше некој друг едноставно ќе си освоеше,..Португалија примија само еден гол во нокаут фазата и не изгубија ниту еден натпревар што е типичен пример за цврста и организирана екипа ..на последните 6-7 големи натпреварувања баш ваквите екипи освојуваа титули како Португалија што се..во 2008 и 2012 Шпанија беше цврста и организирана екипа надополнета со премногу трчање и многу пасеви..во 2014 Германија стана СП исто така со цврста одбрана и организиран концепт...и во 2010 исто со Шпанија..и во 2006 со Италија..и во 2004 со Грција...сите години наназад исто беше...

Португалија во нокаут фазата изиграа три пати по 120 минути и ти трвдиш дека не заслужуваат?..па дечките се посраа од трчање..онде Жоа Марио и Гереро уште цревата што не му излегоа низ уста..такви муабети заслужи и незаслужи се типични глупости и изговори за мене..ако заслужеа Франција онај Жињак ропакот ќе даеше гол и ќе си освоеа а не вака да се плаќи одпосле.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.983
Поени од реакции
67.787
Со Жиру како главен напаѓач, само Фергусон може да земе Лига или ЕП.

Дешамп, керките да ти ги ебам неписмени.

Kajgana Shop

На врв Bottom