ЕП 2016 - елиминациона фаза (1/8, 1/4, 1/2 и финале)

Кој е поголем експерт?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.964
Не дека ги сакам португалците али обожавам кога домаќин на голем турнир со целиот дигнат хајп ќе го изеде ташакот во финале посебно во последни минути :D

Има нешто исконско во тоа или that's what football is all about.:icon_mrgr:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Не дека ги сакам португалците али обожавам кога домаќин на голем турнир со целиот дигнат хајп ќе го изеде ташакот во финале посебно во последни минути :D

Без последнава реченица, нешто како ние врз Литванија :) :)

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.660
Поени од реакции
59.593
Роналдо не игра у финале и Португалија осваја битен трофеј

и

Меси игра у финале за Аргентина и ништо не освојуваат

хехе

:icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:
Играл Меси во финалето? o_O

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.687
Поени од реакции
11.784
Погба може и не направи ништо, точно е, ама очекувањата од него да направи нешто, се исти како да очекуваат како Канте у Лестер да асистира и голови да дава.
Погба играше ПОСЛЕДЕН играч у среден ред(конкретно финалево, а и на уште 1-2 останати натпревари), ја немаше таа слобода што ја има у Јувентус, па да шутира покрај се останато.
Матуиди и слични имаа повеќе слобода од него.

И да, сакаме да остане :)
јасно ми е мене него кажи им на твоине од фан клубот шо пецкаат

Sent from my iPhone using Tapatalk

J

joe.b

Гостин
Лестер стана шампион во ПЛ
Едер даде гол за титула на ЕП

Што е со фудбалов бе?
Мене баш ми е мило што почна фудбалот да победува а не парите на шеици и руски магнати. Единствена дупка што остана непополнета за да биде комплетирано задоволството е тоа што Атлетико изгуби во финалето на ЛШ. Да земаа ЛШ, дефинитивно фудбалот ќе победеше.

И бтњ, да играше Роналдо цела утакмица ќе изгубеа Португалија. :tapp: :):):)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.998
Поени од реакции
7.154

Точно така! И мене ми е истото чувство и плус повеќе за Роналдо пошто е на залез на кариера, а трофеј со репрезентација не се освојува секоја година. Французите нека се помачат надвор некаде нека освојат титула, а не само дома кога играат да ни ги прават цитрони за тоа дека се најјаки и дека мора да освојат со судии и со се. Е па папајте сега малце спуштање на земја.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Добро, не ви здосади со овие глупи констатации? Цело време терате некои тези а луѓето европски прваци станаа. Факт е дека не играа некој прејак фудбал за око, дека не доминираа, ама па сеа до толку да се деградираат некако не бива. Што не кажете дека против Исланд требаше 80-1 да тепаат? Или и тогаш беа мртви? Португалија е типичен пример за тим кој што го крева нивото на игра како одминува првенството. Со Велс одлично си одиграа, тактички зрело како и цело првенство. Со Полска беше мртвила, нема тука збор, али и Франција рецимо беше екстра мртва у групната фаза. Две среќни победи против Романија и Албанија во последните мигови од средбите, пресврт против Ирска и едно ебано убедливо издание на цело првенство, против Исланд.
Па уште и глупо било финалево, најлошо досеа. :pos:

Алоооо Патрисио и Љорис имаа вкупно 10 бравурозни интервенции шо би рекол Калински, на 100% шанси, пречки, стативи, бубачки. Ако не падна гол не значи дека играа мртво овие. Баш си беше океј утакмицата.

Шпанија-Италија беше дупло полошо финале од ова.

JimmyFloydBottleBank

Rimtutituki
Член од
29 ноември 2010
Мислења
6.801
Поени од реакции
8.600
2 гола и асистенција во мечот со Унгарија за бод кој ги одведе во следна фаза.

Гол и асистенција против Велс кој ги доведе до финале
Ma neka mi se skoloni od oci, neka ide da izvrsi amputacija na noga. Kakvo e toa kurcenje i izigravanje Murinjo. Peharot u gz da si go nabije.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Мене за чудење ми е само што Жозе Фонте требаше 150 години да начука за да заигра за Португалија и тоа пред маскотана Бруно Алвеш. Стандарден играч за Саутемптон, никогаш немал некој страшен кикс, еден од најконстантните играчи во ПЛ е а никој не го заприметува.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Тоа е таа моја погана уста гомна ми јала да бог да. Све упропастив сезонава што реков.
Признавам тука за сите бламирања, Џони крв ти ебам од сите ликови на форумов само ти најде да испаднеш у право бем ти ситно жито. :D

Французиве ич не ги сакам како нација ниту па било што поврзано со Франција, Португалија ме нервираат зошто мислам (веќе не сум ја за мислење) дека се бош репрезентација и едни од најголемите лузери, плус мртвиот настап на првенствово... само се надевав дека двете ќе изгубат. До 16та минута, коа седна КР и коа почна да се лигави, обично мислам за него дека е таков плачко ама за ова нема што да се јаде гомна, тоа е таа језива болка у коленото што не те боли многу ама не ти дозволува да газиш на ногата и да трчаш, само покажа колку е борец, колку е желен и мотивиран за фудбал и титули, од тој момент навивав за Португалија а и потоа кога се врати од ``лекар`` и кога стоеше и мотивираше покрај аут линијата, нема што, баш ми е мерак што освоија ради него. Едноставно не е фер еден од најдобрите (2ца) играчи на нашево време па и во историјата на фудбалов да нема титула со репрезентација, истото го мислам и за Меси.
Свака част.

Утакмицава мртва, како што можеше и да се очекува од Португалија, Франзуциве под импресии и под притисок, ништо посебно не створија, Паје импресиониран и скроз изгубен, трема еден куп, Гризман исто иако не очекував вакво подпросечно издание од него пошто пред 2 месеца играше големо финале истотака, од Погба не знам што поише очекувате вие, тоа е дечкото, тоа е тој Погба сезонава од Јуве ни Л од лидер иако ќе си повторам пак, добар играч е и играчина во најава. До душа утакмицава имаше многу резервирана улога, повеќе се грижеше за дефанзива, од друга страна Сисоко машина, 2 позиции покриваше маестрално, Калински 324 пати ги смеша со Погба, некој што не разбира ќе помисли кујзне како изиграл Пол. :icon_mrgr: Тоа другите морони, Жиру, Жињан, Евра не ми се спомнуваат, ајде магла од репрезентација.

Играчиве на Португалија не ги ни знам до душа, Пепе класика, тој старовремскиот задњи везни што им играше црнецот со брк истотака коска изигра, Санчес уште пред неколку утакмици се виде дека е играчиште у најава, тој Жоао Марио изигра за сите пари, главен играч, мотор прав, Нани исто.
Изгинаа циганиве реално, играа ко екипа што е најважно, понекогаш колку и да ме нервираат вакви екипи сепак на крај мило ми е кога слаба и неисфорсирана екипа ќе напраи нешто големо, мора да им се даде поштовање. Баталете ги тие муабети срам за фудбал, незаслужено, не знам што не знам како. Глупости.

Мене ми беше интересно финалево, не беше мртво у никој случај.

Kajgana Shop

На врв Bottom