NBA драфт, трансфери, шпекулации

Статус
Затворена за нови мислења.

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
na green ne mu e frka da ide na 11 poena obicno triple double praese so mal broj na poeni taka da nema gajle,za mene uopste ne pickarski poteg od strana na kd tuku mn sozrean poteg,u najegoisticnata liga stana skromen da ide u sistem so igraci so koj saka da igra i da ne glumi ludilo...neka bide hejtan kolku saka ja nemozam da hejtam za vakov poteg poso deckoto saka da pobedi !
Y'all heard the news: Kevin Durant has decided to leave OKC for GSW. Let me be clear: this is the weakest move I've seen from a superstar!
Not once! Not Twice! But three times....Durant was 48 minutes away from a berth to the NBA Finals and OKC couldn't get it done. They're still title contenders. Still in position to win. And you leave to jump on the bandwagon and join GSW????
I'm sorry. It's weak.
It doesn't make Durant a bad guy. It doesn't make him any less a player. But it does dilute to notion of him as a champion.
Plain & Simple.
And btw......I don't want to hear any nonsense about comparing this to LEBRON leaving Cleveland.
Think about the roster LEBRON had and compare it to KD? There's no comparison. So I don't want to hear it.
Congrats to Durant. He should get a ring now. No one should take any issue with him departing OKC. That's his prerogative. He's not wrong for that.
It's who he departed for that resonates. Going to GSW is simply jumping on the bandwagon.
Officially, Durant is the new LEBRON. Half of the basketball universe will be rooting against him now.
Maybe that'll make him show up in Game 6 this time!
Good luck. See y'all on Oakland next June!

C

Castiel

Гостин
:pos::pos::pos:

Потегот на Леброн во Мајами не бил ист со овој на КД. :pos::pos::pos:

Исти курац е. Што има везе овој што отишол во тим што имал помалце победи кога се договори со Вејд и Бош заедно да играат. И Леброн се искупил да ама па за да го направи тоа собра играчи што му требаат. Истото го прави и КД иде во тим каде што играчите му одговараат да освои прстен. Ама смешни сте со двојните стандарди. Исти ама апсолутно исти е потегов со тој на Леброн. Нема зашто да го правдате е сеа леброн имаше 50% успех во Мајами. Ќе видиме каков успех ќе има КД во ГС.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.776
Поени од реакции
30.636
И со кој ќе играше КД во ОКС...уште баба ми да му ја донесеа...играчи ко Кантер и остала багра шо у Евролига не ги бива и Ибака го трејдуваа.
Менаџментот на ОКС е нула.
Не гледам ништо лошо во овој потег на КД не може цела кариера на свој грб да носи цел тим иако очекував да иде у Никс.

Како и да е нека го земат моите Вејд па да има зашо да ги гледам Денвер сезонава :coffee:

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Серхио Родригез во Сиксерси, договор на една година според кој ќе заработи 8м долари.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Sergio Rodriguez has agreed to sign a one-year $8 million dollar deal with the Sixers, according to The Vertical.

Серхио Родригез во Сиксерси, договор на една година според кој ќе заработи 8м долари.
Добро, не мора да ни преведуваш, сите знаеме Англиски барем за толку. :D

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Вчера пишуваше одбил трансфер во Бруклин,сега оди во Фила.:oops:Мада кој будала би потпишал за Бруклин..

Член од
1 март 2009
Мислења
8.632
Поени од реакции
10.350
И со кој ќе играше КД во ОКС...уште баба ми да му ја донесеа...играчи ко Кантер и остала багра шо у Евролига не ги бива и Ибака го трејдуваа.
Менаџментот на ОКС е нула.
Не гледам ништо лошо во овој потег на КД не може цела кариера на свој грб да носи цел тим иако очекував да иде у Никс.

Како и да е нека го земат моите Вејд па да има зашо да ги гледам Денвер сезонава :coffee:
Како бе со кој играл?
Ај спореди играчите на ОКЦ со играчите на Кавси 2010

Топ 5 играч во Вестбрук, 3 од подобрите дефанзивци во Ибака, Адамс и Роберсон, еден од најдобрите играчи од клупа во Кантер.. Ибака го трејдаа но ги добиа Илјасова и Оладипо и повторно ќе беа еден од фаворитите за титула

Леброн играше со Мо факинг Вилијамс како втора опција, Ентони Паркер, Делонте Вест, Џејмисон на патерици и 40годишен Шек

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.762
Поени од реакции
11.739
Пау кај Поп, 2г/30м
Богут во Далас. ГСВ сега нема ниеден центар. :D

Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
:pos::pos::pos:

Потегот на Леброн во Мајами не бил ист со овој на КД. :pos::pos::pos:

Исти курац е. Што има везе овој што отишол во тим што имал помалце победи кога се договори со Вејд и Бош заедно да играат. И Леброн се искупил да ама па за да го направи тоа собра играчи што му требаат. Истото го прави и КД иде во тим каде што играчите му одговараат да освои прстен. Ама смешни сте со двојните стандарди. Исти ама апсолутно исти е потегов со тој на Леброн. Нема зашто да го правдате е сеа леброн имаше 50% успех во Мајами. Ќе видиме каков успех ќе има КД во ГС.
Исти?

Првата работа зашто не е исти, сам си ја кажа, Леброн отиде во просечен тим (со тоа што го повлече и Бош со себе) и тим кој допрва требаше да се уигра.
Дурент оди во готов и организиран тим, тим со најдобра сезона у историја, 2 финалиња по ред, back-to-back МВП итн, итн...

Втора работа, Дурент оди од тим којшто директно по негова вина (и на "брат му" Расел) си прокоцка водство 3-1, а си имаше доста големи шанси за титула. Екипа која и лани беше, и годинава ќе беше претендент за титула.Екипа во која соиграч му е топ 5 играч веќе 2,3 години назад. ГМ-то на Оклахома реши да ги дополни и тие слаби точки што ги имаше, за конечно да напраи екипа претендент за титула, го носи Оладипо, му составува екипа за прстен, и овој си иде?
За разлика од него Леброн 2010 си отиде од мртов Кливленд, Кливленд со тапа соиграчи,Кливленд со МО ВИЛИЈАМС(како втор играч), Кливленд со ГМ кој не проба да вети ништо за да го задржи и следната сезона.

Ако ова е исто, океј тогаш исти се :)

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.762
Поени од реакции
11.739
Ајде барем се собраа сите чоукери од западот во еден тим. :ROFLMAO:

Овој што пуцаше 10-31 во гејм 6 и прокоцка 3-1 во конференциско финале против бест тим евер сеа ќе им се приклучи на јуненимус и сплеш брат му кои усраа историски 3-1 во големото финале.

Јаката муда. :kafence:

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.776
Поени од реакции
30.636
Како бе со кој играл?
Ај спореди играчите на ОКЦ со играчите на Кавси 2010

Топ 5 играч во Вестбрук, 3 од подобрите дефанзивци во Ибака, Адамс и Роберсон, еден од најдобрите играчи од клупа во Кантер.. Ибака го трејдаа но ги добиа Илјасова и Оладипо и повторно ќе беа еден од фаворитите за титула

Леброн играше со Мо факинг Вилијамс како втора опција, Ентони Паркер, Делонте Вест, Џејмисон на патерици и 40годишен Шек
Го споредив ја некаде потегот со тој на Леброн ???
Само да се цитирало без врска.
Кажав дека нема ништо лошо во тоа да сака да игра во подобар тим, во тим каде нема да се очекува се од него.
На крај краева тоа е негова лична одлука а вие споредувајте тука со кој сакате.

И Баерн го собра целиот крем од Бундес Лига у тим па не се крека толку.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom