Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
4 јуни 2016
Мислења
13
Поени од реакции
3
од прилика да прашам дали е доста 300-400 грама стек после тренинг со компир,или ориз и салата и после 15 мин гејнер тоес дали е нормално

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.482
Поени од реакции
3.294
Туна, сардина, скуша од конзерва да се крка често арно е?
Јас јадам секој ден туна од конзерва, само ја цедам скроз додека не искочи последната капка течност
Треба баланс да се прави во животот, све што е претерано не чини.
Туната содржи жива во себе како резултат на загадените води во кои што живее. Е сега да речеме дека нема шанси да се наталожи во вашиот организам толку жива за да направи некоја штета, пак се појавува една друга работа, а тоа е дека секоја конзервирана храна во себе има траги од хемиски супстанци, хемикалии кои што ги испушта самата конзерва.
Па сами одлучете дали е добро секој ден да се крка.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Филети Ослич, филети Полог ви се подготвуваат за 10 минути (јас ги потпржувам без масло, печам во тава со зеленчук или ги варам исто со зеленчук), ете ви промена во делот на рибите, јас конзумирам скоро секој ден некаков тип на риба, но секогаш менувам, еден ден две филети полог, следниот две филети ослич, сардина, туна (строго цели парчиња, таа ситната е ѓубре), скуша....

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.882
Поени од реакции
36.937
Треба баланс да се прави во животот, све што е претерано не чини.
Туната содржи жива во себе како резултат на загадените води во кои што живее. Е сега да речеме дека нема шанси да се наталожи во вашиот организам толку жива за да направи некоја штета, пак се појавува една друга работа, а тоа е дека секоја конзервирана храна во себе има траги од хемиски супстанци, хемикалии кои што ги испушта самата конзерва.
Па сами одлучете дали е добро секој ден да се крка.
Тоа и мене највеќе ме загрижува. Сите туни вклучително и Ева (што ме изненади) се увезени од Тајланд или некоја друга земја од тој регион кој што е тешко загадуван. Единствено Рио Маре е од Средоземно море, ама цената е луда.

Скушата и сардината ги има од Атлански најчесто од Мароко.

Член од
4 јуни 2016
Мислења
13
Поени од реакции
3
одам на маса. земав метан и гејнер па дали ке биде некако добра исхраната совет :
пред појадок цитроносно овошје или пак банани
поојадок : овес со млеко или јогурт , или 5јајца, и ошто што може да биде за појадок хехе

после додека падне јаденењето гејнер

2 банани или чоколадо на виталиа пред тренинг

после тренинг секакво месо со ориз или компир 300-400г рама месо,ил пак макарони шпагети

после 20 мин од коа ке падне јадење гејнер

вечера 5 јајца со урда и салата 100 грама или пак сирење или туна со салата

додаите нешто ако треба

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Ако е будала некој нека те корегира за исхраната, ако платиш може да ти ја средиме.

Два тренинзи и третиот метан, тоа што се нема појма од основни работи и во исхрана и тренинг не е проблем :facepalm: :tapp:

Член од
19 февруари 2015
Мислења
1.772
Поени од реакции
2.075
Има ли некој носено преку граница протеин?? планирам да си купам една врека 5кг и амино 1кг тука и кога ке идам у мк со мене да си ги земам со кола, ке прават ли проблеми?

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Има ли некој носено преку граница протеин?? планирам да си купам една врека 5кг и амино 1кг тука и кога ке идам у мк со мене да си ги земам со кола, ке прават ли проблеми?
Зависи од која држава и од граничарите, јас имам носено многу пати и секогаш сум поминувал различно, на Бугарска граница ако ти прават проблем се решава со червена, на Грчка како ќе ги удри главата, Србите обично пуштаат, али знаат и тие да бараат за баци рака.

Член од
19 февруари 2015
Мислења
1.772
Поени од реакции
2.075
Зависи од која држава и од граничарите, јас имам носено многу пати и секогаш сум поминувал различно, на Бугарска граница ако ти прават проблем се решава со червена, на Грчка како ќе ги удри главата, Србите обично пуштаат, али знаат и тие да бараат за баци рака.
од Словенија, преку Србска ке влегувам у мк...

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
од Словенија, преку Србска ке влегувам у мк...
Со среќа, не би требало да имаш мака со Србите, кажи му дека си го купил од Србија ако те праша, не му спомнувај дека е од Словенија :D

Член од
19 февруари 2015
Мислења
1.772
Поени од реакции
2.075
Со среќа, не би требало да имаш мака со Србите, кажи му дека си го купил од Србија ако те праша, не му спомнувај дека е од Словенија :D
ок фала:D, само ке ми биде отворено, оваа сега нема да ми стигне до крајов на месецов, ке мора да ја отворам таа врека едно 15дена ке црпам од неа...

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.218
Поени од реакции
2.278
кога купувате суплименти од бугарија од кој град и кои продавници земате и каде има најповолни цени?

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
кога купувате суплименти од бугарија од кој град и кои продавници земате и каде има најповолни цени?
BVD во Софија, FHL исто во Софија, SILA BG исто во софија, овие три ги имам посетено во Софија, во Благоевград сум бил во Full power Nutrition, побарај по интернет сигурно имаат сите веб страни, за цени може да се договориш на лице место ако земаш поголема количина.

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177

Го има ли овој јогурт кај нас ? Или нешто слично со мал % масти а над 10г протеин во 100г јогурт.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617

Го има ли овој јогурт кај нас ? Или нешто слично со мал % масти а над 10г протеин во 100г јогурт.
Имаш фит павлака или нешо така, со 10тина грама протеин на 100грама ама скапичок беше малку.

Kajgana Shop

На врв Bottom