Туна, сардина, скуша од конзерва да се крка често арно е?
Треба баланс да се прави во животот, све што е претерано не чини.Јас јадам секој ден туна од конзерва, само ја цедам скроз додека не искочи последната капка течност
Тоа и мене највеќе ме загрижува. Сите туни вклучително и Ева (што ме изненади) се увезени од Тајланд или некоја друга земја од тој регион кој што е тешко загадуван. Единствено Рио Маре е од Средоземно море, ама цената е луда.Треба баланс да се прави во животот, све што е претерано не чини.
Туната содржи жива во себе како резултат на загадените води во кои што живее. Е сега да речеме дека нема шанси да се наталожи во вашиот организам толку жива за да направи некоја штета, пак се појавува една друга работа, а тоа е дека секоја конзервирана храна во себе има траги од хемиски супстанци, хемикалии кои што ги испушта самата конзерва.
Па сами одлучете дали е добро секој ден да се крка.
Зависи од која држава и од граничарите, јас имам носено многу пати и секогаш сум поминувал различно, на Бугарска граница ако ти прават проблем се решава со червена, на Грчка како ќе ги удри главата, Србите обично пуштаат, али знаат и тие да бараат за баци рака.Има ли некој носено преку граница протеин?? планирам да си купам една врека 5кг и амино 1кг тука и кога ке идам у мк со мене да си ги земам со кола, ке прават ли проблеми?
од Словенија, преку Србска ке влегувам у мк...Зависи од која држава и од граничарите, јас имам носено многу пати и секогаш сум поминувал различно, на Бугарска граница ако ти прават проблем се решава со червена, на Грчка како ќе ги удри главата, Србите обично пуштаат, али знаат и тие да бараат за баци рака.
Со среќа, не би требало да имаш мака со Србите, кажи му дека си го купил од Србија ако те праша, не му спомнувај дека е од Словенијаод Словенија, преку Србска ке влегувам у мк...
ок фалаСо среќа, не би требало да имаш мака со Србите, кажи му дека си го купил од Србија ако те праша, не му спомнувај дека е од Словенија![]()
BVD во Софија, FHL исто во Софија, SILA BG исто во софија, овие три ги имам посетено во Софија, во Благоевград сум бил во Full power Nutrition, побарај по интернет сигурно имаат сите веб страни, за цени може да се договориш на лице место ако земаш поголема количина.кога купувате суплименти од бугарија од кој град и кои продавници земате и каде има најповолни цени?
Имаш фит павлака или нешо така, со 10тина грама протеин на 100грама ама скапичок беше малку.![]()
Го има ли овој јогурт кај нас ? Или нешто слично со мал % масти а над 10г протеин во 100г јогурт.