Мултикултурализмот, и неговата злоупотреба

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Само на еден народ? со другите што правиме?
Знаеш што, еднаш си кажав нешто во врска со ова, ако во минатото не сте биле способни да ги асимилирате или избркате малцинставата, тоа значи дека денеска треба да ги почитувате како што се, а не само да ги игнорирате.
Ти не го почитуваш албанскиот јазик, твојот народ живее стотици години до албанскиот, денеска во државава имаш значителен број, а ти не знаеш два збора на албански, тоа е непочитување.

Квотите од рамковниот можеби се на штета на Македонците (на краток рок) ама за другите заедници не верувам...
Јас се гордеам што не сме биле геноциден народ, како вас, да палиме, бркаме, тепаме, убиваме, и денеска малцинствата во Македонија имаат најголеми права. ти знаеш дека Македонија е меѓу првите земји во Европа каде има градоначалник Ром, каде знамињата покрај македонското се веат и на заедниците (освен кај вас), имаат право на учење на сопствен јазик, имаат сопствени празници. Ти ова ти убаво го знаеѓш бидејќи живееш тука, само не го признаваш, а можеш тие муабети за непочитување да им ги продаваш на странците, на нас овде не. Јас октомври 2011 година се запишав на курс по албански јазик, учев до средина на јуни 2012 година, а се отпишав зашто професорот зафркаваше со часовите, а земаше пари, а ако имам финансиска можност во иднина пак ќе се запишам да го научам за мене да го знам, но не поради тоа дека се плашам од вашата шовинистичка пропаганда дека ќе ја окупирате Македонија, и со војна ќе не истерате како вие што кажувате во Бугарија, туку од други причини. Така да кога не знаеш не треси глупости на празно.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Јас се гордеам што не сме биле геноциден народ, како вас, да палиме, бркаме, тепаме, убиваме, и денеска малцинствата во Македонија имаат најголеми права. ти знаеш дека Македонија е меѓу првите земји во Европа каде има градоначалник Ром, каде знамињата покрај македонското се веат и на заедниците (освен кај вас), имаат право на учење на сопствен јазик, имаат сопствени празници. Ти ова ти убаво го знаеѓш бидејќи живееш тука, само не го признаваш, а можеш тие муабети за непочитување да им ги продаваш на странците, на нас овде не. Јас октомври 2011 година се запишав на курс по албански јазик, учев до средина на јуни 2012 година, а се отпишав зашто професорот зафркаваше со часовите, а земаше пари, а ако имам финансиска можност во иднина пак ќе се запишам да го научам за мене да го знам, но не поради тоа дека се плашам од вашата шовинистичка пропаганда дека ќе ја окупирате Македонија, и со војна ќе не истерате како вие што кажувате во Бугарија, туку од други причини. Така да кога не знаеш не треси глупости на празно.
Замисли само на косово да дозволат градоначалник Ром:Научна фантастика.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Може ќе "дозволат" во иднина, штом дозволија геј парада во Приштина, зошто не и градоначалник од друга националност.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.629
Поени од реакции
29.382
Може ќе "дозволат" во иднина, штом дозволија геј парада во Приштина, зошто не и градоначалник од друга националност.
Мора да ги прифаќаат европските вредности . Кој им даде држава ....[DOUBLEPOST=1465076607][/DOUBLEPOST]Оваа шо продава магла у статијава за братство-единство ако смета дека Косово 1999 и северо - западна Македонија 2001 беа борба за човекови права наместо тероризам се е јасно.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Eve shto misleshe legendarniot Kasius Klej, podocna Mohamed Ali za multikulturata.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Такви сме ние, што да правиме...немодерни и изостанати. Нема што да сте навредени што не знаеме Албански, до нас е. Турците 5 века газдуваа со нас па не им научивме ни јазик саглам, ни вера им земавме. Албанците од друга страна отсекогаш биле модерни па во име на мултикулти, equality итн. се потурчија и станаа единствениот муслимански народ во Европа заедно со Бошњаците. Не се споредуваме ние со вас, знаеме дека сте понапред во тој сегмент.
Вие повеќе турски зборови имате од нас, па и со верата не сте поарни, пошто торбешите ги избркавте од своето ткиво, затоа што сте изостанати и немодерни.[DOUBLEPOST=1465245332][/DOUBLEPOST]
Па лесно ви е на вам, за злосторствата врз албанците што се правени конктретно во денешнава територија на Македонија ќе викате па не сме биле ми, туку срби или бугари...

Глупо е да си еден од тие кои се против рамковниот договор за сега да ми се фалиш затоа што твојата држава се грижи ептен за малцинствата, дури за нешто е единствена во Европа, трагедија...

Муабетот со курсот ти е ако муабетот што јас го правев со мојот роднина за исламот, го прашувам дали го читал куранот, ми вика да почнав ама ми се расипе телефонот каде го имав куранот на албански...

Кажи како албанците се геноциден народ?[DOUBLEPOST=1465245653][/DOUBLEPOST]
Си бил у Косово?[DOUBLEPOST=1465245817][/DOUBLEPOST]
Мора да ги прифаќаат европските вредности . Кој им даде држава ....[DOUBLEPOST=1465076607][/DOUBLEPOST]Оваа шо продава магла у статијава за братство-единство ако смета дека Косово 1999 и северо - западна Македонија 2001 беа борба за човекови права наместо тероризам се е јасно.
што е тоа тероризам?

Последно уредено:
Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Па лесно ви е на вам, за злосторствата врз албанците што се правени конктретно во денешнава територија на Македонија ќе викате па не сме биле ми, туку срби или бугари...

Глупо е да си еден од тие кои се против рамковниот договор за сега да ми се фалиш затоа што твојата држава се грижи ептен за малцинствата, дури за нешто е единствена во Европа, трагедија...

Муабетот со курсот ти е ако муабетот што јас го правев со мојот роднина за исламот, го прашувам дали го читал куранот, ми вика да почнав ама ми се расипе телефонот каде го имав куранот на албански...Кажи како албанците се геноциден народ?
Кој се тие злосторства што ги правеле Македонците врз вас. Сакаш да ти набројам примери на Албанците врз Македонците и останатите. Сакаш да ти дадам примери само кажи од кое време да почнам, од Турско, Втора Светска Војна, 1999, Македонија од 2001 - ongoing.

Знаеш ти многу убаво некои работи. Само вашето лицимерие не ви го дозволува тоа да го признаете.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Muslim Invader Says He Hates Germany But Will Stay & Loves The Free Stuff

Објавено на 06.6.2016
Infowars reporter Rob Dew interviews an illegal Syrian migrant now living in Germany as citizens and tax payers pay for his food and housing. Americans better start paying attention to the catastrophic implications of Europe's open border policy and recognize the exact same thing is happening in the US.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.629
Поени од реакции
29.382
Muslim Invader Says He Hates Germany But Will Stay & Loves The Free Stuff

Објавено на 06.6.2016
Infowars reporter Rob Dew interviews an illegal Syrian migrant now living in Germany as citizens and tax payers pay for his food and housing. Americans better start paying attention to the catastrophic implications of Europe's open border policy and recognize the exact same thing is happening in the US.
Isto brate i mi balkanci. Mnogo ih mrzimo Njemci (znas ono nacizam,Hitler, logora )ali kad dade socijalnu pomos i platu onda mnogo smo sretni .

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Ова се тие предавници, изгледа не се типични само за Македонија како што мислевме

КАРМА ИС А БИЧ:
http://newobserveronline.com/rapefugee-rapes-another-liberal/
Rapefugee Rapes Another Liberal

Yet another German “refugees welcome” liberal activist has been raped by the “asylum seeker” to whom she offered accommodation in Cologne.
A 26-year-old Afghan “asylum seeker” was sentenced to two and a half years in prison for the rape last week.

According to the Kölner Rundschau newspaper, the victim, a 20-year-old woman, had offered to let the nonwhite invader stay with her in her apartment in the city.
The nonwhite criminal swindled his way into Germany by claiming to be a refugee, and had made contact with the woman through the internet group “Flüchtlinge Wilkommen” (Refugees welcome).
That organization, set up to encourage the Third World invasion, runs a website devoted to allowing liberal activists to make direct contact with the nonwhites and offer them accommodation outside of the state-run invader centers.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.927
Поени од реакции
37.013
Сите 11 пратеници од турско потекло во Бундестагот, гласаа За резолуцијата за геноцидот на Турција врз ерменците.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.779
Поени од реакции
9.384
Вие повеќе турски зборови имате од нас, па и со верата не сте поарни, пошто торбешите ги избркавте од своето ткиво, затоа што сте изостанати и немодерни.
Грешка си дека сме ги избркале. Еве ти еден натпис за настан во селото Осинчани од пред еден век:

Во 1907 година македонските комити од четата на ВМРО во Осинчани го убиле најсилниот поседник Рамиз-бег, при што за одмазда селото било нападнато од страна на Македонците - муслимани (Торбеши) од Држилово и Албанци од другите села, запалувајќи ги сите тогашни 17 македонски куќи и приморувајќи ги на иселување тогашните жители.

Мислиш на битката кај Челопечка Кула во 1905 на Велигден кога во борбата на христијанското население со турскиот аскер, на Турците на помош им дојдоа и Арнаутите од околните села Мутилово, Сушево и Алгуња?

Арнаутска села одјекивала су од пушчане узбуне. Из Мутлова, Сушева и Алгуње стигли су први арнаутски ратници. Опијени барутом и вером у победу пошли су на јуриш без пуцања... са јатаганима, али су њихова тела покрила челопечке падине као позни снегови.

The Fight on Čelopek (Serbian: Borba na Čelopeku/Борба на Челопеку) or Battle on Čelopek (Bitka/Битка) was fought at the Čelopek plateau near Kozjak between the Serbian Chetnik Organization, a Serbian rebel faction, and Ottoman officers accompanied by Ottoman Albanian bashi-bozuks, on April 16, 1905.

On April 29 [O.S. April 16], at the heights of Čelopek, around 120 chetniks under the command of voivodes Doksim, Čiča-Pavle, Baceta, Kujundžić, Paštrović, Skopljanče, Tankosić and Dovezenski fought an uniformed Ottoman army accompanied by Albanians from the surrounding villages. During the battle Čiča-Pavle took the Čelopek heights and thus prevented the encirclement of the bands from the Albanian bashi-bozuks; overtaking the three peaks gave the chetniks a strategical advantage and after the victorious fight they made heavy losses to the Turks and Albanians (over 200 dead and wounded), while only having two dead (Petar Todorović and Radul Kosovac).

Стварно злосторства. Требало тогашниот српски крал да прати коњи и кочии кои би ги извлекле Арнаутиве кон Прешево и Гњилане на безбедно, од каде повторно би продолжиле со своите зулуми, потоа да им даде амнестија и да им даде квота во тогашниот Парламент, но неговите војници и домицилното население ги убиле. Каква штета!

Член од
28 март 2006
Мислења
17.902
Поени од реакции
12.450
Дискриминација...дали и од кого?
German swimming pool bans 'burqini' for Muslim women

'Not only as a clear violation of fundamental rights...but also as a blow to humanity and tolerance'
A style of swimwear has caused an uproar at a public pool in Germany, but the culprit isn't a revealing bikini. Instead, it's the 'burqini' that's been banned – the modest swimsuit worn by some Muslim women.

But Germany isn't the only European country where bans on Muslim clothing are taking place. In May, a Danish education center told six Muslim students they could no longer attend classes unless they removed their niqabs. The burqa and niqab have also been banned in parts of Switzerland and Italy, and both Belgium and France have placed public nationwide bans on the niqab and burqa.

Последно уредено:
Член од
21 ноември 2012
Мислења
1.174
Поени од реакции
744
Не знаат да зборуваат албански но горди се на албанското знаме. Лабуништа :facepalm:

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.326
Поени од реакции
1.872
Мултикултурализмот е само приемлива фраза во речникот на глобалистите(психолошки метод 'Прозорецот на Овертон', етапа 3, потточка: втора смена на името: братство единство- сожителство-мултикултурализам, педер-хомосексуалец-геј), всушност вистинското име е насилно депортирање на маси од народ. Може малку чудно да изгледа зборот насилно но тоа е самата вистина, додека во минатото иселувањето било под присила на јатаганот или пушката во моментов е со економска принуда. Мислите ли дека некој би сакал да биде иселен од родното село или град, но гледаме дека го прават, уште пострашно е што депортираните се радосни дека добиле зелена карта или виза за ЕУ....
Но мултикултурализмот не е збор е наменет за депортираните, а за државите којшто треба да бидат растурени, основниот народ да се помири со приемот на доселеници, апсолутно немам предвид Македонија а цела ЕУ, САД, таму геноцидот врз основните народи е најголем, ги феминизираа за да немаат свој деца и сега ги принудуваат да примат доселеници, без разлика дали се црнци, македонци или албанци. Тоа е за ЕУ, а кај нас како не актуелна дестинација за депортирање, во смисол неси толку богат за да си цел на заселници, прават локална миграција на етнички групи, не е важно дали македонец од тетово ќе биде депортиран во Гнилане или е обратното, шиптaр од Гнилане ќе биде депортиран во Тетово, иако може да ви изгледа различно но сите сме по рамно ебaни од глобалистите.
Нека да го погледнеме Косово, луѓето се радосни затоа што добија подарок држава, но нека се запрашат зашто им ја дадоа и каква цена треба да платат за неа, всушност од една власт српска поминаа на американска, од трн на глог, имаат колонијална марионетна власт, имаат туѓа армија да ги 'пази', но главната цел на таа армија е да да ја пази колонијалната власт. Во моментов како во ред слични држави тече процесот на деиндустријализација, прво им ги купија сите фабрики и рудници, сега економски ги уништуваат, една од целите е депорација, но не е само тоа, за петнаесет години многу ги променија, го растурија стариот албански начин на живот, чест, семејство, тие што нема да бидат депортирани во иднина ќе мора да примат и таму заселници, може да се муслимани турци или муслимани црнци од Заир. Новиот светски ред не признава држави и народи, така да за никого нема да е убаво, мултикултурализмот е само една етапа од целата таа конструкција.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom