- Член од
- 25 март 2012
- Мислења
- 8.628
- Поени од реакции
- 5.277
Стварно... ако и после ова има некој мултикулти...И после ова уште мултикулти прогресивциве ќе серат за мултикултура?.Е стварно се невидени амеби!
oh wait...
Стварно... ако и после ова има некој мултикулти...И после ова уште мултикулти прогресивциве ќе серат за мултикултура?.Е стварно се невидени амеби!
Пред 2001 и јас верував во мултикулти,после 2001 мојот сон за мултикултурно општество пропадна.Сигурно ја знаеш причината.Стварно... ако и после ова има некој мултикулти...
oh wait...
После кое? Мислиш...после ова?Стварно... ако и после ова има некој мултикулти...
oh wait...
Не, туку после убиството на момчето во Ѓорче, па после баравте да се исчисти Ѓорче од клетите, да се уриваат мостови, беа запалени неколку локали, џамии немаше...После кое? Мислиш...после ова?
Пред 2001 немаше мултикултурни општество, можеби локално во некое маало, ама во ниво на држава едната страна била маргинализирана до крајПред 2001 и јас верував во мултикулти,после 2001 мојот сон за мултикултурно општество пропадна.Сигурно ја знаеш причината.
Мислеше на македонците кои живеат во мултикулурно општество во Тетово на пример?Не, туку после убиството на момчето во Ѓорче, па после баравте да се исчисти Ѓорче од клетите, да се уриваат мостови, беа запалени неколку локали, џамии немаше...
Мразам да генерализирам, ама премногу често работите ги гледате двоаршински...
Не може некое насилство да го оправдувате а некое не.[DOUBLEPOST=1464989531][/DOUBLEPOST]
Пред 2001 немаше мултикултурни општество, можеби локално во некое маало, ама во ниво на држава едната страна била маргинализирана до крај
Имаш целосна моја подршка за рушење и палење џамии, дури ќе ти помагам, само ти собери мадиња, не мислам ти, туку државичкава, која да не се правиме мутави и глупи, знаеме дека го подржува сето ова градење на џамии на секој чекор. Никогаш не било забрането градење на џамија, ниту во југославија, ама со образованието малце потешко идеше све, да беше спротивното, сега друг муабет ќе се правеше.@puno
Овие прикаски да му ги продаваш на некој глуп американо за тоа колку сте угнетени и немате права.
Вака кога те читам дури ми иде да си кажам на себе "дај бе доста ги угнетувавме луѓево не можат глава да кренат од нас, доста им бодеме деца со ножеви, доста ги масакрираме на најголем верски празник и потоа да ги браниме убијците, доста не плаќаме сметки за вода и струја, доста претепуваме албанци во наши општини, доста им рушиме џамии, едноставно доста ми е од моите привилегии".
Не го врти муабетот сега многу добро знаеш на што алудирав.Имаш целосна моја подршка за рушење и палење џамии, дури ќе ти помагам, само ти собери мадиња, не мислам ти, туку државичкава, која да не се правиме мутави и глупи, знаеме дека го подржува сето ова градење на џамии на секој чекор. Никогаш не било забрането градење на џамија, ниту во југославија, ама со образованието малце потешко идеше све, да беше спротивното, сега друг муабет ќе се правеше.
Ако сакаш да колеш деца албанци, и тоа можеш, ако стварно мислиш дека ви се прави неправда, не се секирај, оваа полиција и држава нема да можат да те најдат, ќе стават рандом некој наркоман што го имаат на лагер и ти ќе куртулиш и после ќе славиш...
Само нешто ќе ве прашам, ако искача дека уствари невини лежат за смилковско, дали сите вие ќе признаете дека не вредите да имате држава?
Тоа невини дали треба да го гледаме во контекст на luftëtarët e lirisë (борци за слобода) и dëshmorëve të Kosovës (маченици за Косово)?Само нешто ќе ве прашам, ако искача дека уствари невини лежат за смилковско, дали сите вие ќе признаете дека не вредите да имате држава?
Држите резултати, демек албанците имаат предност во тепачки, се чувствувате дискриминирани, смешно е јебига. Не знам како не замислувате, стварно е трагично, како ние да се радуваме кога дете македонче е тепан или полошо. Психопати има и кај нас и кај вас.Не го врти муабетот сега многу добро знаеш на што алудирав.
Не ми е целта да палам џамии, ама не би било лошо твоите да престанат да рушат цркви и во меѓувремено да изградат 2 дивоградби коишто никој не ги чепка. Тебе од дома те знаат дека си атеист?
Нит сакам да колам нит да тепам, ама би сакал твоите да престанат да го прават тоа бидејќи огромна е разликата помеѓу напади врз македонци од страна на албанци него обратно.
Јас немам проблем со вас ако сте мирни и почитувате друга култура и религија. Имам другари турци, роми и босанци и никогаш сум немал проблем со нив, зошто е тоа така?
Више 25 години докажуваме дека не треба да имаме држава, ваков овца народ само како дел од некоја друга земја може да опстои. Да беа малку попаметни немаше да прават тетоважи од Грујо и да се спремни живот да дадат за него или пак за Зајко.
Иначе ти ги опрвадуваш тоа што запалија автобуси и го каменуваа пола град за време на протестите кога бранеа најверојатно убијци што масакрираа 5 невини луѓе?
Родителите на починатите деца гостуваа кај Ефтов во емисија и кажаа дека доколку Заев ги пуштел бомбите за Смилковско ќе се дознаело дека високи функционери на ДУИ ги организирале тие протести. Ти како би реагирал на ова?
Не, овие беа терористи, и добија помалку болка и смрт отколку заслужуваат.[DOUBLEPOST=1465074218][/DOUBLEPOST]Тоа невини дали треба да го гледаме во контекст на luftëtarët e lirisë (борци за слобода) и dëshmorëve të Kosovës (маченици за Косово)?
http://botasot.info/lajme/407684/zia-nga-tradhtia-ka-mbuluar-kosoven/
http://koha.net/?id=27&l=59169
И на тој текст да најдеш замерка, треба да си болен, тешко болен.Абе има мултикулти Албанци на пример како оваа (http://skopjeinfo.mk/pismo-od-mlada-albanka-shto-sekoj-vo-makedonija-treba-da-go-prochita), и секогаш како причинител за овие меѓуетнички конфликти се обвинуваат само Македонците. Така и оваа во еден дел кажува (да не го прекопирам цел текст) вака:
"Но јас познавам Македонци што не виделе Албанци со очи во живо, Албанците ги виделе на вести, јас познавам Албанци намачени, омаловажувани од Македонци, кои така биле воспитани, да ги мразат Албанците, да ги газат, и ден денес постојат такви и сведоци сме за тоа. "
Никаде не ги спомнува тие Албанци што од Призренската Лига сонуваат за Голема Албанија, а нивното домашно воспитување е такво да ги мразат Македонците и другите славјански народи, и да им наштетуваат. Никако да ги критикува и нејзините сонародници за се што прават на македонската држава, и после ќе ми кажуваат вакви како оваа дека Македонците ги мразеле и омаловажувале. Било тоа убаво време што го кажува она кога Џон Кенеди и Чаир сеуште беше мнозински македонски дел, а каде секој испад на потомците на балистите кои ќе пробаат да пропагираат национализам, ги јадело црна помрачина од одредите на УДБ-а. Ама добро ги имам научено јас, соживот само ако Македонците почнат да играат на националистичка карта, а кога ќе почнат они, ваквите како оваа и puno ги нема да ги критикуваат нивните. Смешно разбирање на нивниот начин на размислување со мултикутурата.
Цврста држава се гради со така што знамето, химната и јазикот на еден народ ќе го почитуваш како твој, а не да го газиш, свиркаш, пцуеш. Не се гради соживот со премолчувањето и одбивањето на самокритика, на твоите сонародници со нивните постапки на штета на Македонците и другите народи.[DOUBLEPOST=1465074606][/DOUBLEPOST]Ако успееме да градиме црвста држава со праведно судство, функсионално образование, разликите ќе бидат тогаш богатство, и ќе значат единство, а не како денеска и порано.
Јас за среќа (а на твоја жалост) сум и психички и физички здрав. ти незнам како си. Најдов, поради таа самокритика која вие ја немате, и само едната страна ја гледате. Незнам дали се запрашала оваа твоја сонародничка зашто е тоа така кај Македонците. Најубаво сите ја знаеме причината, а ти се правиш дека не ја разбираш.И на тој текст да најдеш замерка, треба да си болен, тешко болен.
Само на еден народ? со другите што правиме?Цврста држава се гради со така што знамето, химната и јазикот на еден народ ќе го почитуваш како твој, а не да го газиш, свиркаш, пцуеш. Не се гради соживот со премолчувањето и одбивањето на самокритика, на твоите сонародници со нивните постапки на штета на Македонците и другите народи.