Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Вчера го гледав конечно, одамна му се спремав. Сценава у пм на крај :D
Музиката феноменална. Доста спор филм, со фино одбрани разговори и одлична игра со црно белата боја.

Смешен ми беше(али од дамна), детективски пародии :).
А ако сакаш уште посмешен и многу сличен, Murder by Death за овој гарантирам (y)(y)

Леле секоја чест за предлогов, меѓу омилени комедии ми стана од прво гледање. Мој тип на хумор дефинитивно.

Inaku, cisto da sme na cisto, da prasam, dali nekoj drug ima kako mene sto gi mrazi Coen?
Многу се израдував кога видов што оценка си му ставил на No Country for Old Men. Јас мислев дека сум единствен на планетава што го хејта филмот. Баш пред некој ден со некого зборувавме во темава: уште не можам да сфатам како таа година филмиште како There Will Be Blood го изгуби Оскарот!

Исто и A Serious Man ми беше страшно неподнослив, претенциозен и екстремно досаден. Баш затоа и реков дека нема да го гледам Inside Llewyn Davis и уште не ми е гледан.

А од друга страна пак Fargo им е ремек дело, па мислам дека од тогаш гураат на стара слава.

И True Grit ми беше watchable.

Сепак преовладува и кај мене мислењето дека се преценети. ;)

Многу се израдував кога видов што оценка си му ставил на No Country for Old Men. Јас мислев дека сум единствен на планетава што го хејта филмот. Баш пред некој ден со некого зборувавме во темава: уште не можам да сфатам како таа година филмиште како There Will Be Blood го изгуби Оскарот!

Исто и A Serious Man ми беше страшно неподнослив, претенциозен и екстремно досаден. Баш затоа и реков дека нема да го гледам Inside Llewyn Davis и уште не ми е гледан.

А од друга страна пак Fargo им е ремек дело, па мислам дека од тогаш гураат на стара слава.

И True Grit ми беше watchable.

Сепак преовладува и кај мене мислењето дека се преценети. ;)

Kuti, ne go mozev. Dobi 2ka samo radi Bardem. Inaku 0.

Edino im go priznavam Lebowski. Toa remek delo im rusi prosek.

Inaku A Serious Man I Burn After Reading kolku gi imam hejtano na forumov ne e mozno.

Inside Llewin bese prosek.

Kuti, ne go mozev. Dobi 2ka samo radi Bardem. Inaku 0.

Edino im go priznavam Lebowski. Toa remek delo im rusi prosek.

Inaku A Serious Man I Burn After Reading kolku gi imam hejtano na forumov ne e mozno.
А Fargo? Lebowski не сум го гледал, не знам.

A Serious Man исто како и No Country for Old Men гледам го ставаат по листи за најдобри филмови на сите времиња, топ 1001 и сл. Секогаш следува по еден facepalm од мене и се прашувам да не случајно е до мене и моите критериуми наместо до нив.

Сега ми е полесно.

od toa sho imam gledano samo fargo ne me bendisa , edvaj go dogledav filmot.

Предложете некој филм слични на A Beautiful Mind,Vanilla Sky,нешто со замислени ликови ова она.

Почина Бата Живојиновиќ. Беше доста популарен во бивша Југославија, а и кај Кинезите не врвеше лошо (тие, наводно, го обожавале Валтер го брани Сараево). Типов беше неизоставен дел од поголем број ју филмови и серии ( и од оние “партизанските“, ама и од другите), а и по 1991 глумеше. Многу се за набројување, и овде набројувам само дел од она што го снимил (и што сега ми текнува) како епизодист или главен лик, сеедно - од Неретви и Сутјески, Пас који је волео возове, преку Балкан експрес, Жикина династија, до Подобар живот, Среќни луѓе, Ивкова слава. Играше во Црвениот коњ на Попов, и во Викенд на мртовци на Коле Ангеловски.
Се занимавал и со политика, и тоа во едно од поглупите времиња и баш за поглупите партии, ама тешко дека некој по тоа ќе го памти (освен Хрватите, за кои стана Бата животиња). Лесна му земја.

From Here to Eternity (1953)

„Ти си веќе оженет за армијата”. Холивудско клише за посветеноста на американските војници и проблемите на жените во нивните животи. Иако насловот на филмот навестува силна љубов од овде до вечноста, всушност потекнува од песната "Господа Ранкерс" на англискиот книжевник нобеловецот Радјард Киплинг посветена на војниците на Британската империја, кои го „изгубиле својот пат” и се „проколнати од овде до вечноста”. Очекував повеќе! (4/5) (y)
Прегледај го приврзокот 147418[DOUBLEPOST=1464197331][/DOUBLEPOST]Before Sunrise (1995) & Before Sunset (2004) & Before Midnight (2013)

Бесконечно здодевна Американска романса со празни двонасочни дијалози. (1/5)

Прегледај го приврзокот 147422 Прегледај го приврзокот 147423 Прегледај го приврзокот 147425

:ban:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom