Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.768
Поени од реакции
1.161
Друштво откако го изгледав Divergent страшно ме фасцинираше филмот.
Сега го барам вториот дел Insurgent не можам да најдам да го симнам. Го барав на kickass освен triler нема ништо друго помош !! :)

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.904
Поени од реакции
6.199
Друштво откако го изгледав Divergent страшно ме фасцинираше филмот.
Сега го барам вториот дел Insurgent не можам да најдам да го симнам. Го барав на kickass освен triler нема ништо друго помош !! :)
Го имаш на пајратбеј во ХД

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.768
Поени од реакции
1.161

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Вчера го гледав конечно, одамна му се спремав. Сценава у пм на крај :D
Музиката феноменална. Доста спор филм, со фино одбрани разговори и одлична игра со црно белата боја.

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Смешен ми беше(али од дамна), детективски пародии :).
А ако сакаш уште посмешен и многу сличен, Murder by Death за овој гарантирам (y)(y)
Леле секоја чест за предлогов, меѓу омилени комедии ми стана од прво гледање. Мој тип на хумор дефинитивно.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Joy
Did they just got to Wikipedia, click random and decide to make a movie on the first page to come up?
:pos:

Inaku, cisto da sme na cisto, da prasam, dali nekoj drug ima kako mene sto gi mrazi Coen?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.612
Inaku, cisto da sme na cisto, da prasam, dali nekoj drug ima kako mene sto gi mrazi Coen?
Многу се израдував кога видов што оценка си му ставил на No Country for Old Men. Јас мислев дека сум единствен на планетава што го хејта филмот. Баш пред некој ден со некого зборувавме во темава: уште не можам да сфатам како таа година филмиште како There Will Be Blood го изгуби Оскарот!

Исто и A Serious Man ми беше страшно неподнослив, претенциозен и екстремно досаден. Баш затоа и реков дека нема да го гледам Inside Llewyn Davis и уште не ми е гледан.

А од друга страна пак Fargo им е ремек дело, па мислам дека од тогаш гураат на стара слава.

И True Grit ми беше watchable.

Сепак преовладува и кај мене мислењето дека се преценети. ;)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Многу се израдував кога видов што оценка си му ставил на No Country for Old Men. Јас мислев дека сум единствен на планетава што го хејта филмот. Баш пред некој ден со некого зборувавме во темава: уште не можам да сфатам како таа година филмиште како There Will Be Blood го изгуби Оскарот!

Исто и A Serious Man ми беше страшно неподнослив, претенциозен и екстремно досаден. Баш затоа и реков дека нема да го гледам Inside Llewyn Davis и уште не ми е гледан.

А од друга страна пак Fargo им е ремек дело, па мислам дека од тогаш гураат на стара слава.

И True Grit ми беше watchable.

Сепак преовладува и кај мене мислењето дека се преценети. ;)
Kuti, ne go mozev. Dobi 2ka samo radi Bardem. Inaku 0.

Edino im go priznavam Lebowski. Toa remek delo im rusi prosek.

Inaku A Serious Man I Burn After Reading kolku gi imam hejtano na forumov ne e mozno.

Inside Llewin bese prosek.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.612
Kuti, ne go mozev. Dobi 2ka samo radi Bardem. Inaku 0.

Edino im go priznavam Lebowski. Toa remek delo im rusi prosek.

Inaku A Serious Man I Burn After Reading kolku gi imam hejtano na forumov ne e mozno.
А Fargo? Lebowski не сум го гледал, не знам.

A Serious Man исто како и No Country for Old Men гледам го ставаат по листи за најдобри филмови на сите времиња, топ 1001 и сл. Секогаш следува по еден facepalm од мене и се прашувам да не случајно е до мене и моите критериуми наместо до нив.

Сега ми е полесно.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Joy
Did they just got to Wikipedia, click random and decide to make a movie on the first page to come up?
:pos:

Дали имаше чувство, откако го изгледа Joy, дека 5 феминистки ќе ти излезат преку екран и ќе почнат да те шамарат оти си машко и го дишеш воздухот? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom