Евровизија 2016 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Sungerot Bob
  • Време на започнување Време на започнување
Oh dear lord, политичко било гласањето бла бла бла, а уствари Украина е 2ра по поени и од телевоутинг и од жири. Песната на Украина е одлична (одличен вокал, си има значење песната, + онака морбидна е малце and I like it) и заслужено победи. Единствена која шо можеше да и биде противник е Бугарија или евентуално Австралија иако и двете песни на првото слушање ми изгледаа ко да сум ги слушал 100 пати до сега, прилично сум сигурен дека се плагијат (ко и многу други), ама најјаки ми се русиве сеа како плачат по јутјуб и дислајкаат од љубомора.. :pos: Ако победеше Русија ондак стварно у пм ќе отидеше Евровизија.

Теоретски сите држави од European Broadcasting Union можат да учествуваат:

940px-EBU_Member.svg.png

На крај испаѓа дека ова е меѓународна организација која го носи името „Европска“. Нормално државите надвор од Европа прво треба да се одлучат да учествуваат.

Иначе освен Бугарската песна која уште ми се врти и до некаде Белгиската, другото све беше максимално просек. Исто така Германија во никој случај не заслужи да биде последно место. Посебен беше надтапот, ок, ама дејката стварно одлично пееше и песната има смисла и е лабав поп. Ама политичката порака е јасна.

940px-EBU_Member.svg.png

На крај испаѓа дека ова е меѓународна организација која го носи името „Европска“. Нормално државите надвор од Европа прво треба да се одлучат да учествуваат.
Можам да замислам. Индија на Евровизија :LOL:

Лелелелелелел и ЦИА ја замеша во Евровизија :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:. Русија имала подобра песна :pos::pos::pos::pos:. Темплејт песна од втора декада на 21ви век, иста како ланската победничка и милион други како неа.

Се слушате ли што зборувате бе? Имате малку слух за музика настрана од Антена 5 хитчиња и кафанска музика?

Кога немало политички песни на Евровизија? Украина 2005, Ерменија лани, Каролина наша во 2002, Ај лав Беларус пред некоја година....да не чепкам по Википедија да се присетувам ќе најдам уште 10 минимум.

Илјада посто, пеесе посто заслужена победа. :cuc:

Ај не јaј лaњa oди пушти си сител и кaрaј мaгaретo. Акo геoпoлитички не си oсвестен,јa неaм нaмерa дa едуцирaм oреви.
Кoј рaзбрaл,знaе. Кoј не, ќе реди смaјлињa.

и треба името да го сменат, во на пример интервизија.

Имавме такво нешто сличен стил креативен на еден од Скопскиот фестивал кога беше избор на песна и претставни за на Евровизија но не успеа да победи. Таа песна беше на Рок Агресори Динг Донг се викаше и целиот текст беше Динг донг динг донг диридири донг Динг донг....

Мислам дека могумина тогаш се сложуваа вака на интернет дека е песна за на Евровизија

https://www.youtube.com/watch?v=eIdVDVvuBng

После пак истиот шашав лик се појави на Скопскиот фестивал со песна Кукурику
https://www.youtube.com/watch?v=RPuFC7JurTc

Сепак мислам дека не треба до толку да се оди со текстот шашав да биде. Нека биде креативен и изведувачот да има слобода на изразување но нека си има некоја граница а не да се пее се и сешто.

Да, се сеќавам на Рок Агресори. Добра беше Динг донг, интересно ќе беше да ја пратевме. Оваа Кукурику е до негде глупа, сепак не би одел до толку. :)

Инаку се сеќавам едно време се коментираше Суперхикс да ги пратиме, но дечките со право се изјаснија дека не се ни најмалку заинтересирани. Мислам дека би можеле да направат успех, но нема зошто да се брукаат на Евросонг кога веќе имаат настапувано со многу поголеми имиња и на големи отворени фестивали.

Имаше неколку добри песни од кои и Украинската па не е изненадуваше што победи. Повекето мислеа дка Бугарката ке тепа но песната не беше квалитетна иако добро звучеше.

Песната што победи беше срање. И гласот на типката зарибуваше на моменти.
Бугарската песна беше најдобра, потоа неколку празни места, па сите останати.
Кипарската песна имаше моменти од Psycho - System of a down, од таму ми беше позната.
Инаку, водителката мене ме потсеќа на Кејтлин Џенер.

Да беа Дуо Трио актуелни уште ќе беа полн погодок. Онака во Рамбо Амадеус стил, да им се изнасмејат на Европјаните и чао. Сега веќе и незнам дали останаа такви фаци во Македонија како нив. Се е сведено на забава за простата раја, хуморот на ниво на твитер заебанции и ништо повеќе. По телевизиите да не зборувам. Драган Вучич и Лила Филиповска главни фаци...

940px-EBU_Member.svg.png

Иначе освен Бугарската песна која уште ми се врти и до некаде Белгиската, другото све беше максимално просек. Исто така Германија во никој случај не заслужи да биде последно место. Посебен беше надтапот, ок, ама дејката стварно одлично пееше и песната има смисла и е лабав поп. Ама политичката порака е јасна.
Само полноправните членки (тие што се со темно сино на мапата) можат да се пријават за учество било кога. Од неевропските такви, до сега има учествувано само Мароко еднаш, и еднаш Либан се пријавија за учество, но со ултиматум, да не го пренесуваат настапот на Израел, и наместо нивниот настап на екранот да прикажуваат цвеќиња, но ЕБУ не им дозволи, и ја повлекоа пријавата за учество. А мислам дека и песна имаа избрано.

Другиве, што се со светло сино не се баш членки на ЕБУ, туку само соработуваат со ЕБУ, односно разменуваат програма со нив. Австралија беше поканета за учество на минатогодишниот, јубилеен ESC, заради тоа што многу години го пренесуваат изборот. Поканата за учество ја повторија и годинава, и веројатно и секоја наредна, но да се борат за место во финалето со другите европски држави. Мислам дека во моментов размислуваат да ги поканат и Канада и Кина, но дефинитивно не може која сака од светло сините да се пријави за учество, туку мора да биде поканета.

Толку не разбираш дека натпреварувањево е политика? И да се соблече некоја скроз гола на сцена и така да пее, пак нема да победиме, и турбофолк да пратиме пак нема да победиме, и педери и лезбејЌи да пратиме пак нема да победиме, бидејќи се е политика. Што пишиш глупости само, демек некој го сфаќа натпреварувањево за нормално и ненаместено.
Политика секаде има, па така и на Евровизија. И никој не вика дека ако испратиме нешто ќе победиме, туку да влеземе во финале и да освоиме подобро место од она што до сега сме го освојувале.

Бљувотина од фестивал,
платформа за нео-марксистичка, педофилска, феминистичка и лгбт пропаганда.
Архетип за корупција и местенки.
Европски "Звезде Гранда"
Да те дополнам и за мултикултурализам зашто у секој настап мора да има бар еден сечен и еден нигер.[DOUBLEPOST=1463418366][/DOUBLEPOST]
Мене ми се допаднаа Ерменката и Азербејџанката (не мислам на песните).
Боље е тучинкава . У тоа златното ко од харемот на султанот да е искочена.

Последно уредено:
Русијa дoгoдинa немa дa учествувa нa Еврoвизијa.
Инaче укрaинскaнa песнa не е еврoвизискa, јесте декa имa некoе знaчење и декa нa некoј му се свиѓa и му е пo вкусoт aмa не беше зa нa Еврoвизијa дефинитивнo. Oбичнo пoсле секoјa Еврoвизијa, пoбедничкaтa е хит, се пуштa пo дискoтеки, журки, a oвaa кoј ќе ти јa пушти? И ремикс aкo сaкa некoј дa нaпрaви ќе биде сaмo неуспешен oбид...

На интернет се појави снимка од настап на некој швеѓанка Isabelle Larm која имала настап онака за да се испроба снимањето па она ги пеела некој од песните на земјите учеснички меѓу кој и песната на Калиопи. Слушнете како звучи сето тоа
https://www.facebook.com/SandraaLarm/videos/10205835925247568/

http://www.radiosarajevo.ba/magazin...eg-bi-jamali-mogla-biti-oduzeta-titula/226305 :vozbud:
https://oikotimes.com/2016/05/18/the-weird-moment-when-you-see-1944-performed-a-year-ago-live/
"U suštini, neko mora da prijavi kršenje pravila sa dokazom. Prijavu razmatra Referena grupa EBU, ekspertni komitet koji rukovodi svim aspektima organizacije Takmičenja za Pjesmu Evrovizije i ako se ustanovi kršenje pravila, uslijedile bi sankcije. Kako se nikada u 60 godina postojanja nije dogodilo da pobjednička pjesma Evrovizije bude diskvalifikovana zbog kršenja pravila, ne mogu da pretpostavim ishod jer bi se radilo o ogrommoj sramoti.
Pretpostavljam da bi u slučaju diskvalifikacije, pobjednicom bila proglašena drugoplasirana pjesma. To je u ovom slučaju Australija", rekao je u izjavi zaRadiosarajevo.ba Dejan Kukrić, dugogodišnji komentator sa Takmičenja za pjesmu Eurovizije i donedavni član Referentne grupe EBU.
Видео - https://www.youtube.com/watch?v=XkSFy_2aQyo

Последно уредено:
http://www.radiosarajevo.ba/magazin...eg-bi-jamali-mogla-biti-oduzeta-titula/226305 :vozbud:
https://oikotimes.com/2016/05/18/the-weird-moment-when-you-see-1944-performed-a-year-ago-live/
"U suštini, neko mora da prijavi kršenje pravila sa dokazom. Prijavu razmatra Referena grupa EBU, ekspertni komitet koji rukovodi svim aspektima organizacije Takmičenja za Pjesmu Evrovizije i ako se ustanovi kršenje pravila, uslijedile bi sankcije. Kako se nikada u 60 godina postojanja nije dogodilo da pobjednička pjesma Evrovizije bude diskvalifikovana zbog kršenja pravila, ne mogu da pretpostavim ishod jer bi se radilo o ogrommoj sramoti.
Pretpostavljam da bi u slučaju diskvalifikacije, pobjednicom bila proglašena drugoplasirana pjesma. To je u ovom slučaju Australija", rekao je u izjavi zaRadiosarajevo.ba Dejan Kukrić, dugogodišnji komentator sa Takmičenja za pjesmu Eurovizije i donedavni član Referentne grupe EBU.
Видео - https://www.youtube.com/watch?v=XkSFy_2aQyo
Ништо нема да биде. Украина ќе си остане победник, а песнава ќе се заборави после некое време.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom