Game of Thrones

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.638
Поени од реакции
31.857
Дури вчера открив дека братов, е братот во Game of thrones........

Ме обзеде некое чудно, недефинирано чувство. Во филмот на Бергман да ти биди пичлеме, а ни малку не личи согласно ликот кој го има....Истата фаца со брчки плус во Гејм оф тронс по 60тина години..

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Дали има некој стрим каде што може да се гледа вечерашната епизода дирекно? Вебстрана или Kodi Media Center, било што.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
^ Фала богу има зошто да и се клањаат, најпаметен потег што го има направено сезонава (може и претходната сезона).

------------------------------------------------------------------------
Него, им стана навика да ги појават во една епизода стариве ликови и во истата да умрат. Веќе очекувам секоја епизода некој да цркне, ебате шуранериве. Доран и Тристан, Рус Болтон, Бејлон Грејџој, Алисер Торн, сеа и Оша. Аман веќе. Сериозно АМАН.

Ставено тоа на страна, добра епизода. Језда спора, немаше нешто акција (очекувано, затоа што ја почнаа со првиве епизоди малку турбо), ама сепак доста се случи. Greyjoy Reunion, Tyrell Reunion, Stark Reunion, Pink Letter, Littlefinger Plotter Plots, Olena-Cersei Uncanniness Team Up, Tyrion deals with Slavemasters, Khaleesi is again Khaleesi, now twice unburnt etc.

Looking forward to more Melisandre & Brienne friction, and more Brienne & Tormund friction. A different kind of friction of course. Сериозно, толку зјапање нема да остане напразно, HBO e, ќе ги направат да се опнат гарант.

Исто така очекувам Мелисандре да ја врати Оша у живот. Because why the fuck not? И така се упатени натаму. Може да го ревајвне и Шегидог кога сме кај тоа.

Последно уредено:
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Знаев дека нема да се разминат Џон и Санса, ќе беше ептен глупо ако направеа да се разминат. Џон како го читаше писмото, ко да рецитира за оценка, глупо ми беше тоа. Добра епизода ама ништо посебно, наредната би требало да е подобра, со визиите на Бран и слично. :)
Исто така очекувам Мелисандре да ја врати Оша у живот. Because why the fuck not? И така се упатени натаму. Може да го ревајвне и Шегидог кога сме кај тоа.
Оша е добра храна за кучињата. :D
А можеби и ќе ја одерат и запалат, имаше таква сцена во трејлерот.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
sansa znaese deka ramzy navistina go ima vo zatvor rikon ,osha epten prozirna vo namerite + ovoj veke se znaese ipak se mu se vari gravceto na ramsy

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Body double? Серсеи исто.
Е да. можно е. Баш треба да споредиме со прва сезона, да видиме дали градите се исти. :D Ако се исти, а се работи за body double, ептен детален кастинг имале. :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Е да. можно е. Баш треба да споредиме со прва сезона, да видиме дали градите се исти. :D Ако се исти, а се работи за body double, ептен детален кастинг имале. :D
Двојници најмуваат за голотијата, така е од прошлата сезона, кажа Калисиво во интервју :D

Кој типичен мајка - син трејдмарк манипулантски женски муабет му го сврте Серсеи на Томен, свака част :icon_lol:

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Двојници најмуваат за голотијата, така е од прошлата сезона, кажа Калисиво во интервју :D

Кој типичен мајка - син трејдмарк манипулантски женски муабет му го сврте Серсеи на Томен, свака част :icon_lol:
Пу бе, а таман се израдував. Иако и двојничкава не е лоша. :D

Иначе Серсеи 100% знаеше дека Високиот Врабец ( :D :D :D ) пробува да му ја наполни главата на Томен со глупости.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.761
Поени од реакции
9.867
“I’d like to remind people the last time I took my clothes off was season 3. That was awhile ago. It’s now season 6. But this is all me, all proud, all strong. I’m just feeling genuinely happy I said ‘Yes.’ There ain’t no body double!”
Ја па разбрав ова дека изјавила Емилиа на некое интервју... :unsure:

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.873
Поени од реакции
10.384
Исто како што и Врабецов знае дека Томен ќе и каже се на мајка си, па најверојатно ја манипулира целава ситуација и поставува замка? Случувањата во престолнината станаа премногу интересни со последнава епизода - армијата на Тајрелови (дали ќе се повтори историјата со армијата на Ланистерови и лудиот крал?), двобојот за Серсеи рекоа за неколку дена, старава Олена ноншалантно прифаќа сугестии од Серсеи...биче лудо.

Сезонава е дефинитивно на ниво на ГоТ и повозбудлива од сите досега. Дури и сторијата на исток мрдна од мртва точка, макар што е веќе видена работа - Дани има армија нема бродови, има бродови нема армија, сега повторно има армија ама нема бродови...засега. Дефинитивно вината е кај ГРРМ, и во книгите ја заплетка работата таму.

Епизодава без Дорн, без Сем и онаа неговата...се чувствува разлика. Битката на копилињата е извесна после епизодава, Литлфингер прави нови сплетки и веројатно ќе му донесе нова армија на Џон (што добива Литлфингер од ова е прашањето...). Ако ова беше замката од северњациве што му го дадоа Рикон на Ремзи, демек Оша ќе го убие додека се дупат си ебале матер, план у п.м. Поверојатно ми е дека навистина се на страната на Ремзи.

Од трејлерот гледам наредната епизода ќе се врти поприлично околу Бран, мојата омилена приказна во моментов. Дај нека ги направат епизодиве подолги, што е малку малку е. Читав некаде последната ќе била 69 минути, нека ги направат сите по саат ипол не таман седнеш завршила епизодата.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Крајот на прва сезона споено со Mhysa, Mhysa, Mhysa и ја добиваш сценава. Конечно нешто паметно од неа, овие Дотраки во споредба со тие што беа претставени од прва сезона се небо и земја разлика.
Инаку бавна епизода, ама далеку од досадна, во Кингслендинг ќе има општ хаос, како што кажа Серсеи за неколку денови треба да и е судењето, значи наредна или понаредна епизода ќе има масакри таму.
Тирион - политичар и диломат во движење, Олена пак и ги плесна на Серсеи неколку ама на крај сфати дека ќе мора да работи со неа за да се извлечат од ситуацијата, сепак на крај судирот овде доаѓа помеѓу богати и сиромашни и Олена самата кажа дека секако многу луѓе ќе умрат, подобро тоа да се другите, отколку тие самите.
Оша се виде дека ќе умира уште кога влезе кај Ремзи, а овој со нож у рака беше.
Бриен, Давос и Мелисандре беше многу напната сцена, looking forward за повеќе такви.

Kajgana Shop

На врв Bottom