Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А пред тоа да се деси Daenerys ќе се омажи со Jon Snow и ќе си родат змејчиња. И така сите среќно си живееле до крајот на животот.Зар не е малку очигледно на каде тера приказнава со Џон?
Џон ја ‘измамува‘ смртта и ја праќаат Арја да го убие.

Кај Тајвин се исподесија милион срања претходно, да не заборавиме дека он првично ја доби битката со Тирион, го осуди и затвори и Џејми беше круцијален во помагањето на брат му, заедно со Варис. Таму Тирион 1vs1 ја загуби битката со Тајвин.
Се знаеше дека едини што може да го скине Руз е Ремзи. Ама не на таков quick n easy начин. Сепак зборуваме за Руз Болтон, icecold човек.
Проблемот е што ги убиваат ликовиве на еден ист начин, преубрзан, што беше несвојствено за GoT претходно.
Инаку самиот типував пред 2 сезони дека ќе се деси ова:
*Крева_сидрото_и_оди_кај_Littlefinger_да_ги_подигне_парите*
Мислам дека ниту Ремзи ниту Валде Фреј ќе ја преживеат сезонава за да имаат време да се осветуваат еден на друг![]()
Тоа што се запнале да ја за завршат серијата, според мене непотребно, за седум, односн осум скратени сезони го дава ефектот дека се случува се брзо и ликовите цело време умираат на истиот начин. Ако претходно вакви сцени се дешавале еднаш во сезона, сега имаме секоја епизода.
Нема тука ништо во сцената со Рус нелогично, Ремзи е лудак, уште претходната епизода се осети загрозен, едина замерка ќе најдам на тоа како ја реши Валда и бебето, па нели самиот рече да се разгласи дека е Рус отруен од непријатели, а како ќе објасни Валда што ја изедоа кучињата? Самиот начин на убивање на Рус според мене повеќе беше омаж на убиството на Роб од страна на Рус, а освен тоа посвојствено за Ремзи е забивање нож гледајќи го во очи отколку су труење или со фрлање од некоја кула на замокот на го убие.
А за сцената со воскреснувањето, е што очекувавте вие на кој начин да го воскресне, да му се качи и еден див секс да му маане, јас баша вака го замислував ритуалот.