Македонски филмови

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
http://www.imdb.com/title/tt4168286/
Пред десет дена е апдејтиран профилот на филмов. Познато е дека ќе има премиера 2016 и трае 2 сати без 10 минути. Уште датум на премиера да пишеа. :icon_lol:

B

Blade Torch

Гостин
Џган ќе почнат ли да го даваат низ другите градови, или немаат таква намера?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Интересен coming of age revenge driven микс. Не сакав да ми се допадне. Имаше и квалитетна продукција и солидна глума.
Имаше премногу молзење на моментите, ама сепак успешно, made me feel. Иначе Никола Ристановски е цар.

Џган - 3ипол од 5.

Член од
8 октомври 2015
Мислења
937
Поени од реакции
3.037
https://www.youtube.com/watch?v=5P39v9ioYfs
Многу добар документарецот за Тони Манџа,го гледам по 2 пат,тој шо го нема гледано му препорачувам да ги гледа 3 дела...само некој шо поќе знај да кажи шо се случе со тони каде се наоѓа денес?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
https://www.youtube.com/watch?v=5P39v9ioYfs
Многу добар документарецот за Тони Манџа,го гледам по 2 пат,тој шо го нема гледано му препорачувам да ги гледа 3 дела...само некој шо поќе знај да кажи шо се случе со тони каде се наоѓа денес?
Дали се мисли на Тони манџа што имаше интернет кафиња во Олимпико и во Ново Лисиче или?

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.396
Поени од реакции
25.219
Интересен coming of age revenge driven микс. Не сакав да ми се допадне. Имаше и квалитетна продукција и солидна глума.
Имаше премногу молзење на моментите, ама сепак успешно, made me feel. Иначе Никола Ристановски е цар.

Џган - 3ипол од 5.
Не зезај брат :) многу е лош филмот, од сценарио до глума... за продукцијата се слагам океј беше, максимумот што можеше да се искористи со тој буџет. Ама хаос е филмот.

G

grande-juve

Гостин
@Shawn Spencer и ти си бил на Жед, а? Ти беше тој со апаратче шо сликна на почеток? :D Дека други млади не видов, колку беа 7-8 души и сите пензионери :D

Иначе филмот океј, имаше моменти ама имаше и немоменти. Малку ме потсеќаше на некој вестерн по начинот како беше снимен и ликовите како се користеа. Од тој аспект интересен ми беше, али малку со приказната знаеше да залута. 6че си добива од мене.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
@Shawn Spencer и ти си бил на Жед, а? Ти беше тој со апаратче шо сликна на почеток? :D Дека други млади не видов, колку беа 7-8 души и сите пензионери :D

Иначе филмот океј, имаше моменти ама имаше и немоменти. Малку ме потсеќаше на некој вестерн по начинот како беше снимен и ликовите како се користеа. Од тој аспект интересен ми беше, али малку со приказната знаеше да залута. 6че си добива од мене.
хахаха да, конечно да го гледам Жед на саглам снимка. Со телефонот сакав да го фатам насловот, а ги фатив камењата :D А ти беше тој позади на столчињата што седеше, со женска или тако нешто? :D
П.С. И жената на Коле Ангеловски беше на филмот, ако ја знаеш. Со ќерка и цело време на Скопје филм фестивал ги гледав, посебно на филмовите од 8.
Коле го снима Ах, љубов моја, па не доаѓа на фестивалот. :icon_mrgr:
Туку како сум се смеел кога стариот на крај почна да ракоплеска. :ROFLMAO:

Инаку феноменално реставриран филмот, сликата џам, ко вчера да е сниман, а не пред 40 и кусур години. Стилот и боите исто ми се свиѓаа и ме потсетуваа на вестерн, ама во глобала не ми се свиѓаше сценариото. Исто ко Време води што не можам да седнам да го изгледам. Првиот пат кога го гледав му дадов 1.5/5, вчера доби 2.5/5. И тоа му е максимум.

Туку ако работиш во Кинотека дај ургирај да даваат повеќе наши филмови. :icon_mrgr: Ако работиш или ги знаеш луѓето што ги пуштаат филмовите кажи им да намалат тонот, ме оглувеа на моменти вчера. И мај месец нека го пуштат Три во едно од Коле Ангеловски, не сум го гледал, а сакам.
Се думам дали вечер да одам на Колнати сме Ирина, да ги гледам реставрираните облини на Неда Арнериќ :icon_lol: или да идам на кратките македонски во Фросина. Тешка дилема. :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.842
Поени од реакции
36.886
со женска или тако нешто?
:cautious:[DOUBLEPOST=1461853124][/DOUBLEPOST]
Се думам дали вечер да одам на Колнати сме Ирина, да ги гледам реставрираните облини на Неда Арнериќ :icon_lol: или да идам на кратките македонски во Фросина. Тешка дилема. :D
Арнериќ >>>>>>>>> било што друго. Јас не би се двоумел. Башка и цицка...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Ако некој некаде работи во кино, мислам дека редно е да ме удостои со проекција на Victoria.
Sorry for off topic.
Ејј сеа ми текна ќе си го зеам проекторот од работа.

G

grande-juve

Гостин
хахаха да, конечно да го гледам Жед на саглам снимка. Со телефонот сакав да го фатам насловот, а ги фатив камењата :D А ти беше тој позади на столчињата што седеше, со женска или тако нешто? :D
П.С. И жената на Коле Ангеловски беше на филмот, ако ја знаеш. Со ќерка и цело време на Скопје филм фестивал ги гледав, посебно на филмовите од 8.
Коле го снима Ах, љубов моја, па не доаѓа на фестивалот. :icon_mrgr:
Туку како сум се смеел кога стариот на крај почна да ракоплеска. :ROFLMAO:

Инаку феноменално реставриран филмот, сликата џам, ко вчера да е сниман, а не пред 40 и кусур години. Стилот и боите исто ми се свиѓаа и ме потсетуваа на вестерн, ама во глобала не ми се свиѓаше сценариото. Исто ко Време води што не можам да седнам да го изгледам. Првиот пат кога го гледав му дадов 1.5/5, вчера доби 2.5/5. И тоа му е максимум.

Туку ако работиш во Кинотека дај ургирај да даваат повеќе наши филмови. :icon_mrgr: Ако работиш или ги знаеш луѓето што ги пуштаат филмовите кажи им да намалат тонот, ме оглувеа на моменти вчера. И мај месец нека го пуштат Три во едно од Коле Ангеловски, не сум го гледал, а сакам.
Кај си видел женска :D, тој другар беше еден шо идам со него понекоаш у кино, сакал да испроба од позади као се гледа :D.

А да, и ја се пресмеав на стариот, хахах. Коа влагаше сите присутни ги поздрави :icon_mrgr:.

Иначе не работам во Кинотека, обичен гледач сум само:tvg:.. и сликата стварно џам беше

Kajgana Shop

На врв Bottom