Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Фала за честитките :)

Милан за ова го избркаја Миха (кој и понатаму за мене е еден од подобрите тренери со огромен потенцијал) од 2 утакмици со Карпи и Верона само 1 поен.

Сасуоло сакам да одат ЛЕ не Милан ова е тажно шо се случа поради педофилот...

- 6 Maj 2012
- 5 Maj 2013
- 4 Maj 2014
- 2 Maj 2015
- 25 Aприл 2016
Секоја сезона се порано го освојуваме скудетово :D
13043513_10153697857114685_2842327971254247412_n.jpg

Нели Интер требаше зимски шампиони да бидат? :unsure:

:icon_lol:

А таман помислив ќе има конечно смена во Италија поради промените што се случија во Јуве летово, ама очигледно им нема рамен. Секоја чест стварно, честитки и од мене. :)

А таман помислив ќе има конечно смена во Италија поради промените што се случија во Јуве летово, ама очигледно им нема рамен. Секоја чест стварно, честитки и од мене. :)
Јуве направи коренити промени, ама успешно ги замени продадените играчи. Тевез со Дибала, Видал со Кедира. Пирло е незаменлив се разбира, затоа не се ни купи конкретно играч за неговата позиција туку едноставно Маркизио се пренасочи таму.

Проблемот на почетокот беше тоа што покрај тројцата кој си заминаа летото уште барем тројца првотимци беа повредени и Јуве фактички сезоната ја започна без 6-7 играчи кои беа во првиот тим минатата сезона, плус и Кедира беше повреден. Составите на првите мечеви од сезоната беа очајни, на тоа стави го и фактот што психата ги удри малку и се стигна до тоа што се стигна.

После мечот со Сасуоло во 10то коло кога загубивме 1-0 Буфон излезе на телевизија и директно рече дека е срамота тоа што се случува, дека вината е директно кај нив и дека професионални играчи не смеат да си дозволат таков пад во играта и резултатите, односно од двојна круна и финале во ЛШ до 13то место во лига со 12 бодови од 10 меча и со очајна игра. Првото полувреме против Сасуоло на тој меч беше дефинитивно мачење да се гледа и токму пристапот на тој натпревар беше во центарот на критиката на Буфон. Во второто Јуве со играч помалку создаде доста шанси и некако покажа заби, ама Џиџи нема да е Џиџи ако не каже дека тим како Јуве не смее да се задоволи и да се утеши само со добра реакција.

Она што мене ме прави најсреќен од оваа дистанца е дефинитивно фактот што Јуве тој двобој беше доста оштетен од неколку судиски одлуки (црвен за Ачерби имаше чист и една или две ситуации за пенал за Јуве) ама никој, апсолутно никој од клубот не излезе да го потенцира тоа или да се буни за истото, туку фокусот си остана на тоа да се подобри ситуацијата, да се дојде прво до резултати и постепено да се подобри играта. Токму тоа и се случи, првите победи од серијата беа доста лоши победи, со мака издвоени, ама мораше да се почне од некаде се собирање бодови.

Се поголеми се шансите Рома да му го продолжи договорот на Тоти на уште една сезона...
Се поголеми се шансите Де Роси да оди во МЛС :icon_lol:

И ајде нека му е честито Скудетово на Јуве сосема заслужено

Зе некоја година и Флоренци ке биде во очај :D
Дајте ни го шампион ќе го напрајме :D

Неможам да ги поднесам Наполитанките дефинитивно, добро можно е толку да плачат? Игуаин требало 1 меч да отсуствува зато Јуве освој скудето налет то шо ферска му бараше и на судија и на пола Удинезе, Марадона вели судите ни помагале зато сме освојле титула човече абе 12п предност ејј 12п. Го сакам мн Марадона за мене е Марадона > Пеле ама ств па шо сторе плачковци. Тоа е разликата меѓу големите клубови (Интер, Милан, Рома) и овие провинциските ебате плачковците.

Колку само грешки напраја судите во мечот со Сасуоло на пример никој ништо не спомна Буфон матер му еба на играчите, Наполи со Болоња 1 гол од фал во напад чист, 1 од офсајд даде и никој не шушна не му се слушаше. Мн ме нервират дај боже да се распаднат, Интер/Милан/Рома нека си се враќат кај шо припаѓат оти овие никаквите немом да ги трпам.

Фло нека се мачи уште малку, ама ДДР ако сака може да дојде да го направиме и него шампион :D

Јака беше сезонава, т.е јака ја направи Јуве се хендикепот шо го подари на стартот,никој не го искористи па пак се си остна по старо.

Ај догодина може повеќе предност да поклонат :icon_lol:

Дајте ни го шампион ќе го напрајме :D

Неможам да ги поднесам Наполитанките дефинитивно, добро можно е толку да плачат? Игуаин требало 1 меч да отсуствува зато Јуве освој скудето налет то шо ферска му бараше и на судија и на пола Удинезе, Марадона вели судите ни помагале зато сме освојле титула човече абе 12п предност ејј 12п. Го сакам мн Марадона за мене е Марадона > Пеле ама ств па шо сторе плачковци. Тоа е разликата меѓу големите клубови (Интер, Милан, Рома) и овие провинциските ебате плачковците.

Колку само грешки напраја судите во мечот со Сасуоло на пример никој ништо не спомна Буфон матер му еба на играчите, Наполи со Болоња 1 гол од фал во напад чист, 1 од офсајд даде и никој не шушна не му се слушаше. Мн ме нервират дај боже да се распаднат, Интер/Милан/Рома нека си се враќат кај шо припаѓат оти овие никаквите немом да ги трпам.
На Наполи можам само да им посакам да се распаднат и да си се вратат таму каде што се скоро пола своја историја, Серија Б и Серија Ц. Гомно од клуб бе, наместо да им е мерак што ги ставаат во иста реченица со Јуве, као демек конкуренти за титула, тие сакаат преку леб погача. Крв ви ебам провинциска, Јуве имаше 12 бода у 10 коло, алоооооо, ебани 12 бода. Како не им е срам што во наредните 25 кола Јуве направи 23 бода разлика, да окривуваат судии? Гомна, провинциски, искомплексирани што слават есенска титула по улици. Куров ќе го освојат некад!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom