Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Па теоретски Јуве вечерва не ја завери титулата. Потребно е утре Наполи да не победи кај Рома затоа што во меѓусебниот скор не важел гол во гости (ова го дознав пред некое коло).
знам, ама убеден сум дека рома утре нема да изгуби од наполитанките...

знам, ама убеден сум дека рома утре нема да изгуби од наполитанките...
Се е можно таму двете се блесави екипи али мислам дека Наполи ќе ги победи Рома и то убедливо... нз зошто

Па та преку курофффффффффффф ако им поништиле гол на Виола и што промашиле пенал у последна минута, ќе им го накршеле курот на Јуве. Ај да беше тесна борба за титула па да мрчиме за спорни ситуации ама вака коа се на корак од титула и пази од 31 Октомври до сеа од можни 75 бодови дечките освоиле 73, имаат на последни 25 утакмици 24 победи (така нешто + - ) абе ај мрш да не се глеаме сите овде. :D

Издоминираа сезонава поштено, најбоље освоена титула од сите овие што им се 5 у низа све да им изебам што си имаат.

Па та преку курофффффффффффф ако им поништиле гол на Виола и што промашиле пенал у последна минута, ќе им го накршеле курот на Јуве. Ај да беше тесна борба за титула па да мрчиме за спорни ситуации ама вака коа се на корак од титула и пази од 31 Октомври до сеа од можни 75 бодови дечките освоиле 73, имаат на последни 25 утакмици 24 победи (така нешто + - ) абе ај мрш да не се глеаме сите овде. :D

Издоминираа сезонава поштено, најбоље освоена титула од сите овие што им се 5 у низа све да им изебам што си имаат.
:kuracc:...Се зезам

Поштуем искреност,посебно вака издефиниран со статистики и ко шлаг на крај сочна пцоФка :cuc:

Џиџоне :drk::kruna::zver:

Самиот факт тоа каде бевме во Октомври (да го вклучиме тука и бодовното заостанување), а каде сме сега, докажува дека ни нема никој рамен во лигава. Ќе треба уште време да помине додека некој сериозно да ни се закани за тоа прво место во Италија... е сега ќе си речете, Наполи до последно ви беше рамен противник, ама јас ќе речам колку ќе бевме одалечени од нив ако на почетокот не губевме бодови од Фросиноне, Удинезе, Киево, Сасуоло и да ја имавме оваа форма уште од првиот натпревар?

Според мене, истава ситуација ќе се дешава и наредната сезона... Никој во Италија не е толку финансиски моќен и стабилен како Јувентус па да му парира. Рома, Наполи, Милан, Интер, Фиорентина и Лацио не можат да му се приближат на црно-беливе... а вака кога ќе видиш, чим еден Сасуоло кој вчера дојдоа од 6-та лига се втори според парите што им ги даваат спонзорите, знаете до каде е дојдена работата.
Се додека се на вакво ниво другите поголеми тимови во Италија, Јуве ќе си нема конкуренција во лигата...

Рома ако не шитка летоска,и ако се појачаат у одбрана и еден добар напаѓач ќе бидат и те каква закана по скудетото..али најверојатно ќе ги шитнат Наинголан и Пјанич,и ќе ги заменат со некои играчи кои ни од дома не знаат дека се занимаваат со фудбал :D

Коа ќе ми текне Септември што све се пишуваше тука... :свиркам:

Работата е што Јуве изгледа како сега да почнува да освојува титули, а во Италија доминираат веќе 5 години, имаат многу млади и квалитетни играчи, секое лето се појачуваат, и јас мислам дека уште некоја година ќе се на врвот.

Ако продолжат Милан и Интер со ова темпо сигурно ќе доминираат уште толку минимум.

Рома и Наполи секогаш имаат високи очекувања ама многу ретко остануваат до крајот во борба за титула и затоа не би ги сметал за пресериозна конкуренција иако можат да изненадат секако.

Колку и да ги мрзам Јуве факт е дека одлично си работат луѓето во клубот и не би требало да имаат проблеми у догледно време.

Сезонава точно е дека лошо почнаа, искрено и јас мислев дека ќе земе Наполи ама се уништија самите на крајот + Јуве не испушти ни бод у задњиве 4-5 месеца, топ форма е тоа.

Сеоски Наполи на крај ни второ место нема да задржат.

Какви топки даваше Тоти... Може не е спремен ради годините, ама има огромен импакт на играта во тие 15 минути што ги игра.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom