Акции на СЈО (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Grmys
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Колку што разбрав секој што не се согласувал со аболицијава да поднел барање до него, па да видиме кој вистински ќе се откаже.

Кој не се согласувал можел да му прати молба, па Хорхе ќе организирал тим од правни стручњаци кои ќе ги разгледувале правните можности да се отповика неговото барање за аболиција. :LOL:

https://www.facebook.com/mariglen.demiri/posts/1171399199560881?pnref=story ја потпиша трајко одлуката за избори.Е сега ќе се потврди она што го зборев вчера...дека ако ги распише,по автоматизам како попови сите претставници на невладини пред се,и опозицијата,од ОКОЛУ или меѓу редови што би рекле,ќе потикнуваат на насилство.

Прочитајте го последниот ред од текстов на овој "борец за демократија"[DOUBLEPOST=1460730441][/DOUBLEPOST]
Кој не се согласувал можел да му прати молба, па Хорхе ќе организирал тим од правни стручњаци кои ќе ги разгледувале правните можности да се отповика неговото барање за аболиција. :LOL:
Зајко не пушта такво нешто до хорхе,демек затоа што веќе се обратил јавно :D

Најважното , Хорхе повика партиите да се прочистеле сами од внатре .

Грујо одма ќе го послуша. :icon_lol:[DOUBLEPOST=1460730782][/DOUBLEPOST]
Зајко не пушта такво нешто до хорхе,демек затоа што веќе се обратил јавно :D
13040950_10154198858112932_5331769351687455980_o.jpg

12986998_10154198858342932_4091974924496950728_n.jpg

Последно уредено:
Moze nekoj da napise edna zdravorazumska analiza, House of Cards style, so e igrata na Horhe i Grujo?
Abolicija pa sega povlekuvanje?
Analizite se obicno tupenje t.e. matenje prazna slama. Za nabrzinski da dobijas utisak sto se slucuva Najdobro e da gledas kako se dvizat slednive parametri
-bilans na tekovna smetka
-devizni rezervi
-kamati
-inflacija
I se e jasno ko den. Cak i unapred mozes da predvidis dali i koga ke dojde do smena na partii.

ако сите од опозицијата се повлечат од списокот за Аболиција, тоа ќе го сторат и лицата поврзани со владеачките партии, всушност некој од нив
( рамковните), веќе во стилот на Бране ги закачија пријавите на СЈО " мачку о реп"
Но има и друга опција, ниту СЈО а и ниту ЈО да не поведува и форсира постапки против политичари кој се активни се до завршеток на изборите ... така беше и во Словенија со случката Патрија...

Analizite se obicno tupenje t.e. matenje prazna slama. Za nabrzinski da dobijas utisak sto se slucuva Najdobro e da gledas kako se dvizat slednive parametri
-bilans na tekovna smetka
-devizni rezervi
-kamati
I se e jasno ko den. Cak i unapred mozes da predvidis koga ke gi srusat.

Ne ja povlekol abolicijata Horhe, taka da prasanjeto mi pagja vo voda.
Mislev deka igraat nekoja igra, neso mackanje oci ova ona,strategii, ama izgleda e obicno out of jail card za kriminalcite.

Вмро е 10 години на власт. Мене логично ми е дека ако имале такви снимки, одамна ќе ги гонеа.
Одамна ја имале и снимката со Виц'то, ама дури сега, после 100 години решија да ја објават и да го гонат. Така да, не му знаеш каков им е планот. :toe:

Инаку улицата пред собрание и жена парк се целосно затворени и не може да се дојде пред собрание.

Поголема глупост немав слушнато. :D :place:

Ставрогин мн го дрвиш за 139 IQ.

а би подржал ли некој кој не може?
Секако дека не. Ако јас можам да убијам некого и да се извлечам со тоа, од тие што ги бирам за власт, очекувам да можат исто.[DOUBLEPOST=1460732034][/DOUBLEPOST]
@Inglourious Basterd , за ова ти пишев уште месец наназад, дека Дуи до избори ке смени уште 20 става, а вие се радувавте како 7ца на Лото да.ви се падна,затоа што Дуи му обеќал на Грујо дека ке оди на Избори и нема да е сама Дпмне и тие ке се оддржат.

-Овие не само шо побараја импичмант за Иванов, овие и учеството на избори ке го одкажат. И ко ке видиш пак нема да има избори.
Што смениле ДУИ? :pos:

Секако дека не. Ако јас можам да убијам некого и да се извлечам со тоа, од тие што ги бирам за власт, очекувам да можат исто.[DOUBLEPOST=1460732034][/DOUBLEPOST]
Што смениле ДУИ? :pos:
аааа вмро не ги подржуваш само во тоа што не успеале да сокријат, а во се друго ги подржуваш така?

ако сите од опозицијата се повлечат од списокот за Аболиција, тоа ќе го сторат и лицата поврзани со владеачките партии, всушност некој од нив
( рамковните), веќе во стилот на Бране ги закачија пријавите на СЈО " мачку о реп"
Но има и друга опција, ниту СЈО а и ниту ЈО да не поведува и форсира постапки против политичари кој се активни се до завршеток на изборите ... така беше и во Словенија со случката Патрија...
Како на граѓани таквиот редослед не ни одговара. Очигледно е дека има голем криминал. Доколку се чека после избори да бидат покренати постапките криминалците ќе настојуваат да ги добијат изборите (не е важно партијата) и после преку политичката моќ да го оневозможат откривањето на криминалните дела. За да ги добијат изборите по секаков начин нема да се воздржат од сите можни далавери. А за далавери секогаш има можност и простор. И да не бидат признати избори добиени со лажирања, тој веќе ќе има политичка моќ пред оние кои сакаат да бидат лажени. Што значи политичката криза ќе продолжи. Повеќе ни одговара прво да се расчисти со тоа кој што сторил, таквите да се отстранат и потоа да се оди на избори.

Што збориш бе ретард? Скроз си ја утнал поентата. Кој кур збори ти како треба да се осеќаш како Албанец? Реков ли ја дека сите Албанци се привилегирани? Збориме дека криминал направен од Албанци на онаа страна на Вардар, поретко се казнува у просек. Дека постојат двојни аршини за многу ствари зависно од тоа дали криминалот е напраен у Карпош или на Дижонска. Тоа не е шпекулација, тоа се тврдокорни факти.
И ја прашуем, зошто не се казнува криминал направен на Дижонска, а се казнува криминал направен у Карпош? Ако одговорот е поврзан со етникумот на тие што го праат криминалот, станува збор за дефакто нееднакво третирање на луѓе од различни етникуми. Просто е. Само ти уште у Драгонбол живееш пошто си теле.
Ако десет Иљберовци отворат кафич на Дижонска и од нив, сите 10 дозволат да им се пуши у кафич, а 0 се казнети и 10 Славевци отворат кафич у Карпош, дозволат пушење у кафич и сите 10 се казнети, земено дека нит Иљберовците, нит Славевците се Мијалков тип на битни фаци у Маќедонија, што значи тоа?
Тоа значи дека у просек, ако си Албанец и направиш некои видови на криминал, шансата да ти се прогледа низ прсти е поголема отколку ако си Маќедонец и ако го направиш истото. Во албански населби, во просек повеќе се допушта за некои ствари отколку у македонски населби. Тоа не важи за сeкој Албанец секаде.
Еве ти си Албанец, па никој не те ебе 2%.
Mуабетот беше во однос на тоа колку дпмне му допушта на албанците...
Инаку да, се сложувам, на ниту една македонска влада не им беше примарна цел затворање на албански криминалци...

се шо се слушна на вистината за македонија, а не тоа е уствари монтирано сечено лепено додавано

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom