- Член од
- 31 јануари 2014
- Мислења
- 5.169
- Поени од реакции
- 2.272
Паметен е битолчанецов а не ко другине десетици по ендеци што завршија.Ко ќе мораш - мораш, поарно отколку да завршиш со фамилијата в ендек покрај пат
Паметен е битолчанецов а не ко другине десетици по ендеци што завршија.Ко ќе мораш - мораш, поарно отколку да завршиш со фамилијата в ендек покрај пат
Младенов заврши у ендек.Како на пример? Еден пример само.
Уште се форсира за Младенов? Уште по на Заев паметот и неговите ЦСИ: Мајами форензичко-географски експертизи?Младенов заврши у ендек.
Додуша без фамилија.
Таневски, нашиот Раскољников, значи, и Младенов, се жртви на сценарио извадено од мафијашки филмови, а тоа сознание го имате зацементирано после разговор на двајца на телефон, за некоја сосем трета будала, изнесен во јавност?брее ко да немаш гледано мафјашки филмој со тие удаени в кофа вода по зандани ил загинати во сообраќајки со траги од друго возило на нивно....
Не мислам како тебе дека власта ги дави и убива своите неприатели или оние кои мислат поинаку од неа али ете има некои сумњиви случки, мистериозни заминувања о овој свет на оние кои не биле по воља на власта али боже мој, се случуваат секакви чуда, нели Марија забремени како девица од свет дух, па можи некој новинар сам да се давел в кофа вода шо е во секој случај помало чудо од то со Марија....Уште се форсира за Младенов? Уште по на Заев паметот и неговите ЦСИ: Мајами форензичко-географски експертизи?
Таневски, нашиот Раскољников, значи, и Младенов, се жртви на сценарио извадено од мафијашки филмови, а тоа сознание го имате зацементирано после разговор на двајца на телефон, за некоја сосем трета будала, изнесен во јавност?
Ја да ве прашам, вие кога праите муабет на телефон, со некој пријател, машна врзувате, се чешлате, се бричите или не ви мења многу дали имате влакна по лицето или на јазикот?
Дај малце разум ебаго. Ај да речеш има наоди, вакво и вакво вештачење, таму и таму се прикривало....ама не. Протуѓер се леснел на телефон, готово, тоа се кажува. Само тој Протуѓер вадел фрустрации интимно со некој пријател, вие не, јас не. Ние сите машна врзуваме на телефон.
Ај да му станеше нешто на Ламбе, некој заб да му фалеше, па да ве разберев. Или на Божиновски-Буревесник. Ништо не им фали.
Бугари?Други луѓе надвор од ретардираната униформност на која ве учеле. Се националност и некоја лажна лицемерна демек општествена одговорност, а уствари затупеност ви е во памет кога ќе се спомене човек.
Не, не. Знаеш шо правиш ти? Буташ теза и после ја покриваш со хумор. Ја ти викам океј, го напиша ова, дај да го поткрепиме, ти се префрлаш на познат терен.Не мислам како тебе дека власта ги дави и убива своите неприатели или оние кои мислат поинаку од неа али ете има некои сумњиви случки, мистериозни заминувања о овој свет на оние кои не биле по воља на власта али боже мој, се случуваат секакви чуда, нели Марија забремени како девица од свет дух, па не можел некој новинар сам да се давел в кофа вода....
Нели власта против која пишел новинаро и која го затвори во свој затвор рече дека била несреќа... ваљда нема да не лажат, али ти велам се случуваат неприсдни работи кои не можат да се објаснат научно туку само духовно, зато ќе си поќутам да не предизвикам некој ангел на госпот да дој и да ми напраи пакост со паста за заби
Не инсуинирам ја ништо, ја не спомнав никакви имиња, тебе ти текнаа имиња врз она шо јас го напишав без да помена било чие име или презиме... хммммНе, не. Знаеш шо правиш ти? Буташ теза и после ја покриваш со хумор. Ја ти викам океј, го напиша ова, дај да го поткрепиме, ти се префрлаш на познат терен.
Мене ми е јасно дека Таневски е убиен, нема збор тука. Ама не ми е јасно како разговор на Протуѓер на телефон, веројатно ништо поразличен од разговор на огромен број други луѓе за трети луѓе кои им се огрешиле или им набиле гнев ти создава логичка поврзаност со Таневски или со Младенов. Тие разговори беа за Ламбе/Лаки/Хаки и за Божиновски. Тие двајца се живи и здрави. Крај. Ако имало такви за Младенов, ќе ги слушневме. Друго слушнавме за Младенов. За Таневски ништо не слушнавме. Не се совпаѓа тоа што го инсинуираш со тоа што е факт.
Како нема да ми текнат, кога такви глупости се цела програма на опозицијата? Цела понуда им е тоа. Се утепаа осиромашени полтрончиња на Заев од форсирање вакви глупости. Тоа дека ти или Берик ги форсирате ме нервира. Или ве преценувам, не знам.Не инсуинирам ја ништо, ја не спомнав никакви имиња, тебе ти текнаа имиња врз она шо јас го напишав без да помена било чие име или презиме... хмммм
а бе сето то е плод на странски служби под директива на Брисел и Вашингтон кои незаконски снимаа разговорите на власта.Како нема да ми текнат, кога такви глупости се цела програма на опозицијата? Цела понуда им е тоа. Се утепаа осиромашени полтрончиња на Заев од форсирање вакви глупости. Тоа дека ти или Берик ги форсирате ме нервира. Или ве преценувам, не знам.
125 кома седамнаес.Вундеркид бе, IQ сигурно му е 139
ама овој и мн други како него се со 10ки а Катица со 6ки па затоа е таму кај шо еВундеркид бе, IQ сигурно му е 139
Не лупајте ко Максим по дивизија........
УЈП има ПРАВО а и законски, износот на киријата треба да биде во рамките на пазарните цени. Значи ако во околината цената се движи 500-2000 еур УЈП може да ти направи налог на разликата од 2000-5000 еур да си платиш потребните давачки и да те казни (ако сакаат) бидејќи киријата си ја ставил како НЕРЕАЛЕН трошок со што си ја намалил добивката за оданочување. Плус од фирмата си вадиш чисти 3000 еур за кои да ги извадиш од фирмата треба да си платиш 10% данок, ја намлуваш основата на крај година за оданочување, има уште ама УЈП се праат слепи по нечија наредба ....
Со репрезентативен примерок....[DOUBLEPOST=1460053328][/DOUBLEPOST]Извини, али ние си имаме стручни лица кои ова го разгледуваат од научен аспект. Не може секоја шуша вака да лупа што ќе ѝ текне. Си кажа убаво госпоѓата докторка Каракамишева што е проблемот. Нема тука ја и ти што да нагаѓаме.
Не се чуди.Претседателот на Собранието, Трајко Вељаноски, денеска соопшти дека одлуката за распишување на избори ќе ја потпише на 15 април, а изборите ќе се одржат на петти јуни.-Согласно одлуката ...... а изборите да се одржат на 5 јуни 2016 година, со единствена цел да се обезбедат услови за фер и демократски избори, вели во писменото соопштение до медиумите од Вељаноски.