НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
И јас генерално повеќе ја симпатизирав НБА во 90'-те, и начинот на игра и лојалноста кон клубовите, тие битки што се водеа меѓу Њу Јорк, Чикаго, Хјустон, Јута, Сиетл...
Сепак имам голема почит кон ова што го прават Воините и минатата и оваа сезона. Капа долу.

Диандре да се родил во 30тите сега како Вилт Чембрлејн ќе сме го знаеле.. Јас да сум се родил во 30тите негде на ниво на Боб Кузи би бил само шо знам со две раце да топкам.. Тие белците Вилт шо ги газел сеа да се родиле сите научници за НАСА или помошници на Стив Џобс би биле.. Мислам хелоо.. Респект за старите и се шо напрајле за кошарката ама глупи се споредбите со минатото.

Последно уредено:
Диандре да се родил во 30тите сега како Вилт Чембрлејн ќе сме го знаеле.. Јас да сум се родил во 30тите негде на ниво на Боб Кузи би бил само шо знам со две раце да топкам.. Тие белците Вилт шо ги газел сеа да се родиле сите научници за НАСА или помошници на Стив Џобс би биле.. Мислам хелоо.. Респект за старите и се шо напрајле за кошарката ама глупи се споредбите со минатото.
мрзу што ќе кажу овој ама прв пут се сложују сс тебе :D

Гоу Виланова вечеер ! :D

Кари е подпросечен дефанзивец, за нијанса подобар од Харден. Никогаш не бил никаков фактор у одбрана, реално.
Само Лејкерс и Санс примаат повеќе поени од позиција 1, ретко кој плеј сезонава не отиде над просекот против ГСВ.
https://youtu.be/gsKCyNvnt7k

овија каролинчиња колко су заштитени од судие цц[DOUBLEPOST=1459827130][/DOUBLEPOST]којааааутакмица човечееееееее тј Пејџ живци ми ги скина ама Џенкиса колко га пцуеше лееле реши гу мајстор

Последно уредено:
Неколку коментари за "ерите":

1. Да не мешаме лојалност со квалитет или со стил на игра. Се работи за 3 различни нешта кои немаат никаква врска едно со друго.

2. Денешната кошарка е онаква каква што е бидејќи морала да еволуира. Претходните стилови на некој начин веќе се "апсолвирани" и не може да се игра така а да целиш на титула.

3. Главната причина за разликите се промената на 2 правила: дозволувањето на зона - што со текот на времето како што учеа тренерите ја умртви во голема мера ефективноста на "изолацијата" и пост ап-ите, и забранувањето на hand checking што во пракса доведе во многу помалку контакт на плејмејкерската позиција и ги претвори плејмејкерите од дефанзивни играчи кои го поставуваа нападот во клучни офанзивни поединци кои ја диктираат цела игра.

4. Нема врска тоа дека порано биле поѕверови физички. Напротив. Разликата е што сега не мора да си толку физзички ѕвер за да доминираш, така што има играчи кои се јаки а не се некои физикуси.

П.С. Во право е Пипен а и многу други со слични изјави, кога велат дека нивните екипи не би го оставиле Curry да мрдне и дека би играле многу пофизички со него. Ама тоа е затоа што во нивно време тоа беше дозволено. Сега не е и сите изјави од тој тип се бесмислени. И тој Чикаго на Џордан во денешно време би бил неефективен, сигурно не до таа мера.

По денешни правила 4-0 за Голден Стејт, по тогашни правила 4-1 за Чикаго....

Џордан би бил сила и во денешнава кошарка, исто и Родман скокачка машина.
У денешно време не би ги добиле ГСВ али би пружиле и те како отпор.
У времето на Чикаго, 4 блоу-аут победи за Булси !
Пипен е овде у право, иако знае глупости да тресе од време на време

Cf_Fo05_Us_AEVl3_S.jpg

Сеа гледам на rotoworld за Казнс, дека нема да игра на гостинските натпревари, а на домашните ќе игра?

@garthok

Уште не ми се верува дека после првата победа над Кливленд во која што имавме убедливо водство скоро цела утакмица дека се' ќе се заврти за 180 степени... Како може мртвите Индиана и Детроит место нас да играат плејоф :kafence:

Уште не ми се верува дека после првата победа над Кливленд во која што имавме убедливо водство скоро цела утакмица дека се' ќе се заврти за 180 степени... Како може мртвите Индиана и Детроит место нас да играат плејоф :kafence:
da ne bea mrtvi i Chikago, do sega ke obezbedea play off..kako se potsetuvanje, od Knicks dva porazi po red..od Knicks ! :))

da ne bea mrtvi i Chikago, do sega ke obezbedea play off..kako se potsetuvanje, od Knicks dva porazi po red..od Knicks ! :))
Абе ја знам дека се мртви, ама како Индиана и Детроит не се. Детроит е гомнарска екипа, ја јез да ги поштувам заради екипата од 04 на Чонси и Валас, ама сеа овај гомнарот Реџи коа се филма ми иде на живци.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom