Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
The Promised Land (1975)

:cuc::cuc::cuc:

Сето чоечко срање поврзано со капитализмот, борбата за пари, моќ, превласт, отуѓеноста, невреднувањето на човековиот живот пресликано во 2 часа и неколку минути. Топла и ладна препорака.

Стварно? Why? Мене ми беше тежок просек. Очекував многу повеќе. Анимацијата на диносаурусите беше ко од времето на првите Том и Џери. Приказната - милион клишеа, пораката - нешто веќе видено...

Стварно? Why? Мене ми беше тежок просек. Очекував многу повеќе. Анимацијата на диносаурусите беше ко од времето на првите Том и Џери. Приказната - милион клишеа, пораката - нешто веќе видено...
За приказната дека беше полна клишеа, знам, приметливо беше, ама уживав низ цел филм, не знам, ептен без никакви очекувања му влегов.

Тежок филм за гледање е Son of Saul, што поради темата а повеќе поради начинот на снимање. Глумата на главниот актер беше фантастична. 7/10

Малку се остави сомнеж или јас не разбрав добро но детето за кое се бореше да биде закопано не е негово или е

Тежок филм за гледање е Son of Saul, што поради темата а повеќе поради начинот на снимање. Глумата на главниот актер беше фантастична. 7/10

Малку се остави сомнеж или јас не разбрав добро но детето за кое се бореше да биде закопано не е негово или е
Не е

Гревота бе да снимаш филм како The Intern со Robert De Niro и Anne Hathaway. Каков waste of talent. =/

Конечно го изгледав и The Revenant. Приказната беше ОК претпоставувам, но она што навистина го краси филмот е кинематографијата. Толку јаки агли и такво играње со камера, едноставно визуелно совршенство. Костими, шминка, светло, локации... не е ни чудно што беше номиниран во толку категории и имаше несреќа да биде конкурент на Mad Max: Fury Road во техничките категории. За глумата нема дилеми дали оскарот на Лео е заслужен или не, исто и Tom Hardy беше топ. 9/10

Сега од кога ги изгледав сите позначајни филмови за 2015 сепак The Hateful Eight е филмот на годината за мене.

Не знам дали може да се цитира во темава, ама да те прашам од кај да најдам торент за филмов? На kat.cr најдов ама беше 9 гб, што е многу за моите 30 гб интернет:D. Нешто помало?:(
Ете, Anon ти одговори подолу. Јас само да ти честитам на изборот на филм, и да те замолам да споделиш импресии одпосле. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom