Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.457
Поени од реакции
35.873
Уф, 50 филма за три дена. Добро де, не изгледани, ама ова делуваше понапорно дури и од тоа да успееш да изгледаш 50 филма за 3 дена. :D Кој не ги видел, од 250-то до 201-во место, според вашите гласови, бујрум темата: http://forum.kajgana.com/threads/КАЈГАНА-ТОП-250-read-only.81001/
Продолжуваме со одбројувањето кон првото место каде верувам дека сите знаете кој филм не чека. Но во меѓувреме, останатите 199 појма немате како се распоредени, никој освен јас. :P

Notification знаменцето не престанува да светка. Вчера отидов на работа, се исплашив ко се вратив - 167 нотификации. :eek:
 
H

HoT IcE

Гостин
Steve Jobs со Мајкл Фасбендер е супер филмче, од сосема друг аспект навлегува филмов за разлика од другиве автобиографски филмови за Џобс и морам да признам дека Мајкл одлично те вози низ филмот.
Дефинитивно еден од најдобрите актери денес.
 
Џ

Џонтра Волта

Гостин
http://www.imdb.com/title/tt1068641/?ref_=fn_al_tt_1
Многу добар а потценет филм според рејтингов на имдб.

Стилот на Ињариту со 2-3 паралелно поврзани приказни. Режисер е продуцентот на 21 грамс, Аморес Перос и Бабел.
Ништо полош од овие три. Мене ми е каде каде боље од Бабел и Аморес перос.
Плус Џенифер Лоренс, Чарлиз Терон и Ким Бесинџер. :drk:
 

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.390
Поени од реакции
25.192
Синоќа го гледав Deadpool.

Многу лош филм, не зборувам од инает ама навистина е катастрофален. Од приказна, од режија, од глума, од специјални ефекти. Многу е лошо кога филм со таков буџет не знае како да го искористи сетингот, филмот личи многу евтино, приказната е слаба. Шегите кои ги користи Дедпул ќе ми беа интересни ако надвор беше 1998 година, многу се заостанати и пречесто се повторуваат што се забележува дека напнува, дека е предвидлив уште пред да каже некоја линија.

Мене не ми е проблем дека не го знам суперхеројот, не е ни важно, прв филм е. Ама ако смеам да направам паралела меѓу него и Kick Ass (на него ме потсети), вториов е многу многу подобар и поквалитетен филм и стварно ги искористи сите потенцијали.

Не знам навистина зошто филмов би бил интересен за некој ете...филмоман. А нели сите сме филмоманите на форум.
 
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.115
Поени од реакции
41.450
стварно е у право за некои ствари, и у филмот буквално све беше напраено у cgi, буквално сцените на мостот, бродот, бркотниците низ град се беше ефект и тоа не ме бендиса.
 

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.390
Поени од реакции
25.192
Стави го мислењево у Непопуларни филмски мислења, молим те :D
Брат озбилно кажи ми, зошто филмот го сметаш за добар? Не најдов рецензија на форум и ако имаш веќе пишано извини :D ама стварно ме интересира како онаков филм би му се допаднал некому. Очобол е.
 
H

HoT IcE

Гостин
Брат озбилно кажи ми, зошто филмот го сметаш за добар? Не најдов рецензија на форум и ако имаш веќе пишано извини :D ама стварно ме интересира како онаков филм би му се допаднал некому. Очобол е.
Не те сфаќам озбилно, да не го пиша постов на први април ќе ти одговрев :D
 
W

wicked_1

Гостин
114.The.Hateful.Eight.-Колку ефтино срање(ХАХА) колку мизерно и очајно парче од гомно и не сум видел како ова филмска багра ги навлажни гаќичките на овој мрсул од филм не ми е јасно у последниве години се соочуваме со проблем од типот кога некој култен режисер ќе направи филм да по дифолт се расфламе со високи оценки пази (10)-се смеам и викам зарем е можно човекот го почитувам скоро се што направил но не ме јеби бре се е очајно и извештачено у филмов од кастинг преку глума до тема СЕ ПА ХУМОР ЧИТАМ ИМАЛ КАДЕ ТОА ?стварно не ми е јасно важно УШТЕ ЕДНАШ потфрливте со вашиот мирис и вкус за добар филм Ова Тарантиново ''Дело'' ќе остане запамтено по тоа што беше фаил на секое поле.- 6
Ако е фаил на секое поле би требало да биде ќец или нула, зашо си му дал 6ка? :toe:
ПА ХУМОР ЧИТАМ ИМАЛ КАДЕ ТОА
giphy.gif
 
Последно уредено:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.614
Поени од реакции
33.980
Pa isto I jas mu dadov tolku zaradi kvalitetnata produkcija mozebi. Ne se osekav kako da gledam b film barem.
Eden humor pa... da se utepas od smeenje. Ja vleci za kosa pola film I ja tepa.
Da bevme neandratalci ke puknevme od smeenje epten. :D
Nisto interesen plot.
Preceneto sranje.
There.
I said it.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom