Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
na boarding pass mi pisuva bidejki ne sum od eu povtorna kontola na pasos treba, toa na wizz kaj so cekiraat da odam ili security check koga se pravi ke bide taa kontrola?
Kaj sto ke sletas ( destinacija ) nemas security check i wizz check in. Koga ke sletas prv stop ti e pasoshka kontrola koja sto e pred carinska kontrola. Koga ke pomines pasoshka kontrola ( imaj kopija od ticketot, za nazad ), ides na carinska kontrola i si ja pratis zelenata linija, vrata, izlez ili sto i da e...bidejki nemas sto da prijavish, osven ako stvarno imas za prijavuvanje.

Летот ми е за 9 дена, кажете ми, кога е најдобро да чекирам карти преку интернет? Имам слушнато дека картата за враќање не треба да се чекира повеќе од 4 дена пред летот, вистина ли е? Сакам да ги чекирам и двете карти, и за полетука од тука, и за полетување од таму бидејќи таму нема да имам пристап до wizzair, затоа се двоумам.

Летот ми е за 9 дена, кажете ми, кога е најдобро да чекирам карти преку интернет? Имам слушнато дека картата за враќање не треба да се чекира повеќе од 4 дена пред летот, вистина ли е? Сакам да ги чекирам и двете карти, и за полетука од тука, и за полетување од таму бидејќи таму нема да имам пристап до wizzair, затоа се двоумам.
Слободно чекирај во двата правци

Уште нешто... ги чекирам билетите и за натаму и за назад и ги принтам. Значи, се што ми е потребно се само ископирани 2 билета (и пасош, се разбира)?
И кога ќе пристигнам на аеродром, што треба да направам?

Уште нешто... ги чекирам билетите и за натаму и за назад и ги принтам. Значи, се што ми е потребно се само ископирани 2 билета (и пасош, се разбира)?
И кога ќе пристигнам на аеродром, што треба да направам?
Ојш на шалтер за чекирање (ако имаш да остајш чекиран багаж) за проверка на документите за апатување (освен ако немаш државјанство на земја од ЕУ), ти кажват на кој гејт ти е авионот, поминвиш на царинска, пасошка и безбедносна контрола и го чекаш авионот да стасат.

Има ли некој кој ќе патува во скоро време? Јас имам букирано лет до Чикаго за 8 април, но некако поради скорашниве случувања ми е страв. Има ли уште некој лудак како мене што ќе патува во скоро време? Чисто да знам дека не сум сама мрдната :unsure:

Има ли некој кој ќе патува во скоро време? Јас имам букирано лет до Чикаго за 8 април, но некако поради скорашниве случувања ми е страв. Има ли уште некој лудак како мене што ќе патува во скоро време? Чисто да знам дека не сум сама мрдната :unsure:
Сегде е опасно, ако е така треба од дома да не мрднеме. Тоа им е целта, да внесат страв кај луѓето. Јас нема да одам никаде следниве неколку месеци ама не од страв туку немам одмор од работа :) Ама имам тројца пријатели кои денес летаат во Германија, тоа е, life goes on. Среќен пат, се надевам ќе поминеш супер, па да се пофалиш :)

Денес Манила - Сиднеј со Себу Пацифик, Сиднеј - Мелбурн со Џетстар. Во среда летам за Лос Анџелес.

Моментално немаш гајле најбезбедно е за летање. Обезбедување е на највисоко ниво. Манила - Сиднеј секој патник беше распрашуван што носи во рачен багаж пред чек ин и беше предупреден дека нема да се толерира НИКАКВА течност. Пред влез на вратата имаше уште еден екстра претерес каде рачно ти го чешлаа рачниот багаж и буквлано ништо не пројде. Мене ми ја собраа грицкалицата за нокти (5см, без ноже).

Ти препорачувам да си дојдеш бар екстра саат време порано на аеродром од она што предходно си планирала, поготово на летот за УСА. Лесна облека, без метал, ако можеш избегни носење кајш. Во рачен багаж само она што е неопходно, се друго чекирај.

Зошто ако нарачам, пример 3 карти ме коштаат 9000ден, а ако нарачам само една ме кошта 2700?

Зошто ако нарачам, пример 3 карти ме коштаат 9000ден, а ако нарачам само една ме кошта 2700?

Zavisi od mnogu raboti, najcesto vo prasanje se taksi koj moze ne si gi videl prvicno ili dodatoci kako odbrano sediste da sedite zaedno itn... Druga moznost e da bila samo edna karta 2700 pa potoa da sleduvalo pokacuvanje zavisno od brojot na ostanati sedista....

Cenite za bagazot rastat i rastat. 35 EUR za golem kufer...:eek:

И мене не ми беше јасно ова, ама ова значело дека 1 карта е со една цена а другите со друга повисокаи сите ги наплаќат по повисоката. Почекај малце можда ќе се стабилизирет цените и сите 3 да се на пониската цена. Така јас напрајв пред 2 месеци ко резервирав и место по 20 платив по 10 еур:D:D:D:D.

Некој да сподели искуство за со Ryanair како оди процесот - купување карти, торби, дали откако ќе ја купиш картата се знае точното место за седење како со Wizzair. Ми се јавува некоја опција да доплатиш за таква услуга, затоа не ми е јасно.[DOUBLEPOST=1459284871][/DOUBLEPOST]Или искуство со Iberia :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom