Expecto Patronum
Citizen Erased
- Член од
- 13 јули 2011
- Мислења
- 1.331
- Поени од реакции
- 3.281
Имам видено во Битола во продавница за здрава храна.Дали некој знае каде и дали воопшто кај нас може да се купи путер од бадеми?
Имам видено во Битола во продавница за здрава храна.Дали некој знае каде и дали воопшто кај нас може да се купи путер од бадеми?
Во Капитол, продавницата за здрава храна - БИОкулт.Дали некој знае каде и дали воопшто кај нас може да се купи путер од бадеми?
Внесувај 2.5 кг протеин(Јунешко/Телешко, Пилешко, Лосос, Панга, Ослиќ, Туна) на кило и многу јаглехидрати.. Пред и после тренинг јади по 100 грама суво грозје(во 100 грама грозје имаш 80 грама јаглехидрати ако не се лажам), јади тестенини, компири печени, ориз и вежбај форсирај на тежини, давај макс. и тоа е тоа.Здраво дечки, имам неколку прашања до вас.
Имам 16 години, висина 176цм, 60 кг. Посетувам теретана а и тренирам боречки вештини. Според BRM калкулаторот треба да внесувам 1600-1700 калории на ден. Сакам да качам на маса до 65кг.
Покрај оброците на сабајле, за ручек после теретана редовно јадам 10 белки заедно со 3 варени компири. Дневно пијам 1 литар млеко. Можи ли некој да ми формулира отприлика како треба да ми изгледаат оброците за да ги надминам тие 1700 калории на ден?
Благодарам
Значи дневно треба да внесе 150 кила протеин.Внесувај 2.5 кг протеин на кило
Не се малку 1600 калории со оглед на тоа што тренираш боречки вештини?Здраво дечки, имам неколку прашања до вас.
Имам 16 години, висина 176цм, 60 кг. Посетувам теретана а и тренирам боречки вештини. Според BRM калкулаторот треба да внесувам 1600-1700 калории на ден. Сакам да качам на маса до 65кг.
Покрај оброците на сабајле, за ручек после теретана редовно јадам 10 белки заедно со 3 варени компири. Дневно пијам 1 литар млеко. Можи ли некој да ми формулира отприлика како треба да ми изгледаат оброците за да ги надминам тие 1700 калории на ден?
Благодарам
Јас мислам дека на 16 години да јадеш 10 белки одеднаш тоа е нездрава работа.Здраво дечки, имам неколку прашања до вас.
Благодарам
Ме збуни со реченицава, по оваа логика не би требало да има дебел тинејџер?Јас мислам дека на 16 години да јадеш 10 белки одеднаш тоа е нездрава работа.
Остај ти тоа овде што пишуваме мажишта на 25-30 години и више. На 16 години телесна тежина многу малце се зголемува поради висок метаболизам и тоа е замислено од природата, инаку ти на 25 години би бил тежок 120 кила што не е нормално.
176 см 60 кила ти е перфектна комбинација за 16 години не се замарај. Ке почнеш сеа да трупаш храна ко да си стока има голема шанса дека ке почне да ти се расипува кожата (акни и тн) проблеми со коски и тн
Пази и со теретана затоа што не ти се формира уште телото, тренирај си борчки вештини, пливање и други спортови имаш цел живот пред тебе ке стигнеш до теретана не се секирај
Де, прослветли не малку, жити мене.Јас мислам дека на 16 години да јадеш 10 белки одеднаш тоа е нездрава работа.
Остај ти тоа овде што пишуваме мажишта на 25-30 години и више. На 16 години телесна тежина многу малце се зголемува поради висок метаболизам и тоа е замислено од природата, инаку ти на 25 години би бил тежок 120 кила што не е нормално.
176 см 60 кила ти е перфектна комбинација за 16 години не се замарај. Ке почнеш сеа да трупаш храна ко да си стока има голема шанса дека ке почне да ти се расипува кожата (акни и тн) проблеми со коски и тн
Пази и со теретана затоа што не ти се формира уште телото, тренирај си борчки вештини, пливање и други спортови имаш цел живот пред тебе ке стигнеш до теретана не се секирај
На Идеал Шипка ако можеш да ја најдеш некаде, на 100 грама има 1 грам масти.препорачајте некоја урда со мал процент на масти ?
Kade mozam da najdam puter od kikiriki po povolna cena ?
Vo stokomak ima 200 grama 48 den, na Svislion mislam deka bese i ne e los, isto vo Tinex ima Pami (grcki) uste podobar e ama 350grama 135-140 den. Ovoj na Megic sto e postiran e mnogu los ne vredi da se jadeKade mozam da najdam puter od kikiriki po povolna cena ?
Oк еве ја мојата аргументација:Де, прослветли не малку, жити мене.
И не ме чуди твоето расмислување, а немаше ни да реагирам на него, навикнав на вакви "баба роги" совети и заклучоци. Ме поттикна да реагирам од причина што пред некој ден, еден господин, кој мора да биде стручен спортски работник кој го промовира бавењето со спортот, изнесе сличен заклучок како твојов (не идентичен, ама нешто во стилот, ако пиеш кафе, ќе ти порасне опашка ;-) )
Јас го јадам и уопште не ми е лош. Нека си проба, нека си види самиот.[DOUBLEPOST=1458663284][/DOUBLEPOST]Vo stokomak ima 200 grama 48 den, na Svislion mislam deka bese i ne e los, isto vo Tinex ima Pami (grcki) uste podobar e ama 350grama 135-140 den. Ovoj na Megic sto e postiran e mnogu los ne vredi da se jade
Сега го земав тој на SL (немаше од Magic) и сум запрепастен. Тоа внатре се е, само кикирика не е. Гадно. Иста песна е и со Пами.Vo stokomak ima 200 grama 48 den, na Svislion mislam deka bese i ne e los, isto vo Tinex ima Pami (grcki) uste podobar e ama 350grama 135-140 den. Ovoj na Megic sto e postiran e mnogu los ne vredi da se jade