UEFA Champions League 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување
Деви нема љутиш ама голем плачко си. :)

Го прозиваш Стелт, а тебе те судиите ти се криви, те Баерн преценет бил, па ќе ги акнеле од земја па ова па она.
Не глуми џентлмлмен туку биди и признај како маж пораз, а не секој втор пост да ти е фрлање дрва и камења по судиите, зашто екипиште како Јуве со кохонес до земја не заслужува такви фанови. :)
А кој рече дека е преценет? толку е криминал да речиш дека Баерн без Робен е само добар клуб и не е во ранг на Барселона? Ок ко така нека е непризнавање пораз и готово. А те молам Стелт и маж неодат во иста реченица :)[DOUBLEPOST=1458258090][/DOUBLEPOST]
Лелелел кој си ти бе, факинг Хенес??? Абе дај легни си или тресни го модемот, само не се бламирај со вакви плачипичкарски постови. Дај признај си - вака така, не лупнаа вчера од земја, којзнае и излезот од Алијанц дали го нашле...

Си го гледал ли ти Робен во каква форма е цела факинг сезона. Пола очај, пола ОК. Па тебе како фан на Јуве треба да ти биде срам да кажеш дека сте примиле 6 гола од Баерн со Робен кој е аут од форма. Па еден Коман измисли фудбал за Робен оваа сезона.
Ти најде да кажуваш Баерн без Робен биле само добар клуб. Па која класа е Јувентус што го прима како Аса Акира 4 пути по ред без Робен???

Дај прекини со butthurt постовите и прими го како машко, ебате беља.

Де судии, де ова де она. Како тинејџерка си кога бара изговори после прв секс, а сакала со друг да се плесне.
Лигуш оди скри се кај шо се криеше 90 минути жити се. Оди пикни се в дупка па после кажвај кој да се срами и кај да се крие. Ти ако го примаш не е мој проблем, а за машко најмалку од сите треб да збораш на форумов.

Не ми е јасно како не глеаш каква беда и очај е таа екипа...Ако стварно мислиш дека се најизбалансирана екипа ондак не си ги глеал едно 2 години.

Пола и поише играч се на залез,Давид Силва ги води и Туре со повремени блесоци.

Цела одбрана е дебакл. Фернандо и Фернандињо не сакам да ги коментирам.

Бони ќе го мрази Пеп до крај на живот ко Ибра,книга ќе напише.

Стерилнг го земаа напиздено копиле кое не вреди ни пола пари.

А највише од све дух и карактер им фали.
Trener cuda pravi, a Pelegrini e soobrakaec u ferari sto bi rekol Materaci, zboram na hartija, i zboram za standardite na PL, ne za LS deka imaat najizbalansiran tim spored kvalitetot, i na teren i na klupa.
Boni im e kardinalna greska, izbor na Pelegrini, tolku mu cuka i dovlno govori toa za nego u kakvi zabludi e, bolje da ostanese na Jovetic ili Dzeko, odbranata voopsto ne im e losa, Otamendi e super igrac i so ogled na kvalitetite eve ni Baern nema vakov igrac nazad, a dobro bi im dosol, isto i Kompani e super igrac, Zabaleta takodze e dobar fudbaler, dosta inteligentno igra i e univerzalen, problemot im e Pelegrini i nikoj drug ...
Pep na primer napravi odlicen igrac za rotacija od ebaniot Rafinja koj do pred baern se tegavese u ekipa ko dzenova, od ovie igraci na siti ubeden sum deka ke napravi mashini i ke se barem za 2 klasi podobri od sea, momentalno so pelegrini im se crpi 60% od potencijalot koj go poseduvaat, zatoa i u LS se mizerija so godini, a imaat tim, bar da pomine grupna faza ebago ako nisto drugo, a nekolku pati ni u toa ne uspevaa.

Pelegrini e trener za ekipi ko Malaga i ostali, neznam sto bara u Siti, neznam ni sto barase u Real, totalna nejasnotia mi e kako vakvi treneri ko nego, Benitez, Mancini, uspevaat da doguraat do timovi so vakvi ambicii i budzeti, eve bene konecno e tamu kaj sto pripaga, Pelegrini isto veruvam posle Siti ke najde takov klub, uste Mancini ostana.

Sto se odnesue do Sterling, dobar igrac e, so Pep veruvam ke blesne deka saka vakvi fudbaleri, univerzalni, ne vredi tolku ali jebiga, Siti, Pelegrini, toa se tie izbori, oni za Boni platija 40 milki, sto poveke ...

Pep veruvam ke pocne od sredinata zasto tamu najmnogu mu falat igraci za negov vkus, ke bara kreativci ko tiago sto odma go sobra od barsa za baern, posle ke ide na igraci bocno vo napadot, odbranata posledna ke ja pipa ako voopsto i ja pipa, deka i sea im e gore dole kompletna osven da sobere nekoj ofanziven bek desno, ili levo.

@Syn

Која кулмунација бе,кој врв кој бакрачи..повеќе од пола тим има над 30 години без никаква желба за фудбал и сите се пред бркање..со еден куп просеци во одбрана од Мангала,Демикелис,Сања,Клиши..истрошените Забалета и Коларо..средината кој од кој помизерни каде неможат два паса да сврзат ако не му е Силва..Туре уште малце со она темпо ќе исцрка по теренот...Не гледаш дека 70% од тимот му е за вканта и за менување ти за некојси врв ми спомнуваш?..

Врвот Сити го достигна во 2014 кога беше елиминиран од најслабата Барселона од 2008 наваму кога изгазија се во Премиер Лигата за на крајот да го поминат Ливерпул и да станат шампиони..сега Пеп треба од корен да гради своја екипа бидејќи има многу истрошени играчи во тимот што се без мотив и амбиции..цела одбрана сосе средина му е за менување и не верувам дека така со магично стапче и 300 милиони евра ќе го решат проблемот на лето..ене и Манчестер Јунајтед троши грдни пари за фудбалери па тим неможат да склопат.

Имаат најбланасиран тим во Премиер лигата бидејќи другите екипи се преслаби а не дека овие се нешто посебно..кој му се конкуренција таму бе?..Тотенхем со еден куп деца во составот?..Арсенал пичките?..Вест Хем?..не ме заебавај..при ваква конкуренција се мачат за 4-та позиција бе..резил на векот се та тие та Манчестер Јунајтед
https://en.wikipedia.org/wiki/2015–16_Manchester_City_F.C._season

Eve idi podole vidi kako stojat so godini, preterues, gi napravi penzionerski tim, od glavnite igraci samo Ture ima 32 i zabaleta 31 ( za igrac od odbrana, daaaleku od istrosen so ogled na godinite ), ostali, Otamendi, Aguero, Kompani, De Brujne, Hart, Sterling, Silva si se taman, Silva e samo 30ka od ovie ali 30ce e top godina za fudbaler.

Del odigracite sto gi nabroja za odbrana se rezervi, pola od niv bolji od prvotimcite u inter, pogotovo bekovite, Klishi e daleku od prosek inaku, ne e superstar, ama ne e ni prosek i pod dobro vodstvo od trener moze da igra super ko sto eden kivu gazese so Murinjo i mu startuvase u site najbitni mecevi 2010 iako pola mozok mu istece so Kievo, a navivacite na Inter nemaa visoko mislenje za nego ko igrac. Mangala e daleku isto od prosek, naprotiv, za Demikelis sta reci, osven deka e uste eden od nizata pokazateli deka Pelegrini poim si nema.

Kako i da e, se na se koga ke se sobere, si imaat super tim na hartija oni i so drug trener, so sampionski karakter, mentalitet, i odlicen motivator, ovoj tim moze da atakuva bez problem na site mozni trofei koi postojat denes u fudbalot, ko sto ke bide slucaj od naredna sezona. .

p.s. Fernando i Fernandinjo od sredinata na terenot se daleku od losi igraci ko sto gi pravite, ali ako sudime po sezonava, vo globala cel tim im e uzasen, nit aguero veke ne igra ko sto igrase do lani, nemaat zelba, nemaat hemija, nemaat nisto, ednostavno site ko da edvaj cekaat da zavrsi sezonata i da im doe pep.

Така е,ама порано Барселона не ја даваше топката и противникот си беше помирен да се брани(Интер/Челзи) 90 минути,а сега сите противници се надигруваат бидејќи не сте толку доминантни во поседот и акциите туку се игра директно без пимплање и влечење ,со то можат да ви зачукаат неколку гола па после се да оди во неповрат..

Јас сигурен сум дека Барселона нема да ја одбрани титулата,после она што се случи во 2012 година каде господ слезе на земјата за Челзи не верувам дека сега ќе се случи нешто драстично..после таа вечер мислам дека ова е проклета работа и нема никој да ја одбрани титулата

Главната разлика е што сега свесно ризикуваат. Ако сакаш противникот да не игра бункер и да се мачиш со тимови од рангот на Гранада и Хетафе, мора свесно да им отстапиш дел од поседот и да го охрабриш противникот да игра со повеќе играчи во твоја половина. Кога веќе се таму и кога имаат посед неизбежно е дека ќе креираат по некоја шанса, но затоа имаш квалитетен тим кој што тоа ќе го реши.

Со Пеп беше бранење со посед, затоа што противникот неможе да даде гол ако ја нема топката, а тоа другите тимови знаеја да го искористат во нивна полза. Седи длабоко, биди компактен, не отстапувај од планот, сигурно ќе ти се укаже шанса да им наштетиш на контра. Сега Лучо верува дека и противникот да дојде во шанса, одбраната и средниот ред можат да го решат проблемот. Дали противникот сака да ја држи топката, дали игра висок пресинг. Дури и изјави дека не му е битно и воопшто нема да се мачи да држи посед против екипи како Баерн Минхен и Рајо, нешто што неможеше ниту да се замисли во некои претходни сезони. Доколку примаат гол, знае дека неговите играчи ментално се едни од најцврстите во фудбалскиот свет, знае дека секогаш кога е најпотребно ќе го дадат максимумот. Воведе посета на психолози за таа цел. Додај го на тоа неговиот фанатизам за тешки кондициони тренинзи и пресинг во текот на сите 90 минути, излегува дека имаш екипа која што се адаптира на условите на натпреварот, на противникот, на неговата тактичка замисла и притоа ги има едни од најдобрите играчи во светот на секоја позиција и убедливо најубиствената напаѓачка линија во последните 25 години. Многу малку признание му се дава на Лучо, али тоа веќе е друга тема.

Зборот ми е дека Барселона не е истата со онаа на Пеп, моменталнава е екипа која знае да се адаптира и да игра повеќе системи. ( Во терминот формации не навлегувам затоа што во модерниот фудбал не постои такво нешто)

А за тоа дали ќе го одбранат дечките трофејот во ЛШ сезонава, само времето ќе покаже.

Ако има нешто за замервање во доминантноста на моментална Барселона то се "фановите" нивни ( не важи ова за тукашните на Кајгана форум ) :D
Пример ќе посочам вчера во еден локал на еден тв ја даваа Барса- Арсенал и застанати сељандурци пред тв со тренерки, капи, шалој, чорапи све од Барса рипат али рипат ко небаре финале во некој паб во Шпанија гледат, ништо нема лошо да навиваш за клубот шо си го сакаш ама многу ме иритират такви фаној шо до пред некоја година нигде ги немало, дресојте за перење му беа секој ден и сега видоја моќ ке скокаме виска Барса, виска Каталуња, игра Барса со Хетафе се курчат по ФБ статуси милион, МСН најјаки, кој мој како Меси итн.
Многу тешка клошарана навива за Барса тука ќе го клам и Реал пошто нели тие најјаки се.
Без навреда ова важи општо до шо имам приметено, тука немам замерки на форумот.:)

Ова ко јас од Баерн Фан Клуб да цитирам тука лупање по гради ебате педер, знајш дека е цело целено кон Стелт :)

Можеш да го целиш Стелт до утре, али вчера го прими сосе јајца од Баерн, а богами и од мене. Онака мушки... Рипаше, тагираше, јадеше слатки... епа сеа има да ќутиш и да трпиш.

Можеш да го целиш Стелт до утре, али вчера го прими сосе јајца од Баерн, а богами и од мене. Онака мушки... Рипаше, тагираше, јадеше слатки... епа сеа има да ќутиш и да пушиш
Пушењето тебе тие експертиза батец и рипањето и јадењето лајна, али добро реков јас дури беше замрзнато те немаше нигде, се пододмрзна мислев се ишлака али ти си го изел. Па за себе во трето лице збораш, само ти и Љубе Бошковски зборате за себе во трето лице. Добар си лудачка не ти бега.

Па нормално де, се знае кој навива за Барселона и Реал, браќава наши мили од каде дојдовте да не дојдовте се за нив навиваат, само тие два тима у фудбал постојат. :D

Колку голови прими Барса минатата сезона во нокаут фазата кога ги помина сите топ екипи од Европа? Годинава не ми изгледаат нешто послаби во ЛШ. Нормално, Освојувањето е еден микс на среќа и знаење. Времето ќе покаже дали ќе успеат.Моментално тимот има големо искуство, и тие муабети ќе се опуштат и ќе примат 2 брзи гола не држат вода. Пике? Маскерано? Меси? Бускетс? Знаете колку натпревари од највисок ранг и притисок изиграле последните 7 години?

Пушењето тебе тие експертиза батец и рипањето и јадењето лајна, али добро реков јас дури беше замрзнато те немаше нигде, се пододмрзна мислев се ишлака али ти си го изел. Па за себе во трето лице збораш, само ти и Љубе Бошковски зборате за себе во трето лице. Добар си лудачка не ти бега.

Кажи колку заврши вчера утакмицата? Ич да не ти чуе што сум правел... Дужен сум да седам на форум додека игра Баерн (барем во регуларниот дел) и да се докажувам со некого??? Пиши го резултатот да се потсетиме.

Ти реков - земи тресни го рутерот или модемот од земја, извади бушони, само не се бламирај. Од дупењето вчера на Алијанц, на тебе ти е најбитно Стелт зашто не враќал на форум до 90-та... Хахахахха Комплекси much? Се местевте вчера на волеј, се наместивте многу души.

Кажи колку заврши вчера утакмицата? Ич да не ти чуе што сум правел... Дужен сум да седам на форум додека игра Баерн (барем во регуларниот дел) и да се докажувам со некого??? Пиши го резултатот да се потсетиме.

Ти реков - земи тресни го рутерот или модемот од земја, извади бушони, само не се бламирај. Од дупењето вчера на Алијанц, на тебе ти е најбитно Стелт зашто не враќал на форум... Комплекси much?
Пак трето лице :icon_lol: . Оди види кај е Стелт и врати се:pos:

У Серие А темата е Стелт, уште таму ви остана да си броите победи... ooh wait, и со Баерн немавте.
Оди пак види жити се штипни го увери се, па штипни се :pos:

Ти реков - земи тресни го рутерот или модемот од земја, извади бушони, само не се бламирај. Од дупењето вчера на Алијанц, на тебе ти е најбитно Стелт зашто не враќал на форум до 90-та... Хахахахха Комплекси much? Се местевте вчера на волеј, се наместивте многу души.
5ad7d7deba71263ad.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom