UEFA Champions League 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување
@Syn

Која кулмунација бе,кој врв кој бакрачи..повеќе од пола тим има над 30 години без никаква желба за фудбал и сите се пред бркање..со еден куп просеци во одбрана од Мангала,Демикелис,Сања,Клиши..истрошените Забалета и Коларо..средината кој од кој помизерни каде неможат два паса да сврзат ако не му е Силва..Туре уште малце со она темпо ќе исцрка по теренот...Не гледаш дека 70% од тимот му е за вканта и за менување ти за некојси врв ми спомнуваш?..

Врвот Сити го достигна во 2014 кога беше елиминиран од најслабата Барселона од 2008 наваму кога изгазија се во Премиер Лигата за на крајот да го поминат Ливерпул и да станат шампиони..сега Пеп треба од корен да гради своја екипа бидејќи има многу истрошени играчи во тимот што се без мотив и амбиции..цела одбрана сосе средина му е за менување и не верувам дека така со магично стапче и 300 милиони евра ќе го решат проблемот на лето..ене и Манчестер Јунајтед троши грдни пари за фудбалери па тим неможат да склопат.

Имаат најбланасиран тим во Премиер лигата бидејќи другите екипи се преслаби а не дека овие се нешто посебно..кој му се конкуренција таму бе?..Тотенхем со еден куп деца во составот?..Арсенал пичките?..Вест Хем?..не ме заебавај..при ваква конкуренција се мачат за 4-та позиција бе..резил на векот се та тие та Манчестер Јунајтед

Штом челзијаш признае дека Барса е најјака тогаш знаеш дека навистина е :toe:

Ако моменталнава Барселона не одбрнаи трофеј во ЛШ ондак ниту еден тим во иднина нема да освои. Многу ги мразам Барселона после оној меч со Иниеста кога ни го учука на крај ама оваа Барселона на Лучо е најдобар фудбал што имам гледано, не знам дали е само до Лучо или само до играчите или како комбинација и двете функционираат ама да играш онаков брз фудбал, со пресинг и со акција во 3 потега и гол едноставно нема покурнаски и шмекерски фудбал. Баш оној ден еден фан на Барселона ми влезе со мислење дека ерата на Гвардиола и неговиот стил на игра што го имаше Барселона бил подобар, а не знаеше со што да го поткрепи. Оваа Барселона според мене е најдобриот клупски фудбал што имам гледано, од било кој аспект.

Работата е тоа што оваа Барселона е пранлива и подиректна од таа на Гвардиола..таа Барселона беше подоминантна и не му се земаше топката буквално бидејќи те газеа 90 минути...а додека оваа Барселона излегува со отворен гард секој натпревар и со филозофијата да се даде повеќе голови од противникот ,а во одбрана промаја колку што сакаш..Севиља на Кампот 10 шанси му направи на полувреме само и малце Гамеиро да беше поприбран 0-3 ќе беше 40 минута..

Затоа јас сум малце скептик дека Барселона ќе ја одбрани титулата бидејќи 2 брзи гола во нивната мрежа во нокаут фаза ќе биди голем удар за нив и тешко туку-така да се вратат во игра

Работата е тоа што оваа Барселона е пранлива и подиректна од таа на Гвардиола..таа Барселона беше подоминантна и не му се земаше топката буквално бидејќи те газеа 90 минути...а додека оваа Барселона излегува со отворен гард секој натпревар и со филозофијата да се даде повеќе голови од противникот ,а во одбрана промаја колку што сакаш..Севиља на Кампот 10 шанси му направи на полувреме само и малце Гамеиро да беше поприбран 0-3 ќе беше 40 минута..

Затоа јас сум малце скептик дека Барселона ќе ја одбрани титулата бидејќи 2 брзи гола во нивната мрежа во нокаут фаза ќе биди голем удар за нив и тешко туку-така да се вратат во игра
Демек порано појака одбрана имавме, не заебавај. Тогаш не можевме бункер да пробиеме, сега ни автобуси ни камиони не не сопираат.

А ја па сум со спротивно мислење. Не знам дали сум гледал погрешни утакмици сезонава за разлика од тебе на Барселона, ама во секој меч што ги пратев имаа цврста и организирана одбрана со висок пресинг. Не знам, едноставно сум импресиониран од играва на Барселона од секој аспект колку се организирани, посебно во напад. Не паметам клупски фудбал по директен и прецизен од ова што го игра Барселона во напад. Ама кога ќе видиш цела екипа им е костур на МСН напреда што газат, пред све Ракитиќ какво само засливуање излезе. Онаа Барселона на Гвардиола беше snooze fest секој меч, мене таков фудбал ми е крајно одбивен, држеа посед цела утакмица дур не се створи дупка во одбрана или некој да втрча. Ама оваа Барселона е буквално стра и трепет, зимаат топка, ја даваат на Ракитиќ и после следни 3 потега даваат гол, едноставно како машини играат, ни на ПЕС ни на ФИФА неможеш толку диретктен и домимантен у исто време да бидеш, секоја чест.

a da ne ne se spremni, go imaat uvedlivo najbalansiraniot tim u PL vo pogled na kvalitetot, toa so Pelegrini e uzasija od trener, menadzer, motivator, toa e drug muabet, ali ovaa godina, i godinive sto sledat, bar naredni 2, oni ke go doziveat svojot vrv i kulminacija u forma, steta Pelegrini toa go odlozi za edna godina, nesto sto ke go imaat so Pep od naredna sezona, Pep na ovoj tim sega sto go imaat ke se prosetase do titula vo PL kade glaven kandidat za osvojuvanje na istata u momentov se ebanite Lester ( with all due respect za niv, carevi se, daj boze da osvojat ). Analogno na muabetov, wenger ima sreka sto u anglija se pripitomeni navivacite, u bilo koja zemja kade vladee taa ultras kultura do sea 5 pati na kloci i plukanici ke bese izbrkan od timot.

Kako i da e, eden Di Mateo so prosecen tim na Chelsea uspea da osvoi titula vo LS u sezona kade u Anglija ne ni dojdoa do prvi 4 ako ne se lazam, mozno e motivot poveke za igracite na Siti da si go napravi svoeto tuka i da se desi nekoe, uslovno kazano, cudo, zasto mene licno vooptsto ne bi me iznenadilo toa oni da osvojat, pogotovo ako im se poklopat kockite do finale.

Ne se znae koj ke osvoi LS nikad, ko sto rece mur koga bese u inter, na start na sezona ima 10 timovi so podednakvi sansi, aludirajki na golemite klubovi, pa na inter im dade 10%, pa kako odminuva prvenstvoto toj procent raste dur ne doe do 50-50 u finaleto. Jedino wolsfburg i benfika mozeme da gi trgneme na strana kako autsajderi ali ipak fudbal e vo prasanje, dur se u konkurencija aktivna, i oni imaat sansa za osvojuvanje na titulata kolku i da se slabi na hartija.

Не ми е јасно како не глеаш каква беда и очај е таа екипа...Ако стварно мислиш дека се најизбалансирана екипа ондак не си ги глеал едно 2 години.

Пола и поише играч се на залез,Давид Силва ги води и Туре со повремени блесоци.

Цела одбрана е дебакл. Фернандо и Фернандињо не сакам да ги коментирам.

Бони ќе го мрази Пеп до крај на живот ко Ибра,книга ќе напише.

Стерилнг го земаа напиздено копиле кое не вреди ни пола пари.

А највише од све дух и карактер им фали.

Демек порано појака одбрана имавме, не заебавај. Тогаш не можевме бункер да пробиеме, сега ни автобуси ни камиони не не сопираат.

Така е,ама порано Барселона не ја даваше топката и противникот си беше помирен да се брани(Интер/Челзи) 90 минути,а сега сите противници се надигруваат бидејќи не сте толку доминантни во поседот и акциите туку се игра директно без пимплање и влечење ,со то можат да ви зачукаат неколку гола па после се да оди во неповрат..

Јас сигурен сум дека Барселона нема да ја одбрани титулата,после она што се случи во 2012 година каде господ слезе на земјата за Челзи не верувам дека сега ќе се случи нешто драстично..после таа вечер мислам дека ова е проклета работа и нема никој да ја одбрани титулата

Јас со трезвен ум денес ова го велам сакате смејте се сакате не. Алаба и останати се преценети играчи само дека играт во Баерн. Вчера дандалот му го зедовме 70 минути, не не победија дека се поквалитетни туку дека се повлековме, се друго е џабе папата на гла да се намести џабе. Во 105, 115 минута ко ги прицнавме пак не знаеја кај терат и не не беше тактика на Пеп па ни дале +2 гола, Коман и Тиаго му беа единствените замени немаше кој друг да го клај од неговите. Сакам Барса да му падни онака да ги истреси машки, кога Мората изгледаше како Меси и ги прицнаја како бдали тогаш Меси- Нејмар - Суарез свеста ќе му ја земат. За мене падна завесата Баерн не е клуб моментално од рангот на Барселона пособено не без Робен, без него се изгубени и се уште еден многу добар тим а не тим од ранг на Барселона

:чда:

Не прајте малери бе, да не испаднеме уште у 1/4 финале. :D

Можи бе можи да отпадните ама ако се сплотат Баерн и Атлетико во една екипа, посекако на едните одбрана му фали на другите напад :icon_lol:

Така е,ама порано Барселона не ја даваше топката и противникот си беше помирен да се брани(Интер/Челзи) 90 минути,а сега сите противници се надигруваат бидејќи не сте толку доминантни во поседот и акциите туку се игра директно без пимплање и влечење ,со то можат да ви зачукаат неколку гола па после се да оди во неповрат..

Јас сигурен сум дека Барселона нема да ја одбрани титулата,после она што се случи во 2012 година каде господ слезе на земјата за Челзи не верувам дека сега ќе се случи нешто драстично..после таа вечер мислам дека ова е проклета работа и нема никој да ја одбрани титулата
Јас паκ мислам сега е поголема шансата од пρетходно. Сега и да пρими Баρса гол сигуρен сум деκа ќе ја свρтат бидејќи нема одбρана што ќе го запρе тρиото. Нема потρеба од бесκρајно пимплање бидејќи МСН се убитачни и се оди на бρз пρотоκ на топκата.

Последно уредено:
Ранлива екипа е Барса кога станува збор одбраната. Арсенал многу лесно создаваше шанси, чиста среќа што се вечити лузери. Е сега проблемот е дали ќе се најде екипа што ќе успее да даде повеќе од нив, зошто реално тешко да се најде екипа што ќе може да го сопре нападот на Барса.
Според мене единствена екипа што може да им се спротистави моментално е ПСЖ. Баерн мислам дека немат шанси ако го игра Пеп истово против нив. Ќе ги убијат на контри, Мората им се шеташе како сака, а не па Суарез, Меси и Нејмар.

Јас паκ мислам сега е поголема шансата од
пρетходно. Сега и да пρими
Баρса гол сигуρем сум деκа ќе ја свρтат бидејќи нема одбρана што ќе го запρе
тρиото. Нема потρеба од
бесκρајно пимплање бидејќи
МСН се убитачни и се оди на
бρз пρотоκ на топκата.

Така ти си мислиш,во пракса кога се игра на два натпревари се и сешто можи да се случи..кој очекуваше вчера дека онаков ладен туш ќе му приреди Јувентус на Баерн за овие подоцна да ја свртат?..нијанси решаваат овие натпревари помеѓу две квалитетни и физички јаки екипи...Барселона како што е способна да даде така е способна да прими и еден гол во мрежата нивна во клучен момент можи многу работи да промени..

Гледам Баерн Минхен после вчерашната победа многу ги оптишавте,чекајте малце луѓе,екипа што се враќа од нокаут позиција на 0-2 ја отпишувате така лесно?..и тоа се работи за Баерн Минхен што во составот има машини...полека малце

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom