S
silmarillion
Гостин
во ништо не е фатен, ајт.Во што е фатен? Дали постојат тие гласачи? Дали гласале два пати? Колку гласачи се тие? Еве ти биди озбилен и кажи ми дека постојат 500.000 спорни гласачи во Македонија.
во ништо не е фатен, ајт.Во што е фатен? Дали постојат тие гласачи? Дали гласале два пати? Колку гласачи се тие? Еве ти биди озбилен и кажи ми дека постојат 500.000 спорни гласачи во Македонија.
Абе све е тоа монтирано од странски служби,а и да не е монтирано наместено е од црпнатиот. Знаеш ли ти како беше за време на сдсм ?во ништо не е фатен, ајт.
Не знам што велат соросоидите, јас верувам на Курир, таму велат дека само 75.000 се спорни.Отвори го линкот што Брутус го ставил погоре. Оди прво ставка 16. Во прва, трета и четврта ИЕ по 17-18000 луѓе им излегле. Во двојка и петка има 25 и 27000. Во шестка 37000. Што е тоа што го има во 2 и 5 а го нема во другиве? Албанци. Што е тоа што го има во шестка, а го нема во другиве? Мнозинство Албанци.
Одиме понатаму. Ставка 22: сомнение за фантоми. Во изборна единица 1, 3 и 4 : 18000 вкупно. Изборни единици 2 и 5 : 14 и 20 илјади. Изборна единица 6: 45651.
Почнав да се премислувам за Заев. Треба повторно да се аболира.
Што има врска митинзите, факт е дека оној што е на власт и држи поголемиот дел од административци ќе донесе под наредба барем 3 пати повеќе на секој митинг.абе шо зборате какви 100-150к нерегуларни
гледајте ги митинзите на СДС едвај 15000 народ вадат на главни митинзи, ДПМНЕ 50 000 без проблем..........нерегуларности имало сигурно тоа кај што висело на конец па пробано е да паднат некој,тоа било мене ми се чини само во скопје,ќе видиме ќе покажи времето
Јас сум тотално спокоен. Ти патетизираш нешто и глумиш загрижен граѓанин.Не знам што велат соросоидите, јас верувам на Курир, таму велат дека само 75.000 се спорни.
Во изборите од 2014 година, регистрирни гласачи по изборни единици:
I: 297.000
II: 306.000
III: 280.000
IV: 280.000
V: 286.000
VI: 304.000
Ова е за 2014-та, во меѓувреме Субхи Јакупи изјавува дека моментално разликата помеѓу шестата и трета единица е дури 35.000 гласачи, што е противзаконска.
Колку за споредба, изборната единица 3 (источна Македонија), на изборите во 2011-та имаше 291.000 регистрирани гласачи, а во 2014-та паднаа на 280.000.
Што е проблемот?
Пошто Курир вели дека 75.000 се спорни, а наводно 90% биле албанци .... тоа не е доволно за да се промени шестата изборна единица, пошто не се сите тие 65.000 албанци од шеста единица, има и од други нели? А пошто ни 3-та изборна единица нема да остане нечепната, тогаш биди спокоен, шестата единица нема да претрпе измени .... но и да има промени, пак биди спокоен, тоа не менува ништо, 237.000 гласа тука ќе се.
Загрижен сум заради тоа што го рекоа од СЈО, се штампале документи како тоалет папири. (МВР како фабрика да е, си спремале големи залихи на лични карти, матични броеви итн... нека ги има бе, за секој случај, за да има брзо услужување потоа)Јас сум тотално спокоен. Ти патетизираш нешто и глумиш загрижен граѓанин.
има единствено 75000 шарпланински швицарци, кој доваѓаат само за гласање ама бејли не дозволува тие да се бришат од список... КРАЈ на приказната[DOUBLEPOST=1458249734][/DOUBLEPOST]500.000 спорни гласачи можеби има, но тоа ќе се среди, не е можно да се сите „фантоми“. Околу 100.000 - 150.000 можно е да испаднат „фантоми“.
Колку и да се факт е дека ги има.
сам се јави колку ти е нивото на дебилизам... од такви како тебе, односно нивните кретори и насочувачи, сдсм нема да види бел ден уште 10 годиниКога станува збор за гласање јас би вовел и психолошко тестирање, така да покрај баба и дедо што нема да гласаат затоа што се починати нема да глсаш и ти и оние ударните тупаници на груевски и криминалната врховистичка банда.
Дојдоа во Кичево само и тешко да дојдат пак во таков број.има единствено 75000 шарпланински швицарци, кој доваѓаат само за гласање ама бејли не дозволува тие да се бришат од список... КРАЈ на приказната
Така е така, странски служби,монтирани сечени лепени,нема оставки предавници сороспии.има единствено 75000 шарпланински швицарци, кој доваѓаат само за гласање ама бејли не дозволува тие да се бришат од список... КРАЈ на приказната[DOUBLEPOST=1458249734][/DOUBLEPOST]
сам се јави колку ти е нивото на дебилизам... од такви како тебе, односно нивните кретори и насочувачи, сдсм нема да види бел ден уште 10 години[DOUBLEPOST=1458249831][/DOUBLEPOST]
сам се јави колку ти е нивото на дебилизам... од такви како тебе, односно нивните кретори и насочувачи, сдсм нема да види бел ден уште 10 години
не е така, едно е диаспора, тие се поодамна трајно иселени и гласаат во странски држави... овие што не се одјавиле, не се иселиле трајно и си имаат мкд документи, по се уште важечките закони имаат право на глас тука.. не само албанци, има и македонци, тие што не им е возвратена љубовта, тие исто си имаат право на глас...Дојдоа во Кичево само и тешко да дојдат пак во таков број.
Јас верувам дека има 100.000 малешевски италијани, беласички швајцарци, мариовски австралијани, пелистерски американци, пустецски човечиња и антички бугари .... затоа и ги добија тројцата пратеници од дијаспората (онака курир стајл ја напишав)
Која црна доверба, нема такво нешто веќе. Во роден командант не можеш да веруваш, на крај продаден ќе излезе.Загрижен сум заради тоа што го рекоа од СЈО, се штампале документи како тоалет папири. (МВР како фабрика да е, си спремале големи залихи на лични карти, матични броеви итн... нека ги има бе, за секој случај, за да има брзо услужување потоа)
И после зборуваме за доверба при попис на население.
Најголем дел на албанците што се во странство немаат право да гласаат во тамошните држави пошто не се државјани на тие земји ... па сега и тука да им забранат, чии државјани се, тука каде што парите ги оставаат, и да немаат право да гласат?не е така, едно е диаспора, тие се поодамна трајно иселени и гласаат во странски држави... овие што не се одјавиле, не се иселиле трајно и си имаат мкд документи, по се уште важечките закони имаат право на глас тука.. не само албанци, има и македонци, тие што не им е возвратена љубовта, тие исто си имаат право на глас...