UEFA Champions League 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување
Абе ајде колку и да ги мразам Јуве искрено заслужија да одат понатаму.. Ама Алегри бе зошто се изгуби во финишот зошто??
И да тактиката му беше згрешена на Пеп во 1 полувреме па може да се каже и до голот за 1-2..

Сега Баерн ќе си врви до самиот финиш ако не се сретнат со Барса..
Баш да видиме дали може да паднат Реал -Барса во 1/4??

Ne znam dali vaka ke zborese ako bese 0 3 a realno nekolku sansi imase juve za toa da se desi smo gospod gi spasi pickistata,cista srekja gi spasi nisto drugo, da bea prisebni juvae mn lesno vo 1 pol ke go resea dvomecot, a za toa dali imal plan be ili ce ili de, ne e vazno bidejki da nemaa srekja u 91 min site ke go rugavte deka e gomno trener, da gomno e ama srekja u picka ima

Реков дека Баерн денес потфрли во дефанзива,затоа и Јуве имаше поконкретни шанси ама во овие два натрпевари Баерн е заслужено во четврт. Голот во 91 не беше среќа,зашто среќа? Некој треба да напаѓа и да ја смести топката во мрежата за да падне гол,треба труд.
Никој немаше да го руга ако отпаднеше Баерн,зашто? Не е мерило еден “лош“ меч за квалитетот на еден менаџер.
Пеп е докажано менаџериште,нема што да се докажува повеќе. До сега во неговата 8 годишна кариера помалку од полуфинале во ЛШ нема,само еднаш ја загубил лигата во која се натпреварува и еден Шпански и Германски куп. 21 титула за 8 години активност е за пофалба,не познавам ни еден менаџер со ваков скор за вака кратко време.
Освојува со напаѓачки и атрактивен стил,ги сруши сите рекорди во Шпанската и Германската лига и дојдовме ние “форумските експерти“ да аргументираме дека не го бива.А бе ајде...

Ама аголи ваѓаш...
14581611317771.jpg

Само на 2 СП на кои учествувале, Германците не се биле во топ 4.Денес на типичен германски начин ве победија, со гол у последна минута.
На пример на ист "германски начин " изгубија 99та. Па никој не спомиња англиски менталитет, на ист начин изгубија од Италија на СП 2006 и Баерн од Интер 2010 па никој не спомиња италијански менталитет. Муабетот ми е дека, се случи тоа што се случи ама врска нема со менталитетот. Ни се најтрофејна нација, ни имаат најтрофејни клубови така да нема логика муабетот дека германецот секогаш победува. Можеби победува во производство на коли.

Коќе речи некој дека грешка на одбраната биле противничките голови веќе е клише. Оти оние на Баерн пособено првиот кога Бонучи скокна пред да центрира Коман што беше - уметност? ...

Dosta be so toj Atletiko. Barsa i Bajern se klsa pred drugive.
Барса е непобедлива, ама добро не сваќате дека во фудбалот поготово во нокаут фаза ни една екипа не се отпишва ?
Малце примери имало, Челзи 2012, Атлетико пред две сезони, лани Јуве, Псв ко го извлекоја Атлетико сите типуваа 99 % пролаз за Атлетико, немал Псв ни промил шанса па таа промил вчера се претвори во 50/50.
Денес колку од тука мислевме дека ќе оди Јуве ? Николку, па со повредите на Јуве дури и најверните Јувентини не му дадоа ни процент шанса па на полувреме како мисири сите ќутевме.

Барса е непобедлива, ама добро не сваќате дека во фудбалот поготово во нокаут фаза ни една екипа не се отпишва ?
Малце примери имало, Челзи 2012, Атлетико пред две сезони, лани Јуве, Псв ко го извлекоја Атлетико сите типуваа 99 % пролаз за Атлетико, немал Псв ни промил шанса па таа промил вчера се претвори во 50/50.
Денес колку од тука мислевме дека ќе оди Јуве ? Николку, па со повредите на Јуве дури и најверните Јувентини не му дадоа ни процент шанса па на полувреме како мисири сите ќутевме.
Pak otidoa Atletiko i Baern.:LOL::LOL::LOL:
Kvalitetot uvek ke ispliva na krajot.

На пример на ист "германски начин " изгубија 99та. Па никој не спомиња англиски менталитет, на ист начин изгубија од Италија на СП 2006 и Баерн од Интер 2010 па никој не спомиња италијански менталитет. Муабетот ми е дека, се случи тоа што се случи ама врска нема со менталитетот. Ни се најтрофејна нација, ни имаат најтрофејни клубови така да нема логика муабетот дека германецот секогаш победува. Можеби победува во производство на коли.
Ај сега малце отиде.Гераманците се најтрофејна репрезентација во Европа, СП повеќе титули има Бразил, но на 2 СП Германија не учествуваше поради политика.Сигурно дека против Германци некој ќе победи на нивен начин, но речиси општо познато и прифатено е дека германецот се бори до последна минута, не за џабе Шваби ги викат.Можеш да ги спориш за успеси, но за менталитетот нивен, мало морген.

Јас бев убеден дека ќе оди Јуве, особено откако дознав дека Робен нема да игра :D
Цело друштво ги убедував да ја пиштат 0-2 точен :D
Close enough :icon_mrgr:

Реков дека Баерн денес потфрли во дефанзива,затоа и Јуве имаше поконкретни шанси ама во овие два натрпевари Баерн е заслужено во четврт. Голот во 91 не беше среќа,зашто среќа? Некој треба да напаѓа и да ја смести топката во мрежата за да падне гол,треба труд.
Никој немаше да го руга ако отпаднеше Баерн,зашто? Не е мерило еден “лош“ меч за квалитетот на еден менаџер.
Пеп е докажано менаџериште,нема што да се докажува повеќе. До сега во неговата 8 годишна кариера помалку од полуфинале во ЛШ нема,само еднаш ја загубил лигата во која се натпреварува и еден Шпански и Германски куп. 21 титула за 8 години активност е за пофалба,не познавам ни еден менаџер со ваков скор за вака кратко време.
Освојува со напаѓачки и атрактивен стил,ги сруши сите рекорди во Шпанската и Германската лига и дојдовме ние “форумските експерти“ да аргументираме дека не го бива.А бе ајде...
Vo barsa imase vanzemajci, vo germansko nema konkurencija, negoviot kvalitet ke go vidime so siti i ke vidime dali go biva ili ne.. Ako osvoi premier sto stvarno e najizednacena od najjakite 5 ligi togas moze da praime muabet deka e eden od najdobrite, ali so ebiveter germansko i so vonzemjante od barsa ne mi e merilo deka e treneriste.. Recimo toj od atletiko so proseci osvoi titula, ranieri so lester izigrava seoska barsa, ali za pep nikad nema da recam deka e klasa se dodeka ne menadzira klub koj ne se vika barsa ili baern..

Pak otidoa Atletiko i Baern.:LOL::LOL::LOL:
Kvalitetot uvek ke ispliva na krajot.
Оти да не нема квалитет Атлетико ?
Псж нема квалитет ?
На Псж му се враќа Ауриер за 1/4 финале и се враќат играчите на своите позиции, Маркињос иако изигра солидно против Челзи на бек сепак подруго е со Ауриер.

Мене не ми е јасно зошто го извади Мората кој им беше најдобар играч и стави тотално неупотреблив играч (Манџо). Ај да беше 90та па да го ставеше топка да гради, време да краде ама вака во 70та минута бе.

Инаку за тактиката на Алегри збор да нема. Со оглед на играчките кадари не може да се дозволи да игра отворено. Клоп во Дортмунд со ваквата тактика против Баерн си изгради име во фудбалскиот свет.

Па и Баерн што го менаџира па пола од навивачите на Баерн го сметаат за не толку добар тренер.

Првата утакмица у торино алегри кога го стави стураро уместо кедира?
зашто тогаш не викавте дека е глуп потез што ја направил таа измена?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom