Soccer Manager (Kajgana Europa League)

Колку да е буџетот? (мил)

• Вкупно гласачи
    38
  • Гласањето е завршено на .
G

Goldie

Гостин
Машала види ги по 60к капацитет на стадион а јас 18к :rolleyes:
Кај нас во лига Лацио 72к најголем, со Ватфорд се сме тука некаде 20к има

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
29.315 гледачи = 1.1м

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Јас вкупно приходи од овој натпревар имав 3.160.000, додека трошоци имав 1.200.000. 58.000 публика имаше. Значи има огромна улога капацитетот.
Мислам дека видов еднаш надградба на стадион, ај овие што се поисусни нека кажат дали има таково нешто.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.381
Поени од реакции
12.812
Како буџетот на РМ си :D
P.S Јас од 6-700к негде на 150 во плус сум битно не знам дали влијае за тоа колку далеку играш, ако влијае сум ја наебал со Шахтјор кога ке играм против Валенсија а баш ме интересира како ке пројде Ч(Ц)око лудиот со Бока Јуниорс ако влијае растојанието помеѓу екипите :D
Нема веза колку далеку играш, ќе пишуваше патни трошоци ако имаше такво нешто.:)

G

Goldie

Гостин
Ептен глупо ја направиле играва, тимовиве со поголеми стадиони ќе се полнат со пари додека со маливе ќе се вртиме на позитивна нула.

How do you increase your stadiums capacity?
Your Chairman will make a decision at the end of the season whether to increase the ground capacity of the stadium and this will be based on a number of factors including current capacity and division. You can not access a feature called stadium building or request to increase your stadium capacity as the decision is solely down to your Chairman. This is because the Chairman will look after the best interests of the club and leave you to get on with managing the day to day aspects of the club. It will also mean that clubs will not end up with unrealistic stadiums within their Game World.

At the start of the new season if the Chairman decides to increase your capacity then you will receive a message within your Club Messages stating the new increase in capacity (which takes immediate effect). Your Chairman will pay for this increase in capacity and it will not effect your clubs balance.

Your club is not just limited to one increase and your Chairman can increase it again (and again if needed) based on the factors already mentioned. However, your Chairman will not increase your current capacity if they believe that the stadium is already at an adequate size to compete successfully within your current division.

Due to this clubs can have a different stadium capacities across different Game Worlds depending on how long the Game World has been running, their original stadium capacity and current division.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.381
Поени од реакции
12.812
Јас вкупно приходи од овој натпревар имав 3.160.000, додека трошоци имав 1.200.000. 58.000 публика имаше. Значи има огромна улога капацитетот.
Мислам дека видов еднаш надградба на стадион, ај овие што се поисусни нека кажат дали има таково нешто.
Има надградба, во минатата лига играв со Зенит, стадионот имаше 20к капацитет, после 5-6 кола газдата како гром од ведро небо го прошири на 40к.Ама мислам дека тоа е рандом.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.639
Поени од реакции
59.490
Целa игрa е рaндoм[DOUBLEPOST=1457915696][/DOUBLEPOST]Втoр жoлт и црвен, 3 нaтпревaри суспензијa му дaвa нa Гулaм :facepalm:

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.361
Поени од реакции
5.749
Кој стадион ти го рачунаат како домашен Донбас или Лвив ? 20к ти е разликата во капацитет :) И пишете и капацитет/исполнетост на стадионот, не само профит чисто да видиме разлика од тим до тим како оди.
Донбас Арена ми е домашен стадион, бај де веј оф топик дали го реновираа или уште играат во РЛ во Лвив ?

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.793
Поени од реакции
44.074
Целa игрa е рaндoм[DOUBLEPOST=1457915696][/DOUBLEPOST]Втoр жoлт и црвен, 3 нaтпревaри суспензијa му дaвa нa Гулaм :facepalm:
Казнет поради гризење. Во Англија даваат 8. :D

*ти си админ теле едно, поништи го :D

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.361
Поени од реакции
5.749
Во Лвив играат и не верувам во скоро време да го реновираат тој во Доњецк
Штета стадионот е фантазија ама изгледа претрпел голема штета :/ Барем на играва игра Шахтјор дома ! xD

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.793
Поени од реакции
44.074
Тимот на ПСВ ја почна сезоната со тесна, но сосема заслужена победа од 1-0 против Шахтјор. Домаќините доминираа низ текот на целиот меч, а доцниот гол на Андрес Иниеста му ги донесе 3те поени на тимот од Ајндховен. @ManUtdChampions : "Генерално, задоволен сум од стартот на сезоната, иако мора да признаам дека треба да поработиме на финишот. Створивме многу шанси, ја контролиравме играта во поголемиот дел од мечот, за среќа голот стигна во 87мата минута. Сепак, убаво е да се отвори сезоната со 3 поени, посебно кога наредните 2 меча се гостувања во ладната Русија против Зенит и кај комплетно реновираниот Леверкузен."

Фудбалерите на ПСВ го прославуваат голот на Иниеста (87 мин.)

Член од
7 август 2011
Мислења
4.972
Поени од реакции
15.262
Леле каква драма :vozbud::vozbud:
Ѕвезда-Вест Хем 3-3
Дефинитивно најинтересен меч што сум го имал во играва. Поведов во 19 минута, за после Цвезда да направи пресврт во 25 и 49. Веднаш Ибра во 56 и Пајет во 61 стрелаа за нов пресврт, а Деенеј (?) во 82 изедначи на 3-3.
Заслуживме 3 бода ама Буфон од 4 шута во рамки на гол прими 3 гола :facepalm: Нападот е одличен, и прашање на време е кога ќе пукне првата петарда. Пајет е машина, а Ибра и Паласио стандардно си газат. Ваква партија на Буфон еднаш во десет утакмици се случува, така да очекувам борба за трофеи на сите три фронта.
@ManUtdChampions следно коло комотно можеш да си излезеш со втор состав. Релано две класи сум подобар од тебе и на официјални утакмици те водам 2:1. Ако додадеме и неофицијални утакмици ептен срамота ќе биде. :sekcza:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.793
Поени од реакции
44.074
Леле каква драма :vozbud::vozbud:
Ѕвезда-Вест Хем 3-3
Дефинитивно најинтересен меч што сум го имал во играва. Поведов во 19 минута, за после Цвезда да направи пресврт во 25 и 49. Веднаш Ибра во 56 и Пајет во 61 стрелаа за нов пресврт, а Деенеј (?) во 82 изедначи на 3-3.
Заслуживме 3 бода ама Буфон од 4 шута во рамки на гол прими 3 гола :facepalm: Нападот е одличен, и прашање на време е кога ќе пукне првата петарда. Пајет е машина, а Ибра и Паласио стандардно си газат. Ваква партија на Буфон еднаш во десет утакмици се случува, така да очекувам борба за трофеи на сите три фронта.
@ManUtdChampions следно коло комотно можеш да си излезеш со втор состав. Релано две класи сум подобар од тебе и на официјални утакмици те водам 2:1. Ако додадеме и неофицијални утакмици ептен срамота ќе биде. :sekcza:
На другата играш со мене дечко. :D Има да те силувам. :P

Kajgana Shop

На врв Bottom