- Член од
- 12 март 2009
- Мислења
- 20.360
- Поени од реакции
- 16.543
ima i drugo interesno, zemjata se vrti okolu mesečinata
ima i drugo interesno, zemjata se vrti okolu mesečinata
@ZOTE, само продолжи да лажеш.
Lugje, ne preteruvajte, ke ne otkaci. Miki mu se povlece, ostanaa 1-2 so go podrzuvaat. Si eba mamata temava@ZOTE, само продолжи да лажеш.
1. лага: New Horizons не го напушти нашиот Сончев Систем, туку се наоѓа во орбитата на Плутон
New Horizons Spacecraft - LIVE Comet Data
2. лага: New Horizons не се наоѓа на 30 светлосни години oддалеченост, туку на 35 АU.
Вистина е дека ти не знаеш ни множење и делење на цели позитивни броеви, зашто да знаеше ќе пресметаше:
35.3(150 000 000/300 000) =35.3*500=17650 sec, односно помалку од 5 часа. (оддалеченоста на New Horizons од Земјата).
Само продолжи да лажеш дека е забрането да се оди на Антарктик и дека Земјата е рамна и опкружена со леден ѕид.
Псалм 5:6
Ти ќе ги уништиш сите лажливци; од крвопиец и лукав Господ се гнаси.
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/DuhovnoUzdizanje/StaracSavaPskovoPecerski/Lat_StaracSavaPskovoPecerski55.htm
A ти и понатаму продолжи да лажеш.
Дедо ти професор да не е на УГД или градежен?Abe kje me naterate da ja citam na dedo mi knigata za geodezija I da naucham nestho za ovie raboti.
Sent from my Redmi 2 using Tapatalk
На први април јас ќе бидам претседател на Русија, а на втори клошар како и до сегаДенес НАСА изјави дека на 1 април официјално ќе се изјасни за вистинската форма на земјата. ете најверојатно ќе признаат дека земјата е рамна. доста било лажење.
Очите не лажат.Ja прочитав само првата страница од темава, и одма тука дојдов бидејќи сакав нешто да прашам...
Зошто толку снимки од сателити покажуваат дека Земјата не е рамна? Или очите не лажат...
Мнoгу мaтеријaл имaш испуштенo. Ќе требa дa се дoгoвoриш сo ЗOТЕ дa ти дaе привaтни чaсoви.Ja прочитав само првата страница од темава, и одма тука дојдов бидејќи сакав нешто да прашам...
Зошто толку снимки од сателити покажуваат дека Земјата не е рамна? Или очите не лажат...
Од каде пак ти сигурен дека ќе научиш нешто?Abe kje me naterate da ja citam na dedo mi knigata za geodezija I da naucham nestho za ovie raboti.
Sent from my Redmi 2 using Tapatalk
Не ми е мене бетер. Веројатноста (неверојатноста) им е идентична на двата форуми. Ама, со Зоте имаше супер дискусииима и бетер од рамна земја, форум Перпетум Мобиле, напраил и фирма тука во МКД, сакал да се стопира Јужен Тек, тој ка дадел енергија од ништо...
Оти знам да учам [DOUBLEPOST=1457722051][/DOUBLEPOST]Од каде пак ти сигурен дека ќе научиш нешто?
Не е професор на УГД ниту на градежен.Дедо ти професор да не е на УГД или градежен?