Рамна Земја?

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.495
Поени од реакции
9.179
@ZOTE, само продолжи да лажеш.

1. лага: New Horizons го напуштил нашиот Сончев Систем.

New Horizons не го напуштил нашиот Сончев Систем, туку се наоѓа во орбитата на Плутон.

New Horizons Spacecraft - LIVE Comet Data

2. лага: New Horizons се наоѓа на 30 милиони светлосни години oддалеченост oд Земјата.

Имаш ли претстава колку се 30 милиони светлосни години? Кога би се движел со брзина на светлината, бродов од неговото лансирање во 2006 до сега би се оддалечил само 10 светлосни години. Е сега пресметај со која брзина требало да се движи за да се оддалечи 30 милиони светлосни години. И со каков погон? New Horizons се наоѓа на оддалеченост од 35 АU.

Вистина е дека ти не знаеш ни множење и делење на цели позитивни броеви, зашто да знаеше ќе пресметаше:

35.3(150 000 000/300 000) =35.3*500=17650 sec, односно помалку од 5 часа. (оддалеченоста на New Horizons од Земјата).

3.лага: NASA вели дека Сонцето не може да се види од New Horizons.

Посочи линк каде и од кого е изречена ваква небулоза.

Not logic, not truth e дека твојот мозок може да го види електронски микроскоп.

Само продолжи да лажеш дека е забрането да се оди на Антарктик и дека Земјата е рамна и опкружена со леден ѕид.

Псалм 5:6

Ти ќе ги уништиш сите лажливци; од крвопиец и лукав Господ се гнаси.

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/DuhovnoUzdizanje/StaracSavaPskovoPecerski/Lat_StaracSavaPskovoPecerski55.htm

A ти и понатаму продолжи да лажеш.

Последно уредено:
Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
@ZOTE, само продолжи да лажеш.

1. лага: New Horizons не го напушти нашиот Сончев Систем, туку се наоѓа во орбитата на Плутон

New Horizons Spacecraft - LIVE Comet Data

2. лага: New Horizons не се наоѓа на 30 светлосни години oддалеченост, туку на 35 АU.

Вистина е дека ти не знаеш ни множење и делење на цели позитивни броеви, зашто да знаеше ќе пресметаше:

35.3(150 000 000/300 000) =35.3*500=17650 sec, односно помалку од 5 часа. (оддалеченоста на New Horizons од Земјата).

Само продолжи да лажеш дека е забрането да се оди на Антарктик и дека Земјата е рамна и опкружена со леден ѕид.

Псалм 5:6

Ти ќе ги уништиш сите лажливци; од крвопиец и лукав Господ се гнаси.

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/DuhovnoUzdizanje/StaracSavaPskovoPecerski/Lat_StaracSavaPskovoPecerski55.htm

A ти и понатаму продолжи да лажеш.
Lugje, ne preteruvajte, ke ne otkaci. Miki mu se povlece, ostanaa 1-2 so go podrzuvaat. Si eba mamata temava

Sent from my SM-G7102 using Tapatalk

Т

Триптико

Гостин
Еј еј, полека! Тоа што е прост (недоволно писмен, не глупав) не значи дека треба да го "изедеме". Тоа што и покрај укажувањата дека изворите што ги посочува се неточни, а продолжува да се инаети, ја прави темава забавна и смешна. Не се палете и не се расправајте. Нека си остане тема за зезање и "расправање", ама со мерка. И Зоте да си каже што има и ние да се насмееме ;)

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Денес НАСА изјави дека на 1 април официјално ќе се изјасни за вистинската форма на земјата. ете најверојатно ќе признаат дека земјата е рамна. доста било лажење.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Денес НАСА изјави дека на 1 април официјално ќе се изјасни за вистинската форма на земјата. ете најверојатно ќе признаат дека земјата е рамна. доста било лажење.
На први април јас ќе бидам претседател на Русија, а на втори клошар како и до сега ;)

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Ja прочитав само првата страница од темава, и одма тука дојдов бидејќи сакав нешто да прашам...
Зошто толку снимки од сателити покажуваат дека Земјата не е рамна? Или очите не лажат...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.607
Поени од реакции
115.081
Ja прочитав само првата страница од темава, и одма тука дојдов бидејќи сакав нешто да прашам...
Зошто толку снимки од сателити покажуваат дека Земјата не е рамна? Или очите не лажат...
Очите не лажат.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Мнoгу мaтеријaл имaш испуштенo. Ќе требa дa се дoгoвoриш сo ЗOТЕ дa ти дaе привaтни чaсoви.

Инaку, сaтелити не пoстoјaт, сите слики се фoтoшoп, се е зaгoвoр нa НАСА, итн...

Зa детaли ипaк сo Зoте.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.360
Поени од реакции
16.543
има и бетер од рамна земја, форум Перпетум Мобиле, напраил и фирма тука во МКД, сакал да се стопира Јужен Тек, тој ка дадел енергија од ништо...

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
има и бетер од рамна земја, форум Перпетум Мобиле, напраил и фирма тука во МКД, сакал да се стопира Јужен Тек, тој ка дадел енергија од ништо...
Не ми е мене бетер. Веројатноста (неверојатноста) им е идентична на двата форуми. Ама, со Зоте имаше супер дискусии

Не-го-знам

svetac ivan iscelitel
Член од
3 мај 2015
Мислења
609
Поени од реакции
448

Kajgana Shop

На врв Bottom