88ми американски филмски награди (Оскари 2015, 28 Февруари)

Кој е вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Go gledav francusko-turskiot film Mustang i moe mislenje e deka kamermanot e pedo.Nekolku nezgodni bliski kadri .

Cist prosek.
Не ги можам турските филмови. На толку добри критики once upon a time in anatolia е еден од најдосадните филмови што ги имам гледано

W

wicked_1

Гостин
Се на се убаво оскаровско шоу но слаба филмска година за мој вкус.
Колку од овие филмови ќе ги спомнуваме како филмишта во дискусии наредните години?
мех

ај ќе споредиме ондак, oваа година филмишта би ги стаил:
1.The Hateful Eight
2.Star Wars: TFA
3.The Revenant
4. Mad Max: Fury Road

лани беа:
1.Interstellar
2.Birdman
3.Whiplash (?)
4.Boyhood (??) - дискутабилен

под претпоставка
Room, Victoria, Macbeth, Spotlight, The Big Short, Bridge of Spies etc.
=
The Imitation game, GBH, American Sniper, The Theory of everything, The Foxcatcher

Мислам дека оваа година имаше многу појака конкуренција и подобри остварувања.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Не ги можам турските филмови. На толку добри критики once upon a time in anatolia е еден од најдосадните филмови што ги имам гледано
Toj film go gledav samo 30 minuti.Podosaden ne mozese da bide.Pola saat tamu vo planinite isto pak isto.

Dobro filmce e Tangerines,estonsko- gruziska produkcija.Bese nomiran lani.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
Како може годинава да е подобра, од ланската. Еве не знам. :confused:

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.113
Поени од реакции
9.062
мех

ај ќе споредиме ондак, oваа година филмишта би ги стаил:
1.The Hateful Eight
2.Star Wars: TFA
3.The Revenant
4. Mad Max: Fury Road

лани беа:
1.Interstellar
2.Birdman
3.Whiplash (?)
4.Boyhood (??) - дискутабилен

под претпоставка
Room, Victoria, Macbeth, Spotlight, The Big Short, Bridge of Spies etc.
=
The Imitation game, GBH, American Sniper, The Theory of everything, The Foxcatcher

И кој од тие што ги наброја зема оскар за најдобар филм? Башка лани Interstellar немаше ни номинација за најдобар филм. Криминал.

Два прашалника кај Boyhood. Интересен момент беше што е сниман во тек на една деценија, признавам уникатна идеја ама ако за тоа даваме оскари... Еве сега на иста фора падна пола форум со Victoria, симпатична девојка во 2 саати непрекината сцена. Јас 6ка му дадов ради идејата и спонтаноста но далеку од добар филм.

Не смее да се наградува слабеење на актери до непрепознавање, удирање на педо/геј/холокаус/расизам фори и слични срања. Треба да се наградува фалмот како уметност и забава пред се.

Spotlight зема оскар бе, ова неможам уште да го испроцесирам. :icon_lol:

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
Ја па уште не можам да испроцесирам како не можете да испроцесирате дека ако некој филм зел Оскар не значи дека е генијален и најдобар за таа година.
+ секогаш ќе има некои што ќе го сакаат и обожаваат и други што ќе го хејтаат.

За мене си кажав Оскарот оди кај Собата. За Петко - Биг Шорт е филмиште, за Тошо - Каде се парите. Што е проблемот со тоа? :notworthy:

There I said it.

W

wicked_1

Гостин
И кој од тие што ги наброја зема оскар за најдобар филм? Башка лани Interstellar немаше ни номинација за најдобар филм. Криминал.

Два прашалника кај Boyhood. Интересен момент беше што е сниман во тек на една деценија, признавам уникатна идеја ама ако за тоа даваме оскари... Еве сега на иста фора падна пола форум со Victoria, симпатична девојка во 2 саати непрекината сцена. Јас 6ка му дадов ради идејата и спонтаноста но далеку од добар филм.

Не смее да се наградува слабеење на актери до непрепознавање, удирање на педо/геј/холокаус/расизам фори и слични срања. Треба да се наградува фалмот како уметност и забава пред се.

Spotlight зема оскар бе, ова неможам уште да го испроцесирам. :icon_lol:
allright.:icon_mrgr:

Иначе те цитирав за филмската 2015та општо гледано и кои ќе останат како филмишта од оваа година, оти кажа дека имаше слаба филмска година.:smirce:
Неспоредливо (барем за мене :toe:), оваа година има подобри филмови, затоа и праев споредби со ланската.

Кој освоил оскар небитно, Академијата не е ултимативен репер, нема Спотлајт да стане подобар филм одошто е - со оскарот, ниту пак SW7 ќе изгуби на квалитет.

По мене, академијата пропушти од организационен аспект да извади добар евент на ваква богата филмска година. Како што ти напиша претходно, ваков случај беа оскарите со Сет Мекфарлејн коа имаше прејаки оскари, со просек филмови како Argo, Silver Linings, Life of Pi и слични.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
За мене се тука некаде на исто рамниште двеве последни години.
Life of Pi не е просек.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.829
Поени од реакции
36.871
Овој е француски, не е турски.[DOUBLEPOST=1456851913][/DOUBLEPOST]
Како може годинава да е подобра, од ланската. Еве не знам. :confused:
Годинава имав 3 десетки, лани ни една. Ете затоа. :P

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.687
Чим Сталоне не доби нека идат у пм......Не гледам више....Да ти е..м и академијата кој од кого поинвалид.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Минатата година само во неанглиско говорно подрачје беше појако со филмови како Leviathan, Ida па ај и Wild Tales.

Kajgana Shop

На врв Bottom