Не ги можам турските филмови. На толку добри критики once upon a time in anatolia е еден од најдосадните филмови што ги имам гледаноGo gledav francusko-turskiot film Mustang i moe mislenje e deka kamermanot e pedo.Nekolku nezgodni bliski kadri .
Cist prosek.
Се на се убаво оскаровско шоу но слаба филмска година за мој вкус.
мехКолку од овие филмови ќе ги спомнуваме како филмишта во дискусии наредните години?
Toj film go gledav samo 30 minuti.Podosaden ne mozese da bide.Pola saat tamu vo planinite isto pak isto.Не ги можам турските филмови. На толку добри критики once upon a time in anatolia е еден од најдосадните филмови што ги имам гледано
И кој од тие што ги наброја зема оскар за најдобар филм? Башка лани Interstellar немаше ни номинација за најдобар филм. Криминал.мех
ај ќе споредиме ондак, oваа година филмишта би ги стаил:
1.The Hateful Eight
2.Star Wars: TFA
3.The Revenant
4. Mad Max: Fury Road
лани беа:
1.Interstellar
2.Birdman
3.Whiplash (?)
4.Boyhood (??) - дискутабилен
под претпоставка
Room, Victoria, Macbeth, Spotlight, The Big Short, Bridge of Spies etc.
=
The Imitation game, GBH, American Sniper, The Theory of everything, The Foxcatcher
Мислам дека оваа година имаше многу појака конкуренција и подобри остварувања.
allright.И кој од тие што ги наброја зема оскар за најдобар филм? Башка лани Interstellar немаше ни номинација за најдобар филм. Криминал.
Два прашалника кај Boyhood. Интересен момент беше што е сниман во тек на една деценија, признавам уникатна идеја ама ако за тоа даваме оскари... Еве сега на иста фора падна пола форум со Victoria, симпатична девојка во 2 саати непрекината сцена. Јас 6ка му дадов ради идејата и спонтаноста но далеку од добар филм.
Не смее да се наградува слабеење на актери до непрепознавање, удирање на педо/геј/холокаус/расизам фори и слични срања. Треба да се наградува фалмот како уметност и забава пред се.
Spotlight зема оскар бе, ова неможам уште да го испроцесирам.
Овој е француски, не е турски.[DOUBLEPOST=1456851913][/DOUBLEPOST]Не ги можам турските филмови. На толку добри критики once upon a time in anatolia е еден од најдосадните филмови што ги имам гледано
Годинава имав 3 десетки, лани ни една. Ете затоа.Како може годинава да е подобра, од ланската. Еве не знам.
Минатата година само во неанглиско говорно подрачје беше појако со филмови како Leviathan, Ida па ај и Wild Tales.Мислам дека оваа година имаше многу појака конкуренција и подобри остварувања.