НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
YCInWhC.gif

Ќе ти се смее некој, најозбилно.
Не, океј сфаќам фанови сте на Лејкерс, Коби ви е икона. Плус сезонава се пензионира ве пука на емоции, али ништо од она што го ставив горе не е неточно. Баш за ова поле статистиката е доста важна, а статистиката не е баш на страна на Коби.

мехехехе

BWtXfCzCMAE-DEc.png:large

CEvCSyjWgAExYCF.png

Тоа е таа заблуда, Коби килер инстинкт. :ROFLMAO:

тоа е таа заблуда дека леброн е подобар од него (kobe).... али ајде да не го тупиме...

ако ги гледаш натпреварите, барем оваа сезона (а јас ти гарантирам дека и генерално е така кај овај шизикот) тогаш ќе видиш дека избегава одговорност и кога може да шутни на кош едноставно ја додава топката на друг играч...

јас не ги обожавам ни едниот, ни другиот... ама реално ако гледаме во МИЛИОН ситуации би го избрал Коби пред Леброн за последен шут на кош бидејќи реално има и подобар дриблинг и подобар влез на кош и каде каде подобра механика и изработен удар. во овие 3 сегменти коби пред леброн е килоооометри и километри...

не можам да му замерам на бронко што игра како што игра, па и центрите ја користат својата големина и некои од нив играат на сила, но да се правиш цар, крал и не знам што а последниот напад да не е твој и само твој и на никој друг.... no no my friend...

ниту коби, ниту џордан не би го оставиле тоа така... се знае каде оди топката во последниот напад, кај најдобиот на терен

и бап ми е мило што синоќа тоа го протврди лаури од торонто и што им ја зеде победата од пред нос, нека му е алав.

Не, океј сфаќам фанови сте на Лејкерс, Коби ви е икона. Плус сезонава се пензионира ве пука на емоции, али ништо од она што го ставив горе не е неточно. Баш за ова поле статистиката е доста важна, а статистиката не е баш на страна на Коби.
Доволно ги имаш гледано и Коби и Леброн, се убаво си имаш на тацна, не ми вади некои глупи статистики. Па треба човек да е ретардиран да рече дека Леброн е поклач од Коби. Тоа мислам дека и самиот Леброн не го мисли, а не пак некој друг.

Па не ме чудат процентите.. Леброн е прилично клач во плејофите.. Е сеа во регуларна сезона доста често прави вакви испади ко вчера.. Загарантирано има прво/второ на истокот и го тупи веќе некое време

Со здрав ДеМаре Керол, Торонто со Кавс може да оди во повеќе од 6 утакмици, може да се полактаат со ЛеКоњот прописно. :D

Со такво лудило на Лаури како вчера, ако може да го повторува во континуитет ке се пошибаат убаво со Кавс.

Бар едната да беше у 04,00, вака се укочив на столчево, затоа што морам да вртам,де едната де другата.Кичмава ќе ми откаже,ај ваљда Хјустон ќе губи едно 15 разлика,па да можам на рат да си ја гледам,Окц-Гсв:D

cd88ef5deb6f8fbe34a81f00fe2c6bca.jpg

38b69b411169144894429db60cff1c6a.jpg

Каков распад на Wannabe superstars од Хјустон, нека решаваат Спарси бргу за да си гледаме ГСВ. :)

Дурант и Вестбрук играат одлична одбрана врз Кари. Неможе да дојде до позција да шутне за тројка

Оскар Робертсон не е баш фан на Голден Стејт, He's shot well because of what's going on in basketball today. In basketball today, it's almost like if you can dunk or make a 3-point shot, you're the greatest thing since sliced bread. ... When I played years ago, if you shot a shot outside and hit it, the next time I'm going to be up on top of you. I'm going to pressure you with three-quarters, half-court defense. But now they don't do that. ... [Modern-day teams] run one play. Well, maybe two plays. They've got a high-pick with the center, then the shooters run baseline trying to get open with blocks from the forwards. I mean that's it. You don't see hardly any reverse plays at all, no double screens, no weak side and whatnot.

Мисли дека Кари е оставан премногу нешто како на сликава
vUC.0.png

но во тој случај лесно би го издриблал Вучевич или би ги играл другите, пресинг и удвојувајње на функионира против gsw со такви шутери, не знам факт е дека е сменета играта од времето на Робертсон но против некој што има рекорд 52-5 не би се дрзнал вака да коментирам. It's kinda disrespectfull...

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom