- Член од
- 13 август 2013
- Мислења
- 1.062
- Поени од реакции
- 2.071
Trci lazi si. Ne e moj problem da nudam eftino resenie tuku izgleda e tvoj problem kako da gi lazes lugeto so eftini klimi, a nudejki demek ist kvalitet. Mnogumina sto ke go posetat postot ne razbiraat koi se osnovni parametri za ocenka na klimite i se potpiraat na ocenki od tipot na A+, A++, a dali e za COP ili za SCOP, toa na nekoj i uste ne mu e jasno. Prozvoditelot pa i kaj nas prodavacot, begajki od vistinata, e spremen na se, posebno od vakvi kineski brendovi, pa taka nema nikogas da napise kolku e COP, koj lesno moze da se proveri, tuku ke farba so nekoi vrednosti za SCOP koi samo se koristat za sminka, niti se tocni, niti moze da se proverat. Ako nekoj moze da ti poveruva, jas sigurno nema deka klima so COP od D klasa od 3,11, moze da bide so SCOP A+ ili A++.
I dosta veke go maltretiras forumot, od tolku sto lazes pocna i sam da si veruvas na lagite.Pa taka bilo kaj nas, pa taka bilo u grcija, pa taka bilo u bugarija, pa ne vazi taa bukva, pa vazi taa brojka, pa sega taa bukva e samo kaj nas, pa taa brojka e samo za kaj niv, pa drn drn. Kinezot i sam ne znae veke sto kit sklopil za da pomine poeftino, ti tuka kvantna fizika razvivas za gubreto, e ne za makedonija napravi najdobro oti nasite uvoznici se najpostenite i go donesoa najdobroto od kineskoto gubre koe se prodava najeftino u grcija i bugarija, a modelite koi se prodavaat tuka gi ima samo u ukraina. Lepis tuka isecoci od faks hartija i gi narekuvas drugite lazgovci, a celiot si tezok hostapler.
I dosta veke go maltretiras forumot, od tolku sto lazes pocna i sam da si veruvas na lagite.Pa taka bilo kaj nas, pa taka bilo u grcija, pa taka bilo u bugarija, pa ne vazi taa bukva, pa vazi taa brojka, pa sega taa bukva e samo kaj nas, pa taa brojka e samo za kaj niv, pa drn drn. Kinezot i sam ne znae veke sto kit sklopil za da pomine poeftino, ti tuka kvantna fizika razvivas za gubreto, e ne za makedonija napravi najdobro oti nasite uvoznici se najpostenite i go donesoa najdobroto od kineskoto gubre koe se prodava najeftino u grcija i bugarija, a modelite koi se prodavaat tuka gi ima samo u ukraina. Lepis tuka isecoci od faks hartija i gi narekuvas drugite lazgovci, a celiot si tezok hostapler.
bitolcanive gi znaat tie povolnosti rasprasaj.. ) pa ako imas takva kombinacija mozebi treba da razmislis i za taa opcija..eve ti link za klimi do 10000btu:
ako stavam vo esapot zelena karta, pat, denguba, isto ke mi izleze. Seuste mi ostanuva dilemata DAIKIN - FTXB-C ili Hansol... razlikata vo buka e 2dB vo korist na Daikinot a i cenata, ama toa i ne e tolku strasno ako pred se tehnologijata, a posle i drugite dzidzi-midzi se poarni... G10, iFeel i sl.

Појака прва половина, ама и целина гледан одличен. Гркот примил влијанија од одлични режисери.