Anco
За солун ДА, ЗА срем НЕ
zavisi na koj kade mu e pametotЧелзи или Челси?![]()
Sfaka ili Svaka ( ne mislam na crpkata dali ti faka, nego na Sfaka dali se faka
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
zavisi na koj kade mu e pametotЧелзи или Челси?![]()
Како може тиражот да е тамаМ, кога севкупно соберени преведувачи, толкувачи и лектори има преку 20.000.А демек го заболе некого за нормата...Таман си е тиражот, цената е превисока...
А зошто кинеска би била правилно, викаме француска или французинка? За другиве можеби за да се избегне Њ што некои ја користат, иркиња данкиња.И сериозно, која будала ги смисли Кинезинка, Иркинка и Данкинка? Не беше доволно јасно со Кинеска, Ирка и Данка?![]()
Логиката за вадење на „њ“ - двокотачно меѓуножно дупетрескало кај хрватите.А зошто кинеска би била правилно, викаме француска или французинка? За другиве можеби за да се избегне Њ што некои ја користат, иркиња данкиња.
Објаснив на кој коментар се надоврзувам. Фати контекст малку пред да се затрчаш.Како може тиражот да е тамаМ, кога севкупно соберени преведувачи, толкувачи и лектори има преку 20.000.
„Делува“ не е прифатен од нормата. „Изгледа“ ти треба.Кинеска ептен неправилно ми звучеше, повеќе како придавка делува (кинеска роба, кинески ресторан и сл.) ама па Кинезинка? xDDD
А зошто да се оди по Французинка? Демек сега треба да викаме и Бугаринка и Македонинка и Словенинка? Премногу се комплицираат работи кои се и онака прифатени и лесни, а не се менуваат работи кои прават забуни. И потоа не сме си го познавале јазикот?А зошто кинеска би била правилно, викаме француска или французинка? За другиве можеби за да се избегне Њ што некои ја користат, иркиња данкиња.
Извини рибо, на што се надоврзуваше? Зашто во твојов пост ништо паметно не прочитав. Го заболело некого нормата? Да, на тие 20.000 што заработуваат од тоа.Објаснив на кој коментар се надоврзувам. Фати контекст малку пред да се затрчаш.
Нема што да ми се извинуваш, прашај и ќе ти одговорам. Не зборував за луѓето чијшто работен ангажман е врзан со тоа, туку за луѓето кои сакаат да пишуваат правилно и да ги знаат стандардните јазични норми чисто од почит кон сопствениот јазик.[DOUBLEPOST=1456331942][/DOUBLEPOST]Извини рибо, на што се надоврзуваше? Зашто во твојов пост ништо паметно не прочитав. Го заболело некого нормата? Да, на тие 20.000 што заработуваат од тоа.![]()
Ахх...А зошто да се оди по Французинка? Демек сега треба да викаме и Бугаринка и Македонинка и Словенинка?
пиши МесопотамијаА како е правилно Иран или Ирак?![]()
Ѓавуштанец и Баскалија се најбољи!
(жители на Ѓавато и Банско)