- Член од
- 24 септември 2013
- Мислења
- 344
- Поени од реакции
- 317
Pretpostavuvam imas 2,5 TA pecka. Za da ti trosi samo 1200 den/mes nemoze da e pojaka.@ogledaloogledalo
Veruvaj deka nema da se otkazam od TA. Zosto? Na nea mozes da sednes, na klimata tesko ce odi, na eftina tarifa trosi ne povece od 1200 den/mesec, pomaga na sekoja klima da ne vrti kompresorot cela noc koga e najladno (ona nema kompresor i nema sto da i se vrti), pomaga pri odrzuvanje na T vo prostorijata, na klimata i pomaga da pravi poretki defrosti. Zatoa mislam deka i togas ce ja koristam. Ne sovetuvam sega nekoj da kupuva TA pecka ( uostalom i jas mojata CER CACAK od 6KW ja prodadov pred 7-8 god), tuku ako mu se naodja od ovie malive monofazni tipa 2.5 ili 3 KW, duri i od 4.5 KW trofazna ce brkaat rabota, ako nisto drugo vo onie denovi koga e najminusno nadvor.
Mene ovaa kombinacija mi e sovrsena, tebe ti e glupava i ne mora da ja prifacas....
E sega 2,5kw TA pecka i on-off klima deka stopluvaat 30m2 vo Tetovo mi e malku neverojatno. Moze vas doma Vi e toplo so 19-20 stepeni pogotovo na jakite minusi neznam kako bi uspelo i taa temperatura da se dobie. Na poveketo lugje okolu 22-23 stepeni im e komotno da sedat po doma. Na 23 stepeni nema da sakas da guskas i sedis na TA pecka. Ne velam deka nema i takvi sto 19 im e vo red, znam nekolku.
se otkaza Strelec od postot, sega samo ti ostana