A sto, ti si ekspert za klimi? Pa si bidejci ti uspeva da grees cel stan so edna klima a komsiite se cudat zosto im se rasipala zelkata, a toa e od tvojata klima. Jas i sega na ovie pretopli zimski temperaturi pa i do kraj na april ce koristam TA pecka, a toa deka e zastaren tip na greenje e samo vo tvojot mozok za mene e samo bezsumno, bezvetrovito greenje. Iako samsungot i sega bi greel perfektno nemam namera da ja tormozam cela familia so veter vo sobata, malu me sibaa vetrovi na rabota od gree change pa uste i doma. Inverteri ce si zemam i za doma ali povise radi konfortno ladenje i delumno greenje nego 100% greenje.
@moongoses
Isto so @Strelec se cacnavmo na ista tema ovde. Pa @nekojtamu odma ispod mojot post uleta so obvinuvanje sto ja falam on/off klimata, pa ete sega i @tzlatko se slozuva deka e mala razlikata vo usteda na inverter, ma sve sami eksperti
Ne sum ja ekspert za klimi toa se nekoj decki ovde na forumov od koi sto jas vnimatelno procitav (za tebe ova e mislovna imenka i ocigledno nikad ne si go napravil) istraziv ispitav nauciv i napraviv vistinski izbor i blagodaren sum im.. I sto si se cacnal ti so nekogo konfuzen coveku pogledni sto pisuvas tamu kaj sto "se cacnavmo" vikas(citiram): "...za da ja dobies mojata potrosuvacka od samsungot 8 godini star.Dusa mu izvadivme za ovi 8 godini a demek samsung sranje bilo a gree za koj cuvmo od vcera e fantazija..." i posle kontradiktorno izjavuvas pred nekoj den (citiram):"...a ne klima koja sluzi par godini i vo kanta..."
Ponatamu iako se trudam i sum pedanten vo postovite (ama tebe te mrzi da citas nanazad posto te interesira samo kavga) i vrz baza na nisto me obvinuvas deka izmisluvam t.e lazam sto neznam stvarno zasto bi go prael ti vo eden tvoj post vikas(citiram): "...Ne me zaebavaj sega da zemam da slikuvam zar sega so mojte 46 godini ce se zaebavam na forumov i ce lazam za potrosuvackata?..."
Tugjite iskustva se lagi a duri i tvoite licni iskustva ne vredat za tebe, vazno ti e samo da se prepiras vazno ti e samo da kontriras i mozam samo da zamislam ako otidam nanazad sto sve se imas iznatropano i kolku imas zamarano lugje ovde i kolku si kontradiktoren i zatoa ke ti kazam deka edinstven zaklucok za tebe e deka forumov ti e meze za rakija i zatoa prestani da ljokas!