bobipp
Let's cook!
- Член од
- 15 август 2008
- Мислења
- 11.901
- Поени од реакции
- 6.978
Фала за предлозите на сите Ќе одберам нешто.White House Down, Sicario, Shooter, Lone Survivor
@Anon @wicked_1 @Goodfella
Фала за предлозите на сите Ќе одберам нешто.White House Down, Sicario, Shooter, Lone Survivor
Јас па дека ептен ја сакам скандинавската кинематографија, баш за него имам очекувања. И унгарскиот, секако.A war онака од негледано ич не ми изгледа арен. Единствено за колумбискиот и унгарскиот имам некое очекување.
На страна B филмови, мислам дека причината е тоа што порано било многу потешко да се сними еден филм. Порано се вложувало многу повеќе енергија и напор за да се реализира идејата на режисерот.Не знам зошто е тоа така и кој е виновникот, али се повеќе нови филмови имаат нешто заедничко што им фали и се некако оштетени кога ќе се споредат со старите.
Не знам што е тоа, дали камерата, зумот нејзин, дали сечењето на сцените, музиката во позадина, забрзаното дејствие али како конзумер на филмови го чуствувам тоа.
Штета лаик сум кога е во прашање филмската уметност па не можам да задирам во техничкиот аспект, затоа ќе побарам мислење од постручните овдека на темава, ако можат, да дадат некое свое мислење(се разбира ако се слагаат со мене), што е тоа што им фали на новиве филмови, наспрема оние старите?
Сирша Ронан - правилно на македонски.Brooklyn
I loved it, личен фаворит за Оскар, на не гледани The Big Short и TheRevenant. Макар шо знам дека минимални му се шансите за Оскар.
Ама затоа Санџоку има и те како шанса за главна женска улога, си развали типката, макар шо главните кандидатки и ги немам видено уште, Room ми е следен на листа за гледање, 45 Years ќе биде деновиве, ако има снимка. Ама засега дефинитивно ќе навивам за ова во сите можни категории.
Како Калиопи ми е, квалитетна но крајно антипатична.Сирша Ронан - правилно на македонски.
Еднаш пишав ова негде: она на 13 години беше номинирана за Оскар за Atonement. Јас на 13 играв џамлии пред кооперација.Како Калиопи ми е, квалитетна но крајно антипатична.
Atonement - задолжително!The Lovely Bones ми е многу јак филм со незе. Atonement не ми е гледан.
Многу теткинска фаца има за годините.
Гледан ми е City of Ember. Ги сакам и јас таквите со добра атмосфера и приказна. City of Lost Children и Dark City ми се исто во оваа група. Некој сличен на овие три?Atonement - задолжително!
Ако не ти е гледан, гледај го и City of Ember. Мене ми беше одлична авантура. Обожувам вакви!