Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Тафталиџе,, не ми треба некоја топ теретана, почетник сум :icon_lol:[DOUBLEPOST=1452208966][/DOUBLEPOST]
за цената флекс и фид се добри, ни т немам од теретана ама сакам да почнам да вежбам ;)
Прелистај ја оваа тема, можеби ќе најдеш некоја соодветна теретана во Тафталиџе, Автокоманда ти е далеку, колку и да си амбициозен и да имаш превоз ќе ти скурчи за брзо. Мој совет ти е секогаш да бираш теретана што ти е во близина.[DOUBLEPOST=1452209323][/DOUBLEPOST]
Атанасовски ја фалат доста,кепочнам од утре па ке ја видам
Ако ти прави кеф да гледаш женски ќе ти се допадне, одат доста женски.
За похардкор отсекогаш беше Гладијатор, а во Автокоманда, Флекс ти е најхардкор, па мислам дека и за ниво на Скопје е најхардкор. Слабо хигиена, никој не враќа тегови, ги имаш многу од батките на „витамински шејкови“, батки со „улична школа“, слабо женски и тие што доаѓаат се чудам како им се доаѓа и тоа е тоа :)

Прелистај ја оваа тема, можеби ќе најдеш некоја соодветна теретана во Тафталиџе, Автокоманда ти е далеку, колку и да си амбициозен и да имаш превоз ќе ти скурчи за брзо. Мој совет ти е секогаш да бираш теретана што ти е во близина.[DOUBLEPOST=1452209323][/DOUBLEPOST]
За похардкор отсекогаш беше Гладијатор, а во Автокоманда, Флекс ти е најхардкор, па мислам дека и за ниво на Скопје е најхардкор. Слабо хигиена, никој не враќа тегови, ги имаш многу од батките на „витамински шејкови“, батки со „улична школа“, слабо женски и тие што доаѓаат се чудам како им се доаѓа и тоа е тоа :)
каде, каде женски !?? :angel:
не сакам многу хардкор..[DOUBLEPOST=1452212083][/DOUBLEPOST]
Во фитнес клуб СТРОНГ имаш за 700-800 денари, точно овдека се наоѓа: https://goo.gl/maps/zipwmX4fi1w
искуство ? :)

Последно уредено:
каде, каде женски !?? :angel:
не сакам многу хардкор..[DOUBLEPOST=1452212083][/DOUBLEPOST]
искуство ? :)
Jas idev u strong 6-7 meseci i e mnogu dobra teretana. Sovrshena za pochetnici. Bev pred 2-3 nedeli pak chisto onaka, vidov deka imaat doneseno i dediciran squat rack, shto e zakon!

Понекад знае да има малце гужва, поготово во период пред 16:00h зашто тогаш е поефтина членарината. Ама во поглед на опременост имаш све, порано фалеше squat rack ама како што спомна -x- сега има, имаш и Smith, орбитреци, шанк, телевизорчиња итн..

Здраво, имам едно до неколку прашања... :D

Имам протеин за пиење, али неам идеја како што и по колку пати се пие... и да ми кажите дали е добар?

WP_20160109_00_21_59_Pro.jpg WP_20160109_00_22_11_Pro.jpg

Ех џабе женски коа ке се ''исклучам" со вежбање ништо не гледам јас :D

Dali ako gi otkazam cigarite ke mi bide polesno da nakacam kilaza ?

Sent from my D2403 using Tapatalk
Cigarite stetni se po zdravje da, no ne igraat golema uloga vo toa dali ke kacis kilaza ili ne. Najmnogu zavisi od toa sto jadesh i kako go kombiniras to so go jadesh , isto zavisi i od stresot ,nervozata, sonot i tako dalje,taka da cigarite ti se najmal'' problem vo kacuvajneto na kilaza. Ubavo da gi batalish poradi tebe za nisto drugo. Jas i rakomet igram i vteretana odam pusam po paketa na den, i sum nemal nikakvi problemi so regulacijata na kg, Ko ke sakam da kacam ili da simnam kilaza sum nemal nikakvi poteskoti . Ako mozis probaj odkacigi radi tebe za zdravjeto , ako ne gledaj ishranata pojacaj ja.

Последно уредено:
Вака, една статија да си прочитате, интересна:

Имам протеин за пиење, али неам идеја како што и по колку пати се пие... и да ми кажите дали е добар?

Прегледај го приврзокот 136280 Прегледај го приврзокот 136281
Najdobro ti e po 2 pati na den da piesh po edna dozerka, ama ako ne mozis da si dozvolis 2 dozerki moze i po edna denot posle trening. Jas go koristev ovaj protein minatata godina go piev od sabajle i odma po trening, ama ne bev mn mn zadovolen , ne mi go prifakjase organizmot i go bataliv, drug kupiv, sho ne znaci deka i kaj tebe ke e istoto.

Последно уредено:

Прегледај го приврзокот 136280 Прегледај го приврзокот 136281
Протеин ти се пие во зависност од потребите пред се, најдобро ти е пред и после тренинг, јас го пијам дури и за време на тренинг кога имам подолг тренинг од 90 минути, а исто и наутро го комбинирам со овесните снегулки. Пресметај колку протеин внесуваш од храна и остатокот надополни го со суплементот (пожелно да внесуваш по 2гр протеин на 1кг телесна тежина, али тоа е големка цифра за внес, па ако не можеш да си ја дозволиш внеси колку можеш).

Па вака. Зошто правам кардио сега ич не се потам не губам вода што е работа ај ладно е пробав и интензитетот зголемам пак небива и лето кога е идам трчам ич не губам вода до што може да биде све пробав и пред тренинг пијам вода и у текот на тренингот? Само од стрес се потам под пазуви :)

Па вака. Зошто правам кардио сега ич не се потам не губам вода што е работа ај ладно е пробав и интензитетот зголемам пак небива и лето кога е идам трчам ич не губам вода до што може да биде све пробав и пред тренинг пијам вода и у текот на тренингот? Само од стрес се потам под пазуви :)
Прво, дали пиеш доволно (2+ литри) вода дневно?

Второ, разгледај го проблемот од друг аспект. - Зошто се потиме?

Ако не ти се зголемува температурата при вежбање нема потреба телото да се поти за да ја намали (или нема со што).

Прво, дали пиеш доволно (2+ литри) вода дневно?

Второ, разгледај го проблемот од друг аспект. - Зошто се потиме?

Ако не ти се зголемува температурата при вежбање нема потреба телото да се поти за да ја намали (или нема со што).

2 to e ok. A mozda e prvoto :)

Некој ако ја имате MI40 xtreme 2.0 од Бен Пакулски целосната програма во пдф пишете ми во порака или ако имате торент од каде што ќе може да ја симнам, ја имаше порано на kickass, али не работи повеќе торентот што го имам.
Се отепав од барање и не можам да ја најдам слободна верзија, а читам доста позитивни коментари за програмава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom