Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
За накачување на мускулна маса колку протеини, јаглехидрати, масти треба да внесувам дневно?? Имам 75кг, а висина 177?? 13% Bf sam :)

За накачување на мускулна маса колку протеини, јаглехидрати, масти треба да внесувам дневно?? Имам 75кг, а висина 177?? 13% Bf sam :)
Израчунај колку калории треба да внесуваш па според тоа ке видиш колку треба

Pre workout користите и каков би препорачале ?

Момци дали некој го има користено чајот за слабеење од Херба??
Дали помага во топење на мастите??[DOUBLEPOST=1452643925][/DOUBLEPOST]Момци дали некој го има користено чајот за слабеење од Херба??
Дали помага во топење на мастите??

Дали помага во топење на мастите??[DOUBLEPOST=1452643925][/DOUBLEPOST]Момци дали некој го има користено чајот за слабеење од Херба??
Го немам користено, ама не верувај на такви глупости. Чајот чуда ќе направи, нема грешка.

Пресметај според тежина и висина отприлика колку калории треба да внесуваш на дневна база, ти внесувај 300-500 помалку со балансирана исхрана, повеќе протеини, помалку јаглехидрати, вежби со тежини, кардио (кое јас не го практикувам) и може нема да си ripped, ама гарантирано слабееш, плус ќе направиш и некој мускул успут (ова според прашањето за Херба чај претпоставувам дека си почетник). Ова функционира кај мене, само ме нервира што со губењето на сало и масти, губам и мускул според мене повеќе од очекуваното.
Pre workout користите и каков би препорачале ?
Сум ги користил jack3d и N.O Xplode и даваат нешто повеќе фокус, концентрација, малку повеќе сила и пумпање на мускулите (додека си одиш дома ништо не останува од пумпата :D ). Јас би ти препорачал да не си даваш парите за такви глупости, бидејќи според цената (околу 3000 скоро се движат сите) не вредат. Ако веќе толку сакаш да пробаш, пробај го N.O Xplode.

Последно уредено:

Маркетинг трикови :)

Некој ако ја имате MI40 xtreme 2.0 од Бен Пакулски целосната програма во пдф пишете ми во порака или ако имате торент од каде што ќе може да ја симнам, ја имаше порано на kickass, али не работи повеќе торентот што го имам.
Се отепав од барање и не можам да ја најдам слободна верзија, а читам доста позитивни коментари за програмава.
Ај да се цитирам самиот, ја ископав про верзијата од оваа програма, при крај сум со читањето на пдфките од оваа програма и планирам да ја започнам од следниот месец, тешко дека ќе издржам со пари за целосната суплементација и исхрана што ја препорачува Бен, али сум задоволен бидејќи научив нешто плус. Доста време го следам Пакулски и мислам дека е еден од најдобро едуцираните про билдери, а мислам дека сите што вежбале со Charles Glass научиле по нешто :)

Ај да се цитирам самиот, ја ископав про верзијата од оваа програма, при крај сум со читањето на пдфките од оваа програма и планирам да ја започнам од следниот месец, тешко дека ќе издржам со пари за целосната суплементација и исхрана што ја препорачува Бен, али сум задоволен бидејќи научив нешто плус. Доста време го следам Пакулски и мислам дека е еден од најдобро едуцираните про билдери, а мислам дека сите што вежбале со Charles Glass научиле по нешто :)
ај ако може прати ми ја програмата :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom