Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Dali ako gi otkazam cigarite ke mi bide polesno da nakacam kilaza ?

Sent from my D2403 using Tapatalk

Од денес почињам со креатин.
Се изначитав по нет и се решив да правам фаза на пунење 5 дена. 4 пати по 5 грама, после доручек, пред вежбање, по вежбање и после вечера.
Не најдов конкретно дали пред или после јадење, дали е океј вака?
И за после овие 5 дена тие 5 грама на ден дали 2.5 пред тренинг и 2.5 после или како ќе биде? Пошто секаде пишува и пред и после тренинг да се зема али никаде конкретно објаснување со грамажите. Или нема врска тоа, ја може навлагам ептен :)

Се изначитав по нет и се решив да правам фаза на пунење 5 дена. 4 пати по 5 грама, после доручек, пред вежбање, по вежбање и после вечера.
И за после овие 5 дена тие 5 грама на ден дали 2.5 пред тренинг и 2.5 после или како ќе биде? Пошто секаде пишува и пред и после тренинг да се зема али никаде конкретно објаснување со грамажите. Или нема врска тоа, ја може навлагам ептен :)
Две опции:

1. Твојата. Полнење по 20 грама 5 дена, после тоа 5 грама секој ден. 5-те грама наеднаш зимај ги во фиксиран период од денот.

2. Исто како првата само без полнење.

Зависно од каде си го земал/ќе го земеш би требало и таму да ти кажат што и како.

Кај има добри weightlifting shoes кај нас ? или нешто вака слично

adistarweightliftingshoes.jpg

http://www.mariofit.net/fitscience-се-што-треба-да-знаете-за-креатинот/

Го пишав истово прашање на друга тема,но еве и овде бидејќи не сум сигурен за која тема е најсоодветно прашањево.

Целта ми е да изгубам од мастите за да се затегнам целосно(само горните 4 од стомачните ми се покажуваат иако не до толку чисто),но во исто време да не се исушам и да не изгубам мускул.

Значи тежински сум добар,но проблемот ми е кога пробувам да намалам масти,ми се намалува само тежината но не и мастите(иако иам супербрз метаболизам)
Со исхраната сум многу внимателен веќе година дена.Значи не пијам газирано,умерен сум со алколохлот,благо многу ретко,скоро ич.Исхраната ми се состои највеќе од зеленчуци,овошје,риба и пилешко/мисиркино,бадеми,ореви итн.

Во теретана идам 4-5 неделно,плус 3 пати неделно на Бразилско џиу цитсу.
Но сепак губам само тежина,но масти речиси ич.
На нет најдов дека ова се вика skinny fat,но дека има 423843298 извори на информации не сум сигурен на што да верувам.

Ако некој има искуство или совет околу ова да ми помогне,би бил благодарен :)

Вежби за истегање на hip flexors, правев PR сет чучњеви пред 4 дена и после тренингот се јави болка, сеуште ја имам не е мн голема и кога правам чучањ со моја тежина се јавува како на сликава овде

UaClROM.jpg

Вежби за истегање на hip flexors, правев PR сет чучњеви пред 4 дена и после тренингот се јави болка, сеуште ја имам не е мн голема и кога правам чучањ со моја тежина се јавува како на сликава овде

UaClROM.jpg
Има тука нешто, види дали ќе ти заврши работа. Од 49 мислам па натака е програмата.

ЛИНК

Бидејќи те познавам лично мој совет ти е да се држиш од 3-5 грама на ден константно, без разлика дали тренираш или не. Не ти треба фаза на полнење по 10 или 20 грама на ден, за твоја маса доволни ти се 3-5 грама на ден.

Здраво, некој да ми препорача добра теретана во Скопјево да не е над 1500 ден месечно. не сум од ск. фала :)

Здраво, некој да ми препорача добра теретана во Скопјево да не е над 1500 ден месечно. не сум од ск. фала :)
Атанасовски ја фалат доста,кепочнам од утре па ке ја видам

Во која населба живееш?
Кисела Вода ти се добри Гладијатор и Атанасовски двете по 1000ка.
Автокоманда Флекс 700 и Фид 800.
За другите населби нека ме надополнат другите, но Аеродром тешко за под 1500 (capitol само, посебно ако платиш повеќе месеци)

Во која населба живееш?
За другите населби нека ме надополнат другите, но Аеродром тешко за под 1500 (capitol само, посебно ако платиш повеќе месеци)
Тафталиџе,, не ми треба некоја топ теретана, почетник сум :icon_lol:[DOUBLEPOST=1452208966][/DOUBLEPOST]
Во која населба живееш?
за цената флекс и фид се добри, ни т немам од теретана ама сакам да почнам да вежбам ;)[DOUBLEPOST=1452209040][/DOUBLEPOST]
Атанасовски ја фалат доста,кепочнам од утре па ке ја видам
ајде, чекам апдејт :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom