Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мене прелош ми беше Hereafter, ако не и еден од најлошите на Иствуд.Гледајте го Hereafter ако ви се свиѓал Бабел![]()
Фасбендер е сериозно потценет, прв пат го забележав во Shame а потоа се трудам колку што можам да гледам филмови со него.Мене прелош ми беше Hereafter, ако не и еден од најлошите на Иствуд.
Steve Jobs
Фасбендер развали, многу поубаво уживање и конечно добро интерпретирање на приказната по дебаклот со Кучер.
Сериозен кандидат за адаптирано сценарио!
Исто ќе речев - тежок просек. Babel е светлосни години подобар.Мене прелош ми беше Hereafter, ако не и еден од најлошите на Иствуд.
Dobro de, slicna tematika e, ne rekov deka X e bolje od YФасбендер е сериозно потценет, прв пат го забележав во Shame а потоа се трудам колку што можам да гледам филмови со него.
Инаку во Jobs супер се и споредните улоги.
Неможе и да ја изедеш и да ја имаш тортата, од една страна викаш дека филмот е премногу долг од друга дека се некако се случува набрзина и се решаваат проблемите. Сепак веројатно поради тоа што ја читав книгата мене работите ми беа појасни и решавањето на проблемите ми беше појасно иако се сложувам со забелешката за решавањето на проблемите за неколку секунди. Само еден пример тој посвети многу време во решавањето на проблемите со садањето на компири во хабот настан кој во филмот е прикажан во неколку минути забрзано дејство без зборење.- Мет Дејмон не те прави да ти е гајле дали ќе биде спасен или не, толку може ликот(за Брус Вилис се секираш)
- Филмот е премногу долг и во него не се случува нешто приближно до пресврт. (Екипажот во Армагедон има 10 препреки)
- Диско музиката и шегите околу неа, lazy (во Армагедон батињата ја пееја leaving on a jet plane)
- Предвидлив од почеток до крај, нема нешто што не знаеш дали ќе се случи. (Во Армагедон единствено не се надеваш на плачење, а се случува)
- Сите наоѓаат решенија во првите 2 минути откога ќе им настане проблемот.
- Ликовите се кој од кој погрешен, најмногу мискастингот на Џеф Даниелс директорот на наса
Од нигде никаде се појавуваат црнци математичари, кинези со воени тајни, ликови фрлени онака од ракав, а најтрагично беше кога се собираше цел свет да го гледа спасувањето
Шон Бин е тотално неискористен, подобро да земеле некое дете од улица, ќе заштеделе на буџет.
- Сценариото е лошо и ги има сите можни клишеа на светот, не е нешто ново и затоа филмот личи како да е „веќе виден".
?Dobro de, slicna tematika e, ne rekov deka X e bolje od Y![]()
Грешен член цитирав од телефон бевНеможе и да ја изедеш и да ја имаш тортата, од една страна викаш дека филмот е премногу долг од друга дека се некако се случува набрзина и се решаваат проблемите. Сепак веројатно поради тоа што ја читав книгата мене работите ми беа појасни и решавањето на проблемите ми беше појасно иако се сложувам со забелешката за решавањето на проблемите за неколку секунди. Само еден пример тој посвети многу време во решавањето на проблемите со садањето на компири во хабот настан кој во филмот е прикажан во неколку минути забрзано дејство без зборење.
За кастингот се сложувам за Шон Бин бидејќи тој лик реално беше прикажан катасторфално.
И никако не ми е јасно зошто најдраматичната сцена од книгата воопшто ја нема во филмот, сигурен сум дека тоа ќе му додадеше еден одличен елемент на пресврт што ти недостига.[DOUBLEPOST=1452434143][/DOUBLEPOST]
?
СепакThe Revenant
Budget $135 million
Box office $1.3 million
Ола мухико ќе го јаде режисеров