Кој бенд од познатите не можете да го сварите или сметате дека е префорсиран?

Phoenixx

The Last Pharaoh
Член од
9 ноември 2015
Мислења
788
Поени од реакции
956
Ja nemozam da razberam ovie death metal sto slusaat, go kapiraat uopste tekstot? Se slagaat so toa, se sozivuvaat? Ne, ozbilno kakva pesna e taa recimo "women of dark desires"? sto tekst e toa Erzebet Bathory da ja opejuvas zena koja ubila 600 devici i im ja piela krvta i se kapela u kada puna so krv? Na toa nekoj se pali seriozno? :cautious:
Dzabe posebno da gi podvojuvam bendovive koga site gore dole isti debilni tekstovi imaat.
Ali posebno tinejdzerskata publika se pali na tie cradle of filth, dimmu borgir, immortal cannibal.corpse..Im gi slusaat li uopste tekstovite ili samo taka formalno slusaat takva muzika posto mislat "cool" e da si metalec?
:tapp:
Ili marilyn manson :facepalm:

Член од
10 мај 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
1.990
Бјело Дугме , со нивните 75474 "последни концерти" и со Ален жими рокерот што настапува во Гранд продукција

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.904
Поени од реакции
42.604
rokeri s moravu, ne sfakjam sto ima rokersko vo niv, toa e isto kako radiohead da gi reces rokeri deka se

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Нема бенд што не е спомнат во темава, испаѓа дека сите се префорсирани :D
Иначе би ги издвоил Ролинг Стоунс и Aerosmith, посебно првите.

Исто би ја спомнал и Мадона иако е соло артист, никогаш не ја сфатив таа цела фама околу неа. Не можам 10 секунди да ја слушам од што ми е одбивна.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
rokeri s moravu, ne sfakjam sto ima rokersko vo niv, toa e isto kako radiohead da gi reces rokeri deka se
Па не се роќери ни едните ни другите манга. Првите се драпат, вторите се најдобриот бенд и така :D

(признај сега дека ти го напрајв кефот оти те цитирав :P)

Член од
29 март 2013
Мислења
4.653
Поени од реакции
4.502
Па не се роќери ни едните ни другите манга. Првите се драпат, вторите се најдобриот бенд и така :D
А шо се Рејдио бе, метал? Ок, све је тоа иве'рица али сепак е сам кајд оф рок не треси! :гик:(alternative/experimental, so znam)
А не рокенрол не дркај појмове!

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
А шо се Рејдио бе, метал? Ок, све је тоа иве'рица али сепак е сам кајд оф рок не треси! :гик:(alternative/experimental, so znam)
А не рокенрол не дркај појмове!
Кој рече рокенрол бе Стојан Тарапуза :D НЕ се рок рок, оти ако беа рок рок ќе беа само просечен бенд. Вака се експериментален „рок" мешан со трип хоп, филмска музика и остали музичи елементи кои си го прават своето да бидат најдобриот бенд на денешницата.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.653
Поени од реакции
4.502
Кој рече рокенрол бе Стојан Тарапуза :D
се драпам бе :icon_lol: од кај знам реков да не мислиш на таков класичен рокенрол

НЕ се рок рок, оти ако беа рок рок ќе беа само просечен бенд. Вака се експериментален „рок" мешан со трип хоп, филмска музика и остали музичи елементи кои си го прават своето да бидат најдобриот бенд на денешницата.
Ок, нормално дека не се чист рок, зато реков кајд оф рок (мешанија со рок). Пошо во таков рок појче би биле ролинг стоунс или квин рецимо. :P

Али во секој случај...

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
се драпам бе :icon_lol: од кај знам реков да не мислиш на таков класичен рокенрол

Ок, нормално дека не се чист рок, зато реков кајд оф рок (мешанија со рок). Пошо во таков рок појче би биле ролинг стоунс или квин рецимо. :P

Али во секој случај...
И Верица е јака женска...........не знам дали ја знајш x)

Член од
29 март 2013
Мислења
4.653
Поени од реакции
4.502
The Doors
The Beatles
Slipknot
Avenged Sevenfold
Kiss
Radio... туку да бе ги имав спомнато. :icon_mrgr: